منصور شیشه فروش در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه استان اصفهان در فرسایش بادی، رتبه پنجم کشور را دارد، اظهار کرد: خرداد ماه امسال در این استان پدیده گرد و غبار را شاهد بودیم که پس از بررسی ها مشخص شد منشا ریزگردها بیابان های جنوب سمنان و تالاب گاوخونی بوده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۶ کانون گرد و غبار داخلی در استان اصفهان شناسایی شده است که از جمله آنها به کاشان، برخوار، اردستان، خوروبیابانک، نایین، تالاب گاوخونی و سجزی می توان اشاره کرد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه این استانتحت تاثیر گرد و غبارهای خارج از کشور نیز است، افزود: ریزگردها با وزش باد از کشورهای عراق، سوریه و عربستان به سمت خوزستان خیزش می کند و به تدریج استان اصفهان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد؛ همچنین کویرهای هم مرز استان اصفهان در استان های سمنان و قم منشا بیرون استانی ریزگردها بشمار می رود.
شیشه فروش با بیان اینکه آلودگی حاصل از ریزگردها تهدیدی جدی برای اصفهان است، اظهار کرد: فرسایش خاک در این استان به عرصه های کشاورزی و منابع طبیعی، جاده ها و خانه های مسکونی خسارت وارد می کند و به دلیل مخاطراتی که در بخش خاک وجود دارد تشکیل شورای حفاظت از خاک و منابع آن ضروری است.
وی با تاکید بر اهمیت حفظ خاک، یادآور شد: فرسایش خاک، وزش باد و جابجایی آن، آلودگی و فرونشست زمین از جمله مخاطراتی است که منابع خاک را تهدید می کند براین اساس با تشکیل شورای حفاظت از خاک در کنار ستاد ملی گرد و غبار می توان مخاطرات را کاهش داد و روند شناسایی و کنترل کانون های گرد و غبار را سرعت بخشید.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان تامین حقابه تالاب بین المللی گاوخونی را ضروری دانست و گفت: تامین حقابه تالاب از بروز پدیده گرد و غبار و ریزگردها در شهر اصفهان جلوگیری می کند.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: امسال حدود ۱۴ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های بیابان زدایی، کشت نهال، پخش سیلاب و ایجاد بادشکن برای جلوگیری از ورود گردوغبار با همکاری ادارات کل منابع طبیعی و محیط زیست اختصاص داده شد؛ همچنین ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای مالچ پاشی در نوار بیابانی آران و بیدگل و طرح های کنترل بیابان در هشت شهرستان اصفهان تامین شده است که این طرح ها را اداره کل منابع طبیعی اجرا می کند.
نظر شما