۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴
 علائم کرونا ویروس در زنان باردار

یک متخصص زنان و زایمان علائم کرونا ویروس در زنان باردار را تشریح کرد.

الهه زارعان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا در خصوص احتمال ابتلای مادران باردار به بیماری کرونا، اظهار کرد: مادران در دوران بارداری با توجه به وضعیت فیزیولوژیک بدن مستعد ابتلای عفونت‌های ویروسی هستند.

وی افزود: علاوه بر مادر باردار از طرف دیگر با وجود جنین و در نهایت نوزاد رو به رو هستیم بنابراین لازم است که توجه ویژه ای به حفظ سلامت مادران باردار در بحث کرونا انجام شود.

این متخصص زنان و زایمان، گفت: هنگامی که ویروس آنفلوآنزا در جامعه شیوع پیدا کرد به دلیل شرایط وضعیت ایمنی، قلبی و ریوی مادران باردار مشاهده شد که آنها از گروه‌های پرخطر محسوب نمی‌شوند اما اگر دچار این بیماری شوند نوع عفونت و بیماری آنها به مراتب شدیدتر است.

وی با تاکید بر اینکه آمار سال ۲۰۰۹ نشان داد حدود یک درصد افرادی که به ویروس آنفلوآنزا مبتلا شدند از گروه مادران باردار بودند، گفت: اما به دلیل اینکه این بیماری در بین آنها شدید می‌شد در نتیجه پنج درصد میزان مرگ و میرها از مادران باردار بود و در بروز بیماری‌های سارس (سندرم شدید حاد تنفسی) و مرس (بیماری ویروسی) هم همین وضعیت وجود داشت.

آمار مبتلایان زنان باردار به بیماری کرونا از سارس و مرس کمتر است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه یک خبر خوشایند برای زنان باردار این است که در ارتباط با کرونا ویروس چنین وضعیتی مشاهده نشده است، تصریح کرد: در طی ماه‌های اخیر که بیماری به صورت اپیدمی در کشور شیوع پیدا کرده است گزارش‌ها و مقاله‌های ارائه شده حاکی است که تعداد کمی از زنان باردار مبتلا به این بیماری شدند و شدت بیماری آنها هم به گونه‌ای نبوده که منجر به مرگ و میر شود.

زارعان درباره علائم کرونا ویروس در بین مادران باردار، تاکید کرد: علائم این ویروس در بین زنان باردار مانند علائم بزرگسالان است و معمولاً دچار تب، سرفه بدن درد، ضعف، خستگی، تنگی نفس، گلودرد و یا علائم گوارشی مثل اسهال می‌شوند.

وی ادامه داد: احساس گرمی در دوران بارداری به صورت طبیعی به دلیل وجود هورمون‌ها برای زنان وجود دارد اما دچار تب نمی‌شوند، بنابراین اگر در شرایط فعلی دچار تب باشند علامت مهمی از بروز ابتلای این ویروس است.

زارعان با تاکید بر اینکه وجود ضعف و خستگی از همان ابتدای بارداری به طور طبیعی برای زنان وجود دارد، گفت: داشتن ضعف و خستگی برای زنان باردار یک اتفاق جدید نیست اما بروز تنگی نفس از علامت‌های این ویروس ناشناخته است و باید جدی گرفت.

این متخصص زنان و زایمان، اظهار کرد: نفس تنگی به صورت تشنه بودن به هوا در خانم‌های باردار به طور طبیعی وجود دارد، به طور اصولی این تنگی نفس در سه ماهه اول بارداری است و در ماه‌های دیگر شدت پیدا نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که مادران باردار این وضعیت را از قبل داشتند نکته مهمی نیست و نگران نباشند. اما اگر اینکه وضعیت به تازگی و همراه با بقیه علائم برای آنها اتفاق افتاده است ضروری است که به مراکز پزشکی و پایگاه‌های سلامت مراجعه کنند.

انتقال کرونا ویروس از مادر به جنین اثبات نشده است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص انتقال ویروس از مادر باردار به جنین معتقد است: انتقال عمودی که منظور انتقال از طریق راه جفت است در کرونا ویروس دیده نشده است به طوری که حتی آغوز شیر مادران باردار نیز بررسی آزمایشگاهی شده و ویروسی در آن مشاهده نشده است.

زارعان اضافه کرد: اما به دلیل اینکه هنوز اطلاعات گسترده‌ای در مورد این ویروس در دسترس نیست گفته می‌شود که مادری که مبتلا به کرونا است بعد از زایمان باید به همراه نوزاد به مدت دو هفته قرنطینه شود.

این متخصص زنان و زایمان، اظهار کرد: در مقالات ارائه شده فقط دو نوزاد که یکی از آنها ۳۶ ساعت بعد از تولد و دیگری ۱۷ روز بعد از تولد به این ویروس مبتلا شدند و این اتفاق ممکن است به دلیل تماس با مادر مبتلا به کرونا ویروس بوده است.

وی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت این که، در حال حاضر دیده نشده است که جنینی در داخل رحم مادر مبتلا به ویروس کرونا شود، افزود: موضوع قابل اهمیت دیگر اینکه این ویروس در شیر مادران هم دیده نشده است اما توصیه می‌شود مادران مبتلا به مدت دو هفته از دادن شیر به نوزاد خودداری کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان معتقد است: اگر برای مادری اثبات نشده که دچار بیماری کرونا است و فقط شک ابتلا دارد می‌تواند شیر دهی به نوزاد را با رعایت مسائل بهداشتی و شستشوی دست‌ها و زدن ماسک انجام دهد.

زارعان به زنان باردار توصیه کرد: کرونا ویروس جدی است اما خطرناک نیست، دچار وحشت نشوند. زنان باردار از حضور در اماکن شلوغ مانند پاساژها، داروخانه‌ها، بانک‌ها و درمانگاه‌های پر تردد خودداری کنند و با جدی گرفتن این مساله مانند بزرگسالان توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اهمیت رعایت دوران قرنطینه، اظهار کرد: در این وضعیت مراقبت‌های رسمی دوران بارداری کاهش پیدا کرده است و نباید زنان باردار دچار استرس و نگرانی شوند. برای خانم‌های بارداری که تحت نظارت متخصص زنان هستند گروه‌های واتساپی تشکیل شده است که در آن‌ها اطلاعات لازم ارائه می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان، خاطرنشان کرد: علاوه بر این با در اختیار گذاشتن شماره‌هایی برای مادران باردار، در منزل به وسیله ماما ویزیت می‌شوند و سپس ماما می‌تواند با برقراری ارتباط با پزشک مادر باردار یا پزشک‌های آنکال دیگر مشکل او را حل کند.

وی با تاکید بر این که خانم‌های بارداری که ویزیت شان در مطب انجام نمی‌شود می‌توانند به پایگاه‌های سلامت مراجعه کنند و از طریق پرسنلی که در این پایگاه‌ها وجود دارد، پیگیری‌های لازم برای آنها انجام می‌شود، گفت: علاوه بر این از سوی دیگر معاونت درمان شماره ۳۱۱۳ را در اختیار مادران باردار قرار داده است و آنها می‌توانند جواب سوال‌های اورژانسی خود را با گرفتن این شماره از کارشناسان و متخصصان جویا شوند و تا حد امکان در خانه بمانند.

کد خبر 416098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.