به گزارش ایمنا، برگزیده اخبار جهان طی بیست و چهار ساعت گذشته را میتوانید در بسته خبری پیش رو مطالعه کنید:
با وجود جنگ تجاری، رهبران چین و آمریکا "همواره" در تماس هستند
گنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به اینکه شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین و دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا چه زمانی و کجا دیدار خواهند داشت، گفت: این رهبران همواره با استفاده از وسایل ارتباطی گوناگون در تماس بودهاند. این سخنان سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی در پکن مطرح شد. ترامپ روز جمعه گفت، شاید او توافق تجاری با چین را که مدتهاست انتظار عقد آن میرود، در آیووا امضا کند. مذاکرهکنندگان آمریکا و چین به دنبال نهایی کردن متن "فاز اول" توافق هستند تا همین ماه به امضای روسای جمهوری دو کشور برسد؛ روندی که تحتالشعاع درخواستهای آمریکا از پکن برای ارائه یک جدول زمانی برای خرید محصولات کشاورزی آمریکا قرار دارد. تاریخ کلیدی، ۱۵ دسامبر است؛ زمانی که تعرفههای جدید آمریکا روی کالاهای وارداتی از چین مانند لپتاپ، اسباببازی و وسایل الکترونیکی اعمال میشود. هم ایالات متحده و هم چین به دستیابی به توافق و لغو تعرفهها تمایل نشان میدهند.
نتانیاهو: برخی کشورهای منطقه خواهان همپیمانی با اسرائیل هستند
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه در جریان کنفرانس سالانه رسانههای مسیحی بینالمللی که در قدس اشغالی برگزار شد، اظهار کرد: دلیل فقدان خشونت و تظاهرات غیرقابل کنترل پس از به رسمیت شناختن قدس به عنوان "پایتخت اسرائیل" و "حاکمیت" اسرائیل بر بلندیهای جولان از سوی آمریکا، تغییر دیدگاه طرفهای مختلف در خاورمیانه درباره اسرائیل است. وی مدعی شد: دیگر با اسرائیل به عنوان دشمن برخورد نمیشود، بلکه با آن مانند یک "همپیمان ضروری" در زمینه مبارزه با "اسلام افراطی" رفتار میشود. کشورهای عربی اذعان دارند که این افراط گرایی به همان اندازه که برای اسرائیل خطرناک است آنها را نیز تهدید میکند، بدین ترتیب ما منافع مشترکی داریم. علاوه بر این منفعت مشترک که ما را علیه دشمن مشترک متحد میکند، روابط میان ما در زمینههای مختلف در حال عادی شدن است. این روابط تنها برای دور کردن شر نبوده و شامل حفاظت از خیر از طریق روابط اقتصادی، فناوری و موارد دیگر میشود. یک تغییر واضح وجود دارد و این مهم است، چراکه در پایان به صلح خواهیم رسید. وی در ادامه ادعا کرد: "اسرائیل" تنها مکانی در خاورمیانه است که مسیحیان از انجام آیین مذهبی خود لذت میبرند! در اینجا آزادی عبادت مطلق برای همه وجود دارد، به ویژه برای مسیحیانی که به طور مداوم در خاورمیانه مورد حمله قرار میگیرند.
نام حریری در بین نامزدها برای تشکیل دولت
میشل عون، رئیسجمهوری لبنان امروز، دوشنبه گفت، باید با تظاهرکنندگان به منظور دستیابی به تفاهم بر سر مسائل مطرح شده مذاکره کرد. میشل عون تاکید کرد: اصلاحاتی که پیشنهاد دادم منجر به تصحیح روند اداره کشور و تکیه بر شفافیت در عملکرد موسسات دولتی میشود. این در حالی است که رسانههای دولتی گزارش دادند، درگیریهایی بین ارتش لبنان و معترضانی که اتوبان البحصاص - بیروت را مسدود کردند رخ داد و ارتش به سمت معترضان گلوله مشقی شلیک کرد. خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد، تظاهرکنندگان اتوبان (القلمون - بیروت) را با کامیونها بستند، همچنین پل الزینغ و دو مسیر الزوق و جل الدیب در شمال بیروت و چند مسیر در البقاع، عکار و صیدا را به رغم تدابیر شدید برای ممانعت از این کار مسدود شدند. اداره راهنمایی و رانندگی لبنان از مسدود بودن مسیر خلده به جنوب لبنان، مسیر بیت الدین و شحیم در الشوف در جبل لبنان و مسیر الجیه و الناعمه و خلده و الشویفات و مسیر صیدا در جنوب لبنان خبر داد. معترضان همچنین مسیر نهر الکلب و نیز خیابانهای اصلی پایتخت را بستند. تظاهرکنندگان تمام لبنانیها را به تحصن سراسری و تعطیل کردن ادارات دولتی و خصوصی فراخواندند. در این راستا منابع نزدیک به جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان گفتند، نام سعد حریری مانند دیگر اسامی نامزد برای تشکیل دولت جدید ثبت شده است. سعدی حریری اخیرا استعفای خود را در پی اعتراضات مردمی تقدیم کرد. لبنان از ۱۷ اکتبر شاهد اعتراض لبنانیها با درخواست برای براندازی دولت و پایان دادن به سهمیهبندی طایفهای در کشور و مجازات فاسدان است.
عبدالمهدی: تظاهراتها سیستم سیاسی کشور را لرزاند
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر این کشور در بیانیهای بعد از گذشت یک ماه از تظاهرات در عراق گفت، تنها زمانی شفافیت و صداقت تظاهرات مسالمتآمیز مخدوش میشود که تلفاتی در بین تظاهرکنندگان به جا بگذارد. وی خاطرنشان کرد: کمیته تحقیقاتی در زمینه بررسی انواع تجهیزات به کار گرفته شده توسط نیروهای امنیتی عراق در دفاعشان از تاسیسات و نهادها تعیین شده است. نخست وزیر عراق تصریح کرد: ملت عراق به صراحت درباره سیستم سیاسی، انتخاباتی، عملکرد دولت و اصلاحات مطلوب نظرشان را مطرح کردند. وی خاطرنشان کرد، دستوراتی اکید به نیروهای امنیتی داده شده تا از گلولههای واقعی یا هر سلاح کشنده دیگری استفاده نکنند. عبدالمهدی در ادامه با بیان اینکه تظاهرات سیستم سیاسی کشور را لرزاند، گفت: زمان آن رسیده که اوضاع به حالت عادی بازگردد و تمام فروشگاهها، مغازهها، مدارس، دانشگاهها و کارخانهها باز شوند. نخست وزیر عراق همچنین عنوان کرد، تظاهرات برای بیان نظر بدون تاثیر گذاری بر روال زندگی و منافع عمومی و خصوصی کشور است و این مساله به تظاهرکنندگان مربوط است. عبدالمهدی خاطرنشان کرد: ما ساعات منع آمد و شد را کاهش دادیم اما مهمترین مساله بازگشت اوضاع به روال عادی با توجه به در نظر گرفتن حقوق شهروندان است. وی تصریح کرد، تهدید منافع نفتی کشور و بستن برخی مسیرهای منتهی به بنادر عراق تنها منجر به زیانهای عظیم میشود که از میلیادرها فراتر خواهد رفت.
بغداد حمله به کنسولگری ایران در کربلا را محکوم کرد
وزارت خارجه عراق به حوادث شامگاه گذشته در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا واکنش نشان داد.وزارت خارجه عراق ضمن محکومیت حمله به کنسولگری ایران در کربلا، تأکید کرد که هیئتهای دیپلماتیک، خط قرمز بغداد هستند. پایگاه خبری «بغداد الیوم» ضمن انتشار بیانیه وزارت خارجه عراق، به نقل از این نهاد گزارش داد که بغداد تعهد خود را نسبت به هیئتهای دیپلماتیک اعلام میکند و این مسئله، بر اساس توافقنامه وین در روابط دیپلماتیک است. بغداد ضمن تأکید بر لزوم در معرض خطر قرار نگرفتن امنیت هیئتهای دیپلماتیک خارجی در عراق، تصریح کرد که امنیت هیئتها و کنسولگریها، «خط قرمزی است که نمیتوان از آن عبور کرد». در این بیانیه تأکید شد که مسئولان امنیتی، اقدامات لازم را انجام دادهاند تا به امنیت این هیئتها، هیچ آسیبی وارد نشود.چ بغداد در پایان تصریح کرد که «چنین اقداماتی در روابط دوستانه و حسن همجوری بین دو کشور همسایه، هیچ تأثیری نخواهد گذاشت». این در حالی است که تعدادی از اغتشاشگران شامگاه یکشنبه (روز گذشته) در شهر مقدس کربلا و در اطراف کنسولگری ایران در این شهر دست به تحرکاتی علیه کنسولگری زدند. براساس برخی تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، شماری آشوبگر در اطراف کنسولگری ایران در کربلا حاضر شدند و ضمن سنگپرانی به ساختمان این کنسولگری، اقدام به پایین کشیدن پرچم ایران کردند. فرماندهی پلیس کربلا نیز اعلام کرد که اوضاع در اطراف کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا تحت کنترل است. گروه حملهکننده به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا، از پیروان فرقه صرخی (از مدعیان دروغین و وابسته به سرویسهای بیگانه) بودند که از استانهای بابل و الدیوانیه به کربلا منتقل شدند. سرکنسول ایران در کربلا اما نیمه شب گذشته تاکید کرد که اوضاع آرام شده و شرایط تحت کنترل است. مردم عراق دور دوم اعتراضات خود را از روز جمعه 25 اکتبر آغاز کردند. عمده اعتراض مردم عراق، بهبود وضعیت معیشتی و مبارزه با فساد و اصلاح ساختار اداری بود.
نظر شما