● حزب زحمتكشان با حمايت آمريكا در چنين روزي از سال 1330 هجري شمسي در تهران تأسيس شد.
پس از تشكيل دولت دكتر مصدق، حضور برخي چهرههاي بدنام گذشته در تركيب هيئت دولت، باعث اختلاف در صفوف جبههي ملي گرديد و باعث شد بعضي از اعضاي مهم آن از قبيل آيتالله كاشاني و دكتر مظفر بقايي از جبههي ملي كنارهگيري كنند.
در اين ميان، دكتر مظفر بقايي پس از كنارهگيري از جبههي ملي، حزب زحمتكشان را تشكيل داد و بسياري را به دور خود جمع كرد. اين حزب، معجوني از گروههاي چماقدار و برخي روشنفكران بود كه با تشويق جدي دولت ايالات متحدهي آمريكا اعلام موجوديت كرد. مقابله و رويارويي با حزب توده و جلوگيري از نفوذ كمونيسم در ايران، هدف مهم تأسيس اين حزب و دليل اصلي پشتيباني آمريكا از آن بود.
در ادامه، حزب زحمتكشان، شعب خود را در ساير نقاط كشور نيز دائر كرد و در آستانهي كودتاي آمريكايي 28 مرداد 1332، در راستاي تحقق سياستهاي مداخلهجويانه و استيلاطلبانهي آمريكا جهت سرنگوني دولت دكتر مصدق، بهكار گرفته شد.
لازم به ذكر است كه آيتالله كاشاني هرچند از نظر عقيدتي و مذهبي با جبههي ملي و دكتر بقايي سنخيت كمي داشت ولي بهدليل مصالح بالاتر مردم و كشور، حاضر شده بود تا با ديگر افراد مليگرا، جبههي ملي را تأسيس كرده و از آن حمايت كند. از اينرو، همراهي آيتالله كاشاني با اين جبهه، به معني تأييد عملكرد آنان نبود و مصالح والاي ملت مسلمان، مدنظر آن عالم مجاهد قرار داشت.
● سیام ارديبهشتماه 1307:
از سيام ارديبهشتماه سال 1307 هجري شمسي سندي به شمارهي 240006056 در دست است که حاوي قانون اجازهي تأسيس بانك ملي ايران براي پيشرفت امر تجارت و فلاحت و صناعت و زراعت ميباشد.
اين قانون، مشتمل بر پانزده ماده است، كه در آن به مواردي چون مكلف كردن دولت به تأسيس بانكي به نام بانك ملي ايران براي پيشرفت امر تجارت، فلاحت، زراعت و صناعت با مركزيت تهران، تعيين سرمايهي اصلي بانك ـ وجوه حاصل از فروش جواهرات دولتي و خالصجات، اختصاص سرمايهي اوليهي براي شروع كار بانك توسط دولت، شرايط پرداخت قرض توسط بانك، ممنوعيت اعطاي قرض و مساعده به دولت يا وزارتخانهها بدون تصويب مجلس شوراي ملي، مجاز بودن استخدام مسئول فني براي ادارهي بانك، وظايف رئيس بانك و ضرورت بهكارگيري زبان و خط فارسي در كليهي دفاتر اشاره شده است.
● سیام ارديبهشتماه 1323:
از سيام ارديبهشتماه سال 1323 هجري شمسي سندي به شمارهي 291000446 در دست است که حاوي صدور امتياز روزنامهي "آتشگاه" بهنام حسين وکيلزاده ميباشد. سند، شامل اجازهي انتشار روزنامهي "آتشگاه" در اصفهان، با رويكردي علمي، ادبي، سياسي و اجتماعي و به مديري و سردبيري حسين وکيلزاده است.
● سیام ارديبهشتماه 1332:
از سيام ارديبهشتماه سال 1332 هجري شمسي سندي به شمارهي 240011815 در دست است که حاوي ارسال رونوشت لايحهي قانوني سازمان تربيت بدني و پيشاهنگي ايران ميباشد.
اين لايحهي قانوني مشتمل بر 16 ماده است كه براساس قانون تمديد اختيارات مصوب سيام ديماه 1331 توسط نخستوزير (مصدق) و در تاريخ 27 ارديبهشت 1332ش تصويب شده است. اين لايحه شامل مواردي درخصوص سازمان تربيت بدني و پيشاهنگي ايران از جمله اجازهي تشكيل سازمان تربيت بدني و پيشاهنگي ايران توسط وزارت فرهنگ، اعضاي هيئت مديره و نحوهي انتخاب آنها، مدت زمان فعاليت اعضاء، انتقال كليهي بناها و مؤسسات ورزشي به اين سازمان و مسائل مالي و مربوط به بودجهي آن است.
