مجتبی احمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه بازنشستگان ذوب آهن دارای آئین نامه ویژهای بوده و جزو یک صندوق خاص محسوب میشوند، اظهار کرد: بازنشستگان فولاد در سراسر کشور دارای صندوق خاص هستند و بیش از ۶۰ درصد اعضای آن از بازنشستگان ذوب آهن هستند.
وی افزود: صندوق بازنشستگان فولاد باید از دستورات دولت در خصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگی تبعیت کند. یکی دیگر از وظایف این صندوق متناسب سازی حقوق بازنشستگان جدید و قدیم ذوب آهن است که بر اساس قانون باید هر سه سال یک بار انجام شود.
رئیس هیئت مدیره کانون بازنشستگان ذوب آهن با اعلام اینکه اختلاف بین حقوق بازنشستگان جدید و قدیم ذوب آهن در حال حاضر بسیار زیاد و فاحش شده است، تصریح کرد: میانگین میزان اختلاف حقوق بازنشستگان جدید و قدیم ذوب آهن به سه میلیون تومان رسیده و این در حالی است که مخارج برای همه بازنشستگان یکسان است و همه آنها دارای خانواده و گاهاً دچار بیماریهای مختلف هستند.
احمدی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۳ در جلسات متعددی خواستار پیگیری ساماندهی حقوق بازنشستگان از صندوق فولاد شدهایم و در این خصوص با دو وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دولت در بازههای زمانی مختلف نیز صحبت کردهایم اما به رغم موافقت کتبی وزیر کنونی برای اجرای تبصره پنج ماده ۱۰۹ در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان صندوق فولاد، هنوز این اقدام عملیاتی نشده است.
بیمه عمر و حوادث بازنشستگان ذوب آهن از اردیبهشت ۹۸ قراردادی نداشته است
وی ادامه داد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم معارفه مدیرعامل جدید صندوق بازنشستگان فولاد نیز مکرراً با اجرای این قانون موافقت و پیشنهاد کرد که گفتگو میان طرفین برقرار شود، اما متأسفانه هنوز در راستای متناسب سازی حقوق بازنشستگان اقدامی نشده و مدیرعامل صندوق بازنشستگان فولاد از موعد انتصاب خود تاکنون در این خصوص فعالیتی نداشته و همچنان از پیگیری این موضوع شانه خالی میشود.
رئیس هیئت مدیره کانون بازنشستگان ذوب آهن با بیان اینکه کسریهای زمان شاغل بودن بازنشستگان کنونی توسط دولت مصرف شده است، خاطر نشان کرد: دولت وظیفه داشت بر اساس بند ۵۹ بودجه سال ۱۳۹۱، بدهی خود به صندوق بازنشستگان فولاد را پرداخت کند، اما متأسفانه این اقدام نشد و به رغم مصوبه برنامه ششم توسعه برای عملیاتی کردن این موضوع، سازمان برنامه و بودجه و دولت این روند را قبول نکردند، تا زمانی که این بدهی به صندوق بازنشستگان فولاد پرداخت نشود، دولت دائماً صحبت از نداشتن بودجه برای اختصاص به این امر خواهد کرد.
احمدی افزود: بازنشستگان ذوب آهن، امروز که افتاده شدهاند نیازمند هستند تا از کسریهای زمان مشغول به کاری خود استفاده کنند. بازنشستگان ذوب آهن مکرراً و به شدت نسبت به این موضوع اعتراض دارند و در حال حاضر هم از کانون انتقاد میکنند به این دلیل که کانون بازنشستگان ذوب آهن از تجمع و اعتراض آنها در شرایط شیوع ویروس کرونا، جلوگیری کرده است.
وی یادآور شد: واحدهای اصلی ذوب آهن نیز موظف هستند برای بازنشستگان خود، بیمه عمر، حوادث، درمان و خدمات را همچنان در نظر بگیرند اما متأسفانه ذوب آهن از ارائه این خدمات به بازنشستگان خود سر باز میزند و این در حالی است که دیگر صنایع همچون گل گهر، ایمیدرو، بافت و خوزستان این خدمات را به بازنشستگان خود ارائه میکنند. بیمه عمر و حوادث بازنشستگان ذوب آهن از اردیبهشتماه سال ۱۳۹۸ تاکنون قراردادی نداشته است.
نظر شما