به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه خبری دولت حجت الاسلام حسن روحانی روز یکشنبه در دیدار نخست وزیر پاکستان و هیئت همراه، با تاکید بر اینکه "همه زمینهها برای تحقق تجارت پنج میلیارد دلاری میان تهران و اسلام آباد آماده است"، اظهار کرد: اراده ایران توسعه روابط اقتصادی با همه همسایگان و از جمله پاکستان است و انرژی، حمل و نقل، ترانزیت، همکاریهای بندری، توسعه بازارچههای مرزی و انتقال فناوری میتواند به روابط دو کشور شتاب بخشد.
وی با بیان اینکه امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه تامین شود و دخالت بیگانگان بیش از پیش باعث ناامنی می شود، گفت: اولین گام برای کاهش تