به گزارش ایمنا، راهکارهای ساده برای اجتناب از درد گلو توسط کارشناسان کلینیک مایو پیشنهاد شده است:
غرغره آب نمک: نمک، تورم و التهاب مخاط را از بین میبرد و به تسکین گلودرد کمک میکند. یک قاشق چای خوری نمک را میتوان با هشت اونس آب گرم ترکیب و آن را برای چند ثانیه غرغره کرد. این کار باید چندین بار تکرار شود.
قرصهای مکیدنی: بعضی از قرصهای مکیدنی ضد گلودرد حاوی منتول است؛ منتول بافت گلو را بیحس میکند و باعث تسکین موقت سوزش و درد گلو میشود. آب نباتهای نعناع نیز همین تأثیر را دارد.
داروهای بدون نسخه: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها اعلام کرده است که ویروسها اغلب باعث گلودرد میشود؛ بنابراین گلودرد با آنتی بیوتیک درمان نمیشود. داروهای ضد التهابی مانند آسپرین یا ناپروکسن میتواند به کاهش التهاب و تورم گلو کمک کند.
خوردن عسل: چای گرم همراه با عسل شیرین میتواند منجر به تسکین گلودرد شده و از تحریک آن برای سرفهکردن جلوگیری کند. علاوه بر این چای گرم، بدن را از کمآبی نجات میدهد و این یک گام دیگر برای درمان گلودرد است. بررسیهای محققان نشان داده است عسل خاصیت ضد سرفه دارد. سایر مایعات گرم مانند سوپ نیز میتواند مفید باشد.
نوشیدن آب: نوشیدن آب کافی، بخشی از درمان گلودرد است. زمانی که شما دچار کم آبی هستید، دهان بزاق کافی برای مرطوب نگهداشتن گلو تولید نمیکند و همین اتفاق تورم و التهاب را افزایش میدهد.
استفاده از دستگاههای مرطوب کننده: تنفس در هوای مرطوب میتواند به تسکین بافت متورم در بینی و گلو منجر شود. استفاده از دستگاههای مرطوب کننده راه عالی برای افزایش رطوبت هوای اتاق است. با گذشت زمان و با تنفس چنین هوایی، گلو درد تسکین مییابد.
مصرف آنتیبیوتیک: هرچند ویروسها بیشترین نقش را در ابتلا به گلودرد دارد، اما باکتریهایی مانند استرپتوکوک، باعث گلودرد استرپتوکوکی میشود. در این هنگام استفاده از آنتی بیوتیکها برای خلاصشدن از باکتریها میتواند مفید باشد که نیاز به نسخه پزشک دارد. البته مصرف آنتی بیوتیکها نباید خودسرانه متوقف شود حتی زمانی که علائم گلودرد قطع شده است؛ بدون در نظر گرفتن دوره کامل مداوا، گلودرد ممکن است با علائم بدتری بازگردد.
مراجعه به پزشک: اگر درد گلو به خصوص هنگام بلع، شدید بود و با تب بالا، استفراغ، و یا احساس تهوع همراه باشد، افراد باید حتماً به پزشک مراجعه کنند.
منبع: آوای سلامت
نظر شما