به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، بر اساس گزارش بانک بینالمللی بازسازی و توسعه (IBRD)که از نهادهای اصلی وابسته به بانک جهانی است، ایران در گزارش جهانی سهولت کسبوکار ۲۰۲۰ – که بر اساس اطلاعات سال جاری میلادی تنظیم و منتشر شده- با کسب ۵۸.۵ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ممکن در میان ۱۹۰ کشور در رتبه ۱۲۷ جهان قرار گرفته است؛ رتبهای که اگرچه چندان قابلقبول به نظر نمیرسد اما بهبود یک پلهای آن را در شرایطی که اقتصاد ایران زیر فشار تحریمهای یکجانبه آمریکاست، میتوان نکته امیدوارکنندهای قلمداد کرد.
ایران که در سال ۲۰۱۴ یعنی در بحبوحه دور قبلی تحریمها به رتبه ۱۵۲ جهان در زمینه سهولت کسبوکار تنزل یافته بود، توانست در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ بهترتیب به رتبههای ۱۳۰ و ۱۱۷ جهان صعود کند، اما پس از آن روندی نزولی را طی کرد، بهطوری که در گزارش سهولت کسبوکار ۲۰۱۹ –که بر اساس اطلاعات سال ۲۰۱۸ تنظیم شده- رتبه ۱۲۸ جهان را به خود اختصاص داد. در واقع ایران برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۶ توانسته است روند نزولی خود در رتبهبندی سهولت کسبوکار را متوقف کند.
شاخص سهولت کسبوکار از ۱۰ زیرشاخص شامل «شروع کسبوکار»، «شرایط صدور مجوز ساخت»، «دسترسی به برق»، «ثبت مالکیت»، «اخذ اعتبار»، «حمایت از سرمایهگذاران اقلیت»، «پرداخت مالیات»، «تجارت برونمرزی»، «اجرای قراردادها» و «رسیدگی به ورشکستگی و پرداخت دیون» تشکیل شده است که امتیاز کشورها در هر یک از این زیرشاخصها با توجه به فاصله آنها از سطح ایدهآل (امتیاز ۱۰۰) محاسبه گردیده و در رتبهبندی نهایی بهصورت ترکیبی لحاظ میشود.
ایران در زیرشاخص ثبت مالکیت بهتر از سایر زیرشاخصها عمل کرده و رتبه ۷۰ جهان را در بین ۱۹۰ کشور در این زیرشاخص به خود اختصاص داده است. در زیرشاخصهای «شرایط صدور مجوز ساخت» و «اجرای قراردادها» نیز رتبه ایران به ترتیب ۷۳ و ۹۰ بوده است؛ اما در سایر زیرشاخصها رتبه ایران سهرقمی بوده است. بدترین عملکرد ایران نیز مربوط به زیرشاخص «شروع کسبوکار» میشود که ایران در این زیرشاخص رتبه بسیار نازل ۱۷۸ را کسب کرده است.
نظر شما