به گزارش ایمنا، معصومه توکلی در برنامهای رادیویی با موضوع بررسی افزایش خانوادههای تک نفره با اشاره به اینکه وجود خانوارهای تک نفره یک واقعیت اجتماعی است، گفت: در حال حاضر شاهد وجود خانوارهای تک نفره هستیم.
وی با اشاره به اینکه خانوارهای تک نفره در نتیجه برنامهریزیهای نادرست به وجود آمدهاند، اظهار کرد: افرادی که به شکل انفرادی زندگی می کنند یک خانوار تک نفره به شمار می آیند و الصاق لفظ خانواده به این افراد صحیح نیست.
رئیس گروه توانمند سازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: در بسیاری از مواقع یک زن یا مرد در اثر مرگ یا متارکه شریک زندگی خود را از دست می دهد و از شکل خانواده به خانوار تک نفره تبدیل می شود.
وی افزود: دانشجویانی که به تنهایی در محل تحصیل خود زندگی می کنند، یک خانوار تک نفره هستند، اما پس از برگشت به جمع خانواده و شهر مبدا عضو خانواده به شمار می آیند.
توکلی تصریح کرد: عدم پیشگیری از وقوع حوادث مختلف و ناکارآمد بودن سیستم امداد تا موضوعاتی مانند طلاق و فوت و مشکلات اقتصادی مهمترین دلایل شکلگیری خانوارهای تک نفره محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه ایجاد خانوار تک نفره معلولهای متعددی دارد، عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر خانوارهای تک نفره در تمامی کشورهای دنیا در حال افزایش هستند.
رئیس گروه توانمند سازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور افزود: مدرنیته امکان و بستری را فراهم کرده که افراد به راحتی بتوانند به صورت تک نفری زندگی کنند و مسیر زندگی را پیش ببرند.
وی با اشاره به اینکه در تمام دنیا نسبت به افزایش آمار خانوارهای تک نفره نگرانی ایجاد شده است، اظهارکرد: امروزه سیاست گذاران و مسئولین کشورهای مختلف معضل خانوارهای تک نفره را در معرض توجه خود قرار دادهاند.
توکلی اضافه کرد: رشد آمار خانوارهای تک نفره در ایران به تناسب رشد این معضل در مقیاس جهانی نیست، در حالی که در سالهای گذشته تعداد خانوارهای تک نفره در کشور مورد رشد و افزایش کمی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه خانوارهای تک نفره بررسیهای کامل و جامعی را در اختیار نداریم، عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۵.۵ میلیون خانوار تک نفره در ایران زندگی می کنند، اما به این آمار نمی توان استناد کرد.
رئیس گروه توانمند سازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور افزود: بیش از ۲۰ میلیون خانوار در کشور زندگی می کنند.
وی اضافه کرد: خانوارهای تک نفره در بافت جامعه همیشه در معرض آسیبهای بیشتری قرار می گیرند، این نهادهای حمایتی باید توجه ویژهای را به این افراد داشته باشند.
در ادامه این برنامه حمیده عادلیان، استاد دانشگاه و مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه نیز با اشاره به اینکه هر آماری باید بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی مورد بررسی قرار بگیرد، گفت: در هر جامعهای همیشه نیازهای متعدد و جدید شکل می گیرد، بر این اساس بسیاری از معضلات جدید برخاسته از نیازهایی هستند که به تازگی شکل گرفتهاند و بی پاسخ ماندهاند.
بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان بهزیستی، وی با اشاره به اینکه برنامهریزیهای مختلف باید پاسخگوی نیازهای جدید جامعه باشند، اظهارکرد: آمارهای مختلف می توانند نیازهای جامعه را مشخص کنند و سیاست مداران و برنامه ریزان را نسبت به خلاءهای جدید آگاه کنند.
نظر شما