ناهید تاج الدین در گفت و گو با ایمنا با اشاره به ضرورت تأمین مایحتاج کارگران در شرایط قرنطینه گفت: تا زمانی که دولت نتواند معیشت کارگران روز مزد را تأمین کند، قرنطینه شهرها برای مقابله با کرونا از حیز انتفاع ساقط است.
وی افزود: جان ۶ تا ۱۰ میلیون کارگر که به صورت پنهانی و زیرزمینی در اقتصاد ایران فعالیت میکنند و اکثر آنها روز مزد هستند به خاطر شرایط کرونا در خطر است و دولت برای هر گونه قرنطینه شهرها باید به طور جد معیشت آنها را مد نظر داشته باشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۲ میلیون زن در اقتصاد غیر رسمی و کارگاههای زیرزمینی اشتغال داشته و در معرض آسیبهای کرونا هستند. این افراد اگر هم در خانه بنشینند، معیشت آنها تحتالشعاع قرار میگیرد؛ همچنین بر اساس آمار، حدود ۳.۵ میلیون نفر زن سرپرست خانوار داریم که بخش مهمی از این زنان در میان بحران کرونا، وضعیت معیشتی شأن در خطر است.
تاج الدین تاکید کرد: دولت علی رغم مقاومتی که دارد برای مبارزه جدی با کرونا باید برای چند ماه تبدیل به یک "دولت رفاه " تمام عیار شود و به همه کسانی که در کشاکش بحران کرونا به هر دلیل نمیتوانند هزینههای خود را تأمین کنند، از طریق پرداخت مستمری (حداقل درآمد) یا کمکهای نقدی دیگر یاریرسانی کند.
وی ادامه داد: فعلاً آقای جهانگیری در پی شیوع بیماری کرونا و پیامدهای منفی آن بر کسب و کارهای کوچک، با هدف کاهش آسیبهای اقتصادی و اجتماعی گروه زنان سرپرست خانوار در شرایط این بیماری و نیز در آستانه سال نو، به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داده این موضوع به عنوان یک مساله مهم رسیدگی و به آنها کمک شود. این دستور را باید در مورد کارگران روزمزد نیز صادر کرد و برای معیشت آنها هرچه سریعتر تمهیداتی اندیشید.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یاد خاطرنشان کرد: تمهیداتی چون امهال وام و تعویق پرداخت قبضهای آب، برق، گاز و تلفن به تنهایی پاسخگو نیست؛ بلکه باید بستههای حمایتی ویژه ای برای دوران قرنطینه در نظر گرفت و امنیت روانی کارگرانی که قرار است در خانه بمانند را تأمین کرد.
نظر شما