به گزارش ایمنا و به نقل از انجمن نجوم آماتوری ایران، کسوف ۵ دی ماه به صورت جزئی در ایران مشاهده میشود؛ علاقهمندان باید حتماً از عینکهای مخصوص رصد خورشید برای مشاهده این واقعه استفاده کرده و به هیچ وجه با چشم غیر مسلح این خورشید گرفتگی را رصد نکنند. همچنین افراد در صورت رصد با تلسکوپ و یا دوربین دو چشمی و حتی برای عکاسی نجومی از این رویداد حتماً باید از قبل وسایل خود را مجهز به فیلتر استاندارد از جمله فیلتر "مایلار" کنند.
به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، نگاه مستقیم به خورشید حتی برای یک مدت کوتاه، بسیار خطرناک است و عواقب جبرانناپذیری خواهد داشت؛ امکان رصد خورشید گرفتگی جزئی در سراسر ایران همزمان با طلوع آفتاب خواهد بود.
زمانهای آغاز و پایان خورشید گرفتگی در شهرهای مختلف ایران به صورت زیر خواهد بود:
- استان کرمان: ساعت شروع گرفت ۶ و ۳۶ دقیقه و تا ساعت ۸ و ۲۷ دقیقه ادامه خواهد داشت؛ در این استان ۷۳ درصد خورشید پوشیده میشود.
- استان یزد: ساعت ۶ و ۵۰ دقیقه گرفت آغاز و تا ۸ و ۲۵ دقیقه صبح ادامه دارد؛ در این استان ۶۸ درصد خورشید میگیرد.
- استان فارس: ساعت ۶ و ۵۲ دقیقه خورشید گرفتگی آغاز و ساعت ۸ و ۲۳ دقیقه پایان مییابد؛ در این استان ۷۷ درصد خورشید پوشیده میشود.
- استان سیستان و بلوچستان: ساعت ۶ و ۵۷ دقیقه خورگرفتگی آغاز و ۸ و ۲۴ دقیقه پایان مییابد؛ در این استان ۶۷ درصد خورشید میگیرد.
- استان آذربایجان شرقی: ساعت ۶ و ۵۷ دقیقه خورشیدگرفتگی آغاز میشود و تا ساعت ۸و ۲۴ دقیقه ادامه دارد؛ در این گرفت ۶۷ درصد خورشید پوشیده میشود.
- استان اصفهان: ساعت ۷ و ۲ دقیقه گرفت آغاز و ساعت ۸ و ۲۳ دقیقه پایان مییابد؛ در این استان ۶۸ درصد میگیرد.
- استان مازندران: ساعت ۷ و ۱۳ دقیقه خورشید گرفتگی آغاز و تا ساعت ۸ و ۲۴ دقیقه ادامه دارد؛ در این استان ۵۸ درصد خورشید پوشیده میشود.
- استان مرکزی: ساعت ۷ و ۱۷ دقیقه گرفت آغاز میشود و ساعت ۸ و ۲۲ دقیقه پایان مییابد؛ در این استان ۶۴ درصد خورشید گرفته میشود.
- استان همدان: ساعت ۷ و ۲۴ دقیقه خورشید گرفتگی آغاز میشود و ساعت ۸ و ۲۱ دقیقه پایان مییابد؛ ۵۹ درصد خورشید در این استان میگیرد.
- استان کردستان: ساعت ۷ و ۳۲ دقیقه خورشید گرفتگی آغاز میشود و تا ساعت ۸ و ۲۰ دقیقه ادامه دارد؛ در این استان ۵۶ درصد خورشید میگیرد.
اخبار مرتبط:
نظر شما