به گزارش ایمنا، سید محمد غرضی، نماینده دوره اول مجلس بود و مسوولیت وزارت نفت در دولت مهدوی کنی و میرحسین موسوی و وزارت پست تلگراف و تلفن در دولت میرحسین موسوی و اکبر هاشمی رفسنجانی را در کارنامه کار خود دارد. به واسطه حضورش در مجلس اول نظر وی در مورد سخنان اخیر رییس جمهور در خصوص نظارت استصوابی شورای نگهبان در آستانه انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی رفتیم.
دیدگاه مجالس اول و دوم به سمت قاعده جامعه بود نه به سمت صاحب امتیازان
وی با بیان این اعتقاد که دو مجلس اول مشروطه و دو تا مجلس اول انقلاب اسلامی دارای هویت عمومی بود، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم خدمتگزاران خود را به مجلس فرستادند. در این چهار مجلس دیدگاه عمومی به سمت قاعده جامعه بود نه به سمت صاحب امتیازان و مجالس موفق و مناسبی هم بودند.
نماینده اسبق مجلس ادامه داد: در این مجالس بعضا نمایندگانی بودند که نگاه به امتیازطلبی داشتند، ولی اکثریت قریب به اتفاق آنها انقلابی مشروطهای و انقلابی انقلاب اسلامی بودند. بعد از این دو مجلس، مجلس افتاد دست گروهها و احزاب و کسانی که ابزار را بر سلطه واجب می شمردند و نمایندگان تبدیل شدند به آدم گروهها.
غرضی خاطرنشان کرد: مجلس سوم مجلس چپ، مجلس چهارم مجلس راست و مجلس پنجم ترکیبی از گروههای مختلف بود و تا امروز که می بینید مجالس توفیقی برای اینکه رضایت مردم را به دست بیاورند نداشتند. امروز میبینیم شهری که ۱۰۰ هزار رای دارد نمایندهاش با زدوبندهای اداری و سیاسی و اقتصادی مثلا با ۶ هزار رای به مجلس میرود. مثلا در تهران حداکثر با یک میلیون رای فردی به مجلس میرود و عنوان نمایندگی پیدا کند.
وی در بیان تفاوت انتخابات در جمهوری اسلامی و دموکراسی کشورهای اروپایی گفت: مونتسکیو این پیامبر اروپایی گفت هرکس ۵۰درصد آرا را داشته باشد میتواند بر بقیه حکومت کند، ولی اصل در جمهوری اسلامی بر اجماع عموم مردم است و این تفاوت اساسی جمهوری اسلامی با نظام دموکراسی های غربی است. در دموکراسیهای غربی بعد از ۳۰۰ سال عمر مجلس و روسای جمهور این کشورها تبعه لیبرال دموکراسی و حاکمیت سرمایه هستند، در حالی که در ایران از ۱۰۰۰ سال پیش در فقه شیعه اصل بر این است که حقوق عامه بر حقوق خاصه و بر حقوق صاحبان قدرت ترجیح دارد.
نماینده اسبق مجلس تاکید کرد: اینکه ملاحظه می کنید دولتها و مجلس هر روز کمتر مورد عنایت مردم هستند برای این است که مثلا با تعداد رای کم یا با هزینه زیاد و بند و بستهای گروهی مقدرات را به دست می گیرند و از چشم مردم میافتند.
گروههای سیاسی به دنبال امتیاز طلبی از انقلاب بودند
غرضی با بیان اینکه همه احزاب و گروهها پس از انقلاب به دنبال امتیاز طلبی از انقلاب بودند، تصریح کرد: این گروهها و احزاب نه فقط مجلس یا دولت را میخواستند بلکه انقلاب را میخواستند و انقلاب نمی توانست تابع افکار گروهها و اشخاص شود. انقلاب از بطن جامعه و از روابط انسان با حاکم نشات میگیرد انقلاب که دستوری نیست بلکه به خواسته های الهی تبدیل میشود.
وی تاکید کرد: معتقدم چپ نمی تواند دولت نگه دارد و راست نمیتواند ملت را نگه دارد. معتقدم در این ۱۰۰ ساله اخیر فقرا مرزهای سیاسی و اقتصادی نگه داشتند، این ۲۰ میلیون نفری که دستشان به هیچ جا بند نیست، اینها تمام بار بقیه افراد جامعه رابه دوش میکشند. تورم جیب آنها را خالی میکند و به جیب اغنیا میریزد و در واقع این فقرا هستند که کشور را اداره میکنند.
منبع: خبرفوری
نظر شما