به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۳۰ دانشگاه و مرکز علمی که سرآمدان علمی کشور در آنها حضور دارند در ۱۳ استان کشور واقع شدهاند؛ از ۷۶ سرآمد علمی انتخاب شده، تعداد ۵۰ نفر از دانشگاههای استان تهران انتخاب شدند.
۷۶ سرآمد علمی در سال ۹۸ از بین ۱۳۵۰ محقق و پژوهشگر برجستهای انتخاب شدهاند که بر اساس آیین نامه مصوب، مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. یکی از معیارهای مهم در انتخاب سرآمدان علمی توسط فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ارزیابی مقالات محققان در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ در نشریات معتبر علمی بین المللی بوده است.
لیست این نشریات در وبسایت سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موجود است و محققانی که در این بازه زمانی در این نشریات و با وابستگی به یکی از مراکز علمی داخلی مقالهای به چاپ رسانیده باشند، مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
در بین مراکز علمی کشور، دانشگاه صنعتی شریف با ۱۳ نفر دارای بیشترین تعداد سرآمد علمی منتخب در کشور است. دانشگاه علوم پایه زنجان با ۹ نفر سرآمد علمی و پژوهشگاه دانشهای بنیادی با ۷ نفر در رتبههای بعدی قرار میگیرند. در دانشگاه تهران نیز ۶ سرآمد علمی حضور دارند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسته حمایتی متنوعی را برای برای حمایت از سرآمدان علمی، پیش بینی کرده است. پژوهانه نقدی، گرنتهای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، حمایت از شرکت در کنگرههای معتبر بین المللی، حمایت از جذب محقق پسا دکتری،.... از جمله حمایتهای برنامهریزی شده برای توسعه تحقیق و پژوهش توسط چهرههای علمی و نخبگان کشور است.
هدف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از برنامه ملی سرآمدان علمی، حمایت از محققان و پژوهشگرانی است که در حال حاضر از دستاوردهای پژوهشی معتبری برخوردار هستند. طی این برنامه سعی شده است تا فرایند هر ساله انتخاب سرآمدان علمی، باعث ایجاد یک فضای رقابت علمی و پژوهشی شود.
نظر شما