حسین ایراندوست در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه مجوز صادرات پنج هزارتنی شیرخشک به کشورهای همسایه از سوی ستاد تنظیم بازار کشور صادر شده است، اظهار کرد: سهم استان اصفهان از مجوز صادر شده برای صادرات شیر خشک، یک هزار و ۵۰۰ تن است.
وی افزود: آخرین آمار از حجم شیرخشک دپو شده در انبارهای استان حاکی از ذخیره چهار هزار و ۵۰۰ تنی است و علت ممنوعیت صادرات شیرخشک به کشور های دیگر، حفظ قیمت کنونی فرآورده های لبنی در بازار داخلی و تامین نیازهای ضروری مردم در این حوزه بوده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطر نشان کرد: یکی از سیاست های اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی کنترل صادرات پنج تا ۱۰ درصد از حجم محصولات کشاورزی و تولیدات داخلی برای تنظیم بازار و تامین نیازهای داخلی بوده و شیر خشک نیز به عنوان یک فرآورده لبنی این سیاست را تجربه کرده است.
ایراندوست اضافه کرد: شش یا هفت کارخانه در اصفهان در کنار تولید فرآورده های لبنی، شیر را خشک می کنند و دو کارخانه نیز به صورت اختصاصی در حوزه تولید شیرخشک فعالیت می کنند و ممنوعیت صادرات از اوایل تابستان سال جاری موجب شده تا حجم زیادی از شیرخشک تولید شده در کارخانجات مذکور دپو شود و در استان انباری برای ذخیره آن نبوده است.
وی ادامه داد: یک هزار و ۳۰۰ تن صادرات شیرخشک پاسخگوی نیاز اقتصادی کارخانجات فعال در این حوزه در شرایط کنونی نیست و در صورتی که ستاد تنظیم بازار مشکلی پس از صادرات پنج هزارتنی شیرخشک، در بازار فرآورده های لبنی کشور مشاهده نکند، مجوز صادرات شیر خشک در حجم بیشتر و به صورت مرحله ای در ماه های بعدی صادر خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: میزان تولید شیرخام در فصل زمستان معمولا ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش پیدا می کند و می تواند بر قیمت شیرخام در بازار تاثیر بگذارد که برای جلوگیری از بروز این اتفاق درخواست کرده ایم به اندازه افزایش تولیدات، مجوز صادرات شیر خشک صادر شود.
نظر شما