به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی در نشست رؤسا و مدیران پلیس اطلاعات و امنیت کشور اظهار کرد: همه اجزاء و ارکان نیروی انتظامی تعامل بسیار سازنده و خوبی با شورای نگهبان دارند. امنیت مقولهای است که هیچکس نمیتواند آن را نادیده بگیرد و در نگاه اسلامی امنیت جایگاه ویژهای دارد؛ چراکه پیشرفت یک کشور و نظام در گرو داشتن امنیت پایدار است که این امنیت برای تک تک شهروندان بسیار حائز اهمیت است.
وی با تأکید بر اینکه همواره باید اقتدار ناجا حفظ شود، افزود: برخی اوقات در رسانهها ادعاهای ناصواب علیه ناجا نسبت داده میشود که این درست نیست؛ شاید نقدهای واردی وجود داشته باشد، اما نباید هرگز اقتدار ناجا مخدوش شود و اگر شخص یا گروهی این کار را انجام دهند قطعاً گناهی نابخشودنی مرتکب شدهاند.
کدخدایی با اشاره به اعتمادسازی متقابل بین ناجا و مردم تصریح کرد: پلیس جامعهمحور با مشارکت مردم در تأمین امنیت تلاش میکند که نیروی انتظامی از چنین پشتوانه مردمی برخوردار است. در عین حالی که پلیس باید مقتدر باشد و متخلفین از آن هراس داشته باشند، اما باید با مردم مهربان باشد که بر اساس گزارشها، رفتار مدیران و کارکنان ناجا هم همین گونه است.
وی افزود: در اتفاقاتی که طی دو سال گذشته همچون سیل، زلزله و اغتشاشات اخیر رخ داد به وضوح میتوان ویژگیهای مزبور را در رفتار ناجا مشاهده کرد.
قائممقام دبیر شورای نگهبان به بحث انتخابات اشاره و خاطرنشان کرد: در اکثر نظامهای سیاسی دنیا، انتخابات به عنوان یک روش برای رسیدن به نهادهای عالی یک کشور همچون پارلمان، ریاست جمهوری و... مطرح است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز به این روش تصریح شده، اما با این تفاوت که انتخابات در کشور علاوه بر روش به یک ارزش ملی نیز تبدیل شده است.
وی افزود: انتخابات همواره در نظام جمهوری اسلامی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده که در این مقطع، حساسیت آن دوچندان شده است و همه باید تلاش کنند تا میزان مشارکت مردم همچون گذشته خوب باشد.
کدخدایی به نقش پلیس در انتخابات اشاره کرد و با بیان اینکه ناجا در تأمین سلامت و مشارکت بالا در انتخابات، نقش بسزایی دارد، افزود: همه نظامهای سیاسی دنیا مدعی مراقبت از سلامت انتخابات خود هستند و با متخلفان انتخاباتی برخورد میکنند. در کشور ما انتخابات، حزبی نیست اگرچه احزاب و گروهها در انتخابات مؤثر هستند.
وی با بیان اینکه وجود شورای نگهبان برای پاسداری از رأی مردم است، خاطرنشان کرد: در سال ۸۸ دشمن و عدهای فریبخورده تلاش کردند انتخابات را ناسالم جلوه دهند، اما شورای نگهبان پاسدار رأی ملت بود؛ از اینرو اگرچه ما نظام انتخاباتی حزبی نداریم، اما احزاب و افراد باید معیارهای قانونی را بشناسند چراکه در هر انتخاباتی به صورت طبیعی یک عده پیروز و عدهای ناکام هستند، مهم این است که همه در سلامت انتخابات کوشا باشند.
سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: این شورا هم در بررسی صلاحیتها و هم در روند نظارت بر اجرای انتخابات و پس از آن تمام تلاش خود را کرده و میکند تا سلامت انتخابات حفظ شود. در این مراحل نیز نقش و همکاری پلیس با شورای نگهبان بسیار مهم است. بهطور مثال و طبق قانون در روند بررسی صلاحیتها، هم در هیأتهای اجرایی و هم در هیأتهای نظارت، گزارشهای ارسالی نیروی انتظامی که یکی از مراجع چهارگانه است، نقش تعیینکنندهای دارد که خدای ناکرده فرد ناصالح و متخلفی وارد کارزار انتخابات نشود که این امر همچون گذشته دقت مضاعف شما را میطلبد.
قائممقام دبیر شورای نگهبان افزود: روند بررسی صلاحیتها در هیأتهای اجرایی آغاز شده و مطلع هستم نیروی انتظامی از چند ماه قبل آمادگی لازم را برای ارئه گزارشها داشته است که پس از اتمام رسیدگی به صلاحیتها در هیأتهای اجرایی، هیأتهای نظارت شورای نگهبان رسیدگی به شکایات و نظارت بر بررسی صلاحیتها را بر اساس گزارشهای مراجع قانونی انجام خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: هیأتهای اجرایی باید وفق قانون عمل کنند، اما متأسفانه در برخی مقاطع هیأتهای اجرایی به وظایف خود به درستی عمل نکردند و بسیاری از افراد فاقد شرایط را تأیید صلاحیت کردند که البته با هوشیاری هیأتهای نظارت، این افراد تأیید صلاحیت نشدند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: امیدواریم که در این دوره نیز روند بررسی صلاحیتها در هیأتهای اجرایی با دقت انجام شود و ناجا با ارسال گزارشهای مستند به هیأتهای اجرایی و نظارت موجبات برگزاری انتخابات سالم و پرشکوه را فراهم کند؛ چراکه همه وظیفه داریم از آرای مردم که حقالناس است حفاظت کنیم.
کدخدایی خاطرنشان کرد: معمولاً در ادوار گذشته بطور سنتی در برخی حوزههای انتخابیه شاهد تنشهایی بوده ایم که در این میان حضور مقتدرانه پلیس و برخورد با متخلفین و آمادگی برای جلوگیری از تنشها و ارسال گزارش آن به شورای نگهبان حائز اهمیت است. از طرف دیگر در بحث تبلیغات نیز ناجا با همکاری فرمانداریها باید با تبلیغات غیرمجاز برخورد کند و اقدامات لازم را انجام دهد. از اینرو چه در فرآیند بررسی صلاحیتها و چه در مراحل برگزاری انتخابات نقش پلیس بسیار مهم و اثرگذار است.
وی اظهار کرد: دولت و قوه مقننه با تلاش برای بهبود مسائل معیشتی و اقتصادی مردم و شورای نگهبان با عمل به مرّ قانون برای برگزاری سالم انتخابات و پلیس با تأمین نظم و امنیت جامعه، نقش بسزایی در افزایش مشارکت مردم در انتخابات دارند.
نظر شما