منصوری: تصویب نشدن Fatf هدیه‌ای به ترامپ است

یک فعال سیاسی گفت: اگر پالرمو وCFT از سوی ایران تصویب نشود به سمت تحریم‌های بین‌المللی خواهیم رفت و هیچ یک از کشورها با ایران همکاری نمی کنند.

به گزارش ایمنا، آذر منصوری اظهار کرد: گروه ویژه اقدام مالی یا FATF ، یک سازمان‌ همکاری بین کشورهاست که برای مقابله با پولشویی و مبارزه با تروریسم شکل گرفته است. درحال حاضر ۳۴ کشور به همراه دو سازمان اتحادیه اروپا و شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، جزو قلمرو قضایی این سازمان محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: در حالی که FATF در تیر ماه سال ۱۳۹۵ اطلاعیه‌ای صادر کرد که براساس آن، اعلام شده بود محدودیت‌های نظام پولی و مالی ایران به مدت یک سال به حالت تعلیق درآمده و چند بار نیز این مهلت تمدید شده است، اما در همه این مراحل، به ایران توصیه شده که آنها را به عنوان اصلاحات مد نظر گروه اقدام مالی  به انجام رساند.در واقع آنچه FATFاز ایران می‌خواهد اطلاعات بانکی نیست بلکه آنها می‌خواهند سیستم بانکی ایران نرم‌افزاری داشته‌باشد که تخلفات و معاملات مشکوک را شناسایی کند که همه اینها در برنامه اقدام پیش‌بینی شده‌است.

وی افزود: از سال ۲۰۰۹ جمهوری اسلامی ایران به ناحق و با انگیزه‌های سیاسی ولی با بهانه‌های فنی، در صدر لیست کشورهای غیرهمکار و کشورهای تأمین کننده مالی تروریسم قرار گرفت، ایران در کنار کره‌شمالی، مشمول اقدامات مقابله‌ای شد، اقداماتی که آثار سنگینی برای نظام مالی و بانکی ایران داشت. این توصیه شورای امنیت ملی کشور در سال ۸۹ بود که وزارت اقتصاد و دولت وقت را مکلف کرده‌بود با نهاد FATF در تعامل باشند و پیشرفت‌های ایران را تشریح کرده و زمینه را برای خروج ایران از لیست سیاه فراهم کنند.

این فعال سیاسی تاکید کرد: الحاق به FATF نه تنها تهدیدی برای منافع ملی ایران نخواهد بود، بلکه با توجه به کشورهای متعددی که به آن ملحق شده‌اند، زمینه اعتمادافزایی بیشتر کشورها را برای مبادلات مالی و تجاری نیز فراهم کرده است.

وی گفت: مشخص نیست که چرا مخالفان سیاسی دولت، FATF را رقیب سیاسی خود می‌دانند در حالی‌که پیشینه اقدام ایران به دولت دهم برمی‌گردد و در آن مقطع، این حساسیت‌ها وجود نداشته است که این ابهام را مخالفان FATF باید پاسخ دهند.

منصوری سپس تصریح کرد: از سوی دیگر با توجه به کارکردی که FATF تا کنون داشته است همه دلسوزان کشور باید با استقبال از آن، در جهت شفافیت هر چه بیشتر ،مبادلات ارزی کشور تلاش کنند چرا که  الحاق به لوایح چهارگانه FATFبه طور قطع در کنار شفافیت و پاسخگویی، زمینه تسهیل همکاری‌های بین‌المللی را نیز فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: تلاش برای الحاق به FATF، تلاش موثر دولت است که نتیجه‌اش تعلیق  ایران از لیست سیاه بوده و همین موفقیت به معنی یک گام به جلو است.
این فعال سیاسی یادآور شد: درحالی‌که مخالفان استراتژیک ایران در تلاش هستند که ایران همچنان در لیست سیاه بماند، عده‌ای در داخل نه از سر تغافل یا تجاهل که از سر«تقابل»، بدون توجه با تاثیر رفتارهای خود بر منافع ملی کشور، نفع خود را در مشوش‌کردن افکار عمومی می‌بینند. موضوعی که حتی شورای عالی امنیت ملی مجلس و دولت نیز نسبت به آن نظر مثبت دارند  و همه مراحل قانونی را طی کرده‌است. مخالفان باید پاسخ دهند،در چنین شرایطی مرز بین منافع گروهی و منافع ملی ‌کجاست؟

