به گزارش ایمنا و نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شناسایی گروههای توانمند و خلاق برای توسعه بافتهای انسانی، جذب سرمایهگذار و توسعه محصول تجاری از اهداف برگزاری این رویداد است.
تمامی متخصصان حوزه مهندسی بافت و توسعهدهندگان بافت میتوانند در این مسابقه شرکت کنند و فرصتی برای تبدیل ایده خود به محصولی تجاری داشته باشند؛ ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی نیز از برگزاری این رویداد حمایت میکند.
ایجاد بافتهای مناسب و جایگزینی آنها با بافتهای آسیبدیده با مهندسی بافت امکانپذیر میشود. این حوزه با توجه به نیاز بالا به بافت و همچنین تعداد بسیار پایین افراد دهنده عضو در مقایسه با میزان نیاز به آن، از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از جدیدترین روشها در این حوزه تحقیقاتی، استفاده از چاپگرهای زیستی به منظور چاپ بافت زنده است.
در این روش، قابلیت طراحی داربستهای مهندسی شده با استفاده از ابزارهای پیشرفته با قابلیت ایجاد هندسهای پیچیده، متناسب با بافت مورد نظر وجود دارد. علاوه برا این، داربستها با دقت هندسی بسیار بالا، بر مبنای دادههای به دست آمده از تصویربرداریهای پزشکی مانند MRI، ساخته میشود.
توزیع مناسب سلولها، ماتریس سلولی و بافتهای متفاوت از مزایای چاپ زیستی سه بعدی است که میتواند بسیاری از مشکلات روشهای مرسوم در مهندسی بافت را مرتفع کند.
نظر شما