به گزارش ایمنا، دکتر حق شناس با بیان اینکه این زلزله در نزدیکی دماوند رخ داده است، افزود: این زمین لرزه با بزرگی ۵.۲ رخ داده و این اطلاعات در حال بررسی بیشتر است؛ نزدیکترین گسل به دماوند، گسل مشا است، از این رو احتمال میرود که گسل فعال مشا مسبب این زمین لرزه باشد.
وی اظهار کرد: قبل از وقوع زمین لرزه ۵.۱، زلزلهای با بزرگی ۲.۹ در دماوند به ثبت رسید که میتوان آن را پس لرزه ۵.۱ قلمداد کرد و پس از زمین لرزه ۵.۱ نیز تعداد قابل توجهی در منطقه نیز رخ داده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله با تاکید بر اینکه این پس لرزهها در منطقه دماوند به ثبت رسیده است، افزود: این پس لرزهها هم از سوی ایستگاههای مرکز ژئوفیزیک ثبت شده و هم شبکه باند پهن پژوهشگاه زلزله در حال رکورد این زمین لرزهها هستند.
حق شناس با بیان اینکه جای خوشبختی است که این پس لرزهها در حال وقوع است، ادامه داد: این پس لرزهها در محل وقوع زلزله در دماوند رخ میدهد و ممکن است این پس لرزهها نیز در تهران نیز احساس شود همانطور که زلزله ۵.۱ در تهران نیز احساس شد.
این محقق حوزه زلزله با اشاره به گسلهای منطقه دماوند، یادآور شد: در حال حاضر محتملترین گسلی که میتوان مسبب این زمین لرزه دانست گسل مشا است که این زمین لرزه ناشی از جا به جایی این گسل باشد. این گسل، یکی از مهمترین گسلهای محدوده تهران و رودهن و بومهن است که از دماوند تا نزدیکی ارتفاعات کرج و طالقان ادامه مییابد.
وی اضافه کرد: ولی این به معنای آن نیست که همه بخشهای این زلزله میتواند در یک زمین لرزه دچار گسیختگی شود بلکه معمولاً بخشی از گسل فعال میشود و در حال حاضر بخشی از این گسل که در اطراف دماوند است، فعال شده است.
به گفته وی در در اطراف تهران گسلهای متعددی چون "شمال تهران"، "مشا" و "کهریزک" و "گرمسار" کشیده شده است و آنچه که تاکنون از نظر ما احتمال میرود که گسل مسبب باشد، گسل مشا است.
حق شناس در خصوص ارتباط این زمین لرزه با آتشفشان دماوند توضیح داد: گسل مشا به طور مستقل فعالیت خودش را دارد و اینکه آیا این زلزله میتواند ارتباط با آتشفشان دماوند داشته باشد یا خیر به نظر من ارتباطی ندارد چون گسل مشا در طول تاریخ زلزلههای بسیار بزرگی را داشته است و هیچکدام از این زمین لرزهها ارتباطی با فعالیت آتشفشان ندارد.
نظر شما