• در سال 1306 اولين قانون سازمان رسمي ورزش در ايران که اجباري کردن ورزش در مدارس بود، تصويب شد. در ارديبهشتماه سال 1313 انجمن تربيت بدني و ورزش بهصورت رسمي و قانوني در منزل حکيمالملک تشكيل شد.
در مهرماه همان سال نخستين انجمن تربيت مربيان و ورزش و پيشاهنگي تشکيل شد. اين انجمن در کنار انجمن ملي تربيت بدني، فعاليتهاي ورزشي در سطح خردسالان و نوجوانان انجام ميداد. بعدها سازمان تربيت بدني و پيشاهنگي ايران تشکيل و اديبالسلطنه به رياست آن برگزيده شد.
در سال 1320 مجدداً حسين علاء به رياست سازمان تربيت بدني و پيشاهنگي برگزيده شد. از جمله اقدامات او دعوت چند کارشناس و تيم ورزشي خارجي به کشور بود. اين زمان را شايد بتوان نقطهي شروع فرهنگ ورزشهاي غربي در ايران دانست.
در سال 1326 ايران به عضويت کميتهي بينالمللي المپيك در آمده و به فاصلهي يک سال، ورزشکاران ايراني در بازيهاي المپيک 1948 لندن حضور يافتند. در شهريور 1337 انجمن تربيت بدني به سازمان تندرستي و جوانان و تربيت بدني ايران تغيير نام داد. در ارديبهشت سال 1343 نيز سازمان ملي تربيت بدني و تفريحات سالم، شکل قانوني پيدا کرد و زير پوشش وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت.
بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، تربيت بدني و ورزش نيز مثل بسياري از زمينههاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، سياسي دستخوش تحول و دگرگوني شد و اخلاق و فرهنگ اسلامي، معيار سنجشها در تمامي زمينههاي تربيت بدني و ورزش قرار گرفت.
● سیام ارديبهشتماه 1361:
طرح تشكيل دانشگاه آزاد اسلامي توسط آيتالله هاشمي رفسنجاني در چنين روزي از سال 1361 هجري شمسي ارائه شد.
ايدهي تأسيس دانشگاه آزاد اسلامي ابتدا در جامعهي اسلامي دانشگاهيان مطرح شد و بهدنبال طرح آن توسط آيتالله هاشمي رفسنجاني در شوراي اقتصاد، نظر مساعد شورا بهدست آمد. مسألهي تاسيس دانشگاه با حضرت امام خميني (ره) نيز مطرح شد و معظمله ضمن استقبال از آن، مبلغي را بهعنوان اولين كمك به اين دانشگاه اهدا كردند.
سرانجام پس از تدوين اساسنامهي مقدماتي، هاشمي رفسنجاني در آخرين نمازجمعهي ارديبهشت سال 1361ش، ضمن برشمردن مشكلات آموزشي، لزوم تأسيس دانشگاهي كه بار مالي براي دولت نداشته باشد و بتواند بسياري از مشكلات را حل نمايد و همچنين راه را براي دستيابي به اهداف انقلاب فرهنگي هموارتر كند، موجوديت دانشگاه آزاد اسلامي را اعلام كرد.
اين درواقع اولين گام اساسي در جهت تأسيس دانشگاه آزاد اسلامي يعني مرحلهي عبور از طرح و نيل به عمل بود. دانشگاه آزاد اسلامي سرانجام در 27 خرداد سال 1361ش بهطور رسمي اعلام موجوديت كرد و پس از برگزاري اولين آزمون ورود به دانشگاه در اسفندماه همان سال، سه هزار نفر انتخاب و مشغول تحصيل شدند.
خبرگزاری ايمنا: در چنین روزی از سال 1330 هجری شمسی؛ حزب زحمتكشان با تشويق جدی دولت ايالات متحدهی آمريكا تأسیس گردید. هدف مهم تأسيس اين حزب و دليل اصلی پشتيبانی آمريكا، مقابله و رويارويی با حزب توده و جلوگيری از نفوذ كمونيسم در ايران بود.
کد خبر 40494
نظر شما