به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، زمین سیارهای است که زندگی را برای ساکنانش ممکن کرده و محیطی امن برای آنها به وجود آورده است؛ بنابراین لازم است انسانها در حفظ زیستپذیری این کره خاکی کمک کرده و از مواهب، منابع و ذخایر طبیعی آن به درستی استفاده کنند. اهمیت سیاره زمین و نقش آن در سرنوشت ما باعث شده است تا روز ۲۲ آوریل همزمان با دوم اردیبهشت در تقویم مناسبتهای بین المللی به پاسداشت آن اختصاص یابد تا به همه یادآوری کند که نباید سیاره زمین را فراموش کنند.
تاریخچه روز زمین پاک
در سال ۱۹۶۹ فرزند یک مبلغ دینی، برای اولین بار ایده اختصاص یافتن یک روز جهانی به نام روز زمین پاک را در همایش یونسکو مطرح کرد و در همان سال نیز پرچم زمین پاک را طراحی کرد. دبیر کل سازمان ملل از ایده "مک کونل" استقبال کرد و در نتیجه این روز به عنوان روز جهانی زمین ثبت شد. در ایران نیز همزمان با دیگر کشورهای جهان هفته زمین پاک از روز دوم اردیبهشت ماه به مدت یک هفته در سراسر کشور برپا میشود؛ نخستین روز این هفته به نام روز زمین پاک نامگذاری شده است.
فلسفه نامگذاری روز زمین پاک
زندگی کردن در محیطهای آلوده به انواع زبالهها، پسماندهای صنعتی و خانگی، در کنار آلودگیهای صوتی، همگی تهدیدی جدی برای محیط زیست شهری محسوب میشود؛ جوامع مدرن همگی به این نتیجه رسیدهاند که به منظور دستیابی به رشد و توسعه، به محیط زیست پاک نیاز داریم. فلسفه برگزاری روز زمین پاک، حفظ کردن زمین از آلودگی و پاکسازی آن از آلایندهها است. با وجود این که در حال حاضر گروههای فعال محیط زیست در ایام خاصی از سال اقدام به فرهنگ سازی، به منظور دوستی با این سیاره میکنند، اما به دلیل اینکه روز جهانی زمین پاک در تقویم جهانی ثبت شده، همه انسانهای کره زمین را مخاطب قرار داده است.
راهکارهای حفاظت از محیط زیست
درختان یکی از مهمترین و بزرگترین اجزای زمین هستند. بنابراین به منظور حفاظت از محیط زیست نباید درختان را قطع نکنیم، بلکه باید در مناسبتهای مختلف درخت بکاریم. وسایل دورریختنی زیادی نیز مانند بطریهای پلاستیکی وجود دارد که قابل بازیافت و مصرف دوباره است، بهترین کار این است که افراد پس از استفاده، آنها را در پسماندها تکیک کنند؛ همچنین توصیه میشود آنها مصرف کاغذ را کاهش دهند، زیرا هر سال تعداد زیادی درخت برای تولید انوع کاغذها قطع شده و از این طریق آسیب زیادی به کره زمین وارد میشود. علاوه بر این با مصرف کمتر کاغذ، زباله کمتری تولید میشود و دی اکسید کربن کمتری نیز وارد محیط زیست میشود. زیادهروی در مصرف آب نیز میتواند به ضرر کره زمین باشد؛ بنابراین باید در مصرف آن نهایت صرفه جویی را بکنیم. در نهایت بهتر است افراد کره زمین را همانند خانه خود دانسته و بیشترین تلاش را برای حفظ سلامت، بقا و پاکیزگی آن بکار گیرند.
نظر شما