وی ادامه داد: این سخنان و انتقادها درحالی‌ است که مهم‌ترین اصل رسیدگی و مقابله با پولشویی، الزام به شفافیت در مبادلات تجاری است. رعایت این اصل نه ‌تنها سد بزرگی در برابر رانت وفساد سازمان‌یافته در کشور خواهدبود، بلکه به دولت به عنوان متولی اصلی توسعه کشور، این فرصت را می‌دهد تا از این مسیر بر مجموعه‌ای از مشکلات اقتصادی پیش روی کشور که مانع توسعه‌یافتگی است، غلبه پیدا کند.

منصوری گفت: تحقق چنین امری نه تنها مغایرتی با منافع ملی ندارد، بلکه با توجه به اهداف سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران،تقویت کننده منافع ملی و تحقق اهداف این سند بالادستی نیز خواهد بود.

وی تصریح کرد: مخالفان FATF  متاسفانه بدون توجه به منافع ملی، برای از میدان به در کردن رقیب و تامین منافع  کوتاه مدت گروهی خود، بر شاخ نشسته‌اند و بن می‌برند.آنچه که مسلم است اینکه FATFقرار نیست معجزه کند، اما عدم الحاق ایران با توجه به مجموع شرایط امروز ایران، بر کلیه مبادلات تجاری کشور سایه می‌اندازد و کار برای ایران سخت‌تر خواهدشد و از همه مهم‌تر با عدم الحاق، بهترین پاس گل را به مخالفین استراتژیک ایران داده‌ایم.

منصوری گفت: اگر پالرمو وCFT از سوی ایران تصویب نشود به سمت تحریم‌های بین‌المللی خواهیم رفت و هیچ یک از کشورها با ایران همکاری نمی کنند. در این زمینه  حتی روسیه و چین هم به صورت رسمی به ایران پیغام داده‌اند که اگر این لوایح تصویب نشود در آینده نمی‌توانند با ایران همکاری کنند. در نهایت ایران در یک محاصره اقتصادی و انزوای بی سابقه  قرار خواهد گرفت که بسیار برای اقتصاد کشور  زیانبار است. من  هم معتقدم عدم تصویب لوایح FATF بهترین  هدیه به ترامپ است.

منبع: ایسنا

کد خبر 402970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
    1 0
    خانم منصوری ، اگر واقعا اینطور است ، پس چرا وزیر خارجه آمریکا به شدت اصرار به تصویب این لوایح در ایران دارد؟!!!! نکنه ایشون دلسوز ایران است ؟!!!! شما نمی دانید که رییس fatf , معاون وزیرخزانه داری آمریکاست که به شدت ضد ایران است ؟!! در ضمن مخالفان می گویند اگر بپیوندیم ، راههای دور زدن تحریمها بسته می شود و تحریمها موثرتر اجرا می شود ، پاسخ شما چیست؟ در ضمن در طول چند سال گذشته که نود و پنج درصد fatf در کشور اجرا شده ، چه گشایشی از این طریق در اقتصاد کشور ایجاد شده ؟!!! در ضمن مخالفان می گویند چین و روسیه چنین ادعایی که شما و امثال شما مطرح می کنید نکرده اند. در ضمن بهتر نیست به جای توهین و تهمت به مخالفان تصویب fatf (روش کلیشه ای مرسوم یک جریان سیاسی خاص) , اگر واقعا تخصصی!!!!! در این زمینه دارید ، با روش علمی در مورد این مساله صحبت کنید.متاسفانه برخی افراد در کشور به جای توجه به داخل، حل همه مشکلات را در خارج از کشور می بینند، برجام واستون عبرت نشد؟!!!!!! در مورد برجام هم همین ادعاهای عجیب را مطرح می کردید ، ولی در عمل دیدیم وضعیت اقتصادی از سال نود و دو هم بدتر شد.