شناخت استعدادهای کودکان در جشنواره "کمانک اصفهان"

جشنواره ملی نقاشی و مجسمه سازی کودکان" کمانک اصفهان" توسط خانه کودک وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش ایمنا، زهرا کاظمی مدیر خانه کودک گفت: خانه کودک به عنوان یکی از مراکز فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با سابقه طولانی در عرصه پرورش استعدادهای کودکان و حمایت از نبوغ ویژه آنان سعی دارد تا در همه عرصه‌ها این فرصت را برای همه کودکان شهر آماده کند تا بتوانند آنچه دوست دارند و آرزوی دستیابی به آن را دارند به دست آورند.

وی ادامه داد: جشنواره‌ای که در حال حاضر برگزار می‌شود پیشینه‌ای پنج ساله دارد که با عنوان کانون نقاشان کودک در سال ۹۳ برای هدایت استعدادهای تجسمی کودکان راه اندازی شد. تجربه‌ای که منجر به این رویداد شد این بود که کودکان پس از سپری کردن کلاس‌های آموزشی در چندین ترم رها شده و هدف خاصی در ادامه آن آموزش‌ها به صورت رسمی دنبال نمی‌کردند. با ایجاد کانون نقاشان فرصتی برای کودکان فراهم شد که در طول سال و بلکه سالهای آتی بتوانند همچنان بیاموزند و نتیجه آموخته‌های خود را به صورت نمایشگاهی به منصه ظهور بنشانند.

کاظمی افزود: برگزاری ورک شاپ ها و بازدیدهایی از نمایشگاه‌های سطح شهر و موزه هنرهای معاصر نیز از جمله برنامه‌های این کانون بود. در دو سال پیاپی نقاشی کودکان در مسابقه بین المللی شانگهای چین شرکت داده شد که توانستند رتبه‌های خوبی را به دست بیاورند، این اتفاقات باعث شد ما به عنوان برگزار کننده بخواهیم زمینه‌ای برای شناخت استعدادهای ویژه کودکان در عرصه تجسمی فراهم آوریم.

مدیر خانه کودک با بیان این موضوع که چرا جشنواره در اصفهان برگزار می‌شود، تصریح کرد: اصفهان به عنوان شهر دوستدار کودک انتخاب شده و چه خوب است که کودکان بدانند در شهری زندگی می‌کنند که در سرتاسر جهان آن را می‌شناسند و باید برای نگهداری از میراث ارزشمند آن تلاش کنند و دیگر اینکه اصفهان برای توسعه ۵ ساله خویش طرح‌هایی دارد که قطعاً دیدگاه کودکان می‌تواند عیب‌ها و کاستی‌های آن را به ما بشناساند و سوم اینکه هر کودکی باید با شهرهای سرزمین خود آشنا شود و ما با این رویداد می‌خواهیم بدانیم کدام یک از المان‌های شهری اصفهان برای کودکان ایران شناخته تر شده است و قصد داریم به یاری خداوند در سال‌های آینده با نتیجه‌ای که از این جشنواره به دست می‌آوریم در شناساندن پتانسیل‌های اصفهان به سایر کودکان ایران زمین تلاش‌هایی را صورت دهیم.

کاظمی در پاسخ به این سوال که چرا اسم کمانک برای این جشنواره انتخاب شده است؟ اظهار کرد: دلیلش الهام گرفتن از نماد اصفهان است که همان برج قوس بوده، داستان نماد اصفهان یا نگاره تاریخی منقوش بر کاشی کاری‌های سردر بازار قیصریه اصفهان یک جهان معلق میان خیر و شر است.

وی با بیان اهداف علمی این جشنواره افزود: ارتقای جایگاه شهر اصفهان به عنوان شهر دوستدار کودک در حوزه ملی و بین المللی، حمایت از تولیدات هنری کودکان مستعد در راستای ترویج هنر و بکار گیری آنان در عرصه‌های شهری، استفاده از ایده‌های هنری کودکان در جهت توسعه فرهنگ ارزش‌های انسانی در سطح جامعه، جذب افراد کارآمد و متخصص در زمینه هنرهای تجسمی کودک، ایجاد موقعیت مناسب برای بالا بردن انگیزه، کشف و بروز استعداهای فرهنگی هنری کودکان و ارتباط با سازمان‌ها و نهادها و شرکت‌هایی که در زمینه هنرهای تجسمی کودک متخصص و فعال هستند و ایجاد زمینه همکاری‌های متقابل از مهم‌ترین اهداف علمی برگزاری این جشنواره است.

مدیرخانه کودک ادامه داد: مخاطبان این جشنواره کودکان ۴ تا ۱۲ سال هستند که به صورت آزاد می‌توانند برداشت و تصور خود از اصفهان را نقاشی یا به صورت مجسمه بسازند و به کمک خانواده خود اثر را در سایت جشنواره به نشانی www.kamanak.esfahanfarhang.ir ثبت کنند.

کاظمی خاطرنشان کرد: مهلت ارسال آثار تا ۱۴ اسفندماه است و داوری آنها تا فروردین ۹۹ انجام و نتایج به اطلاع کودکان رسانده خواهد شد؛ این جشنواره ۶ برگزیده شامل سه اثر از نقاشی و سه اثر برتر در حوزه مجسمه دارد.

کد خبر 411021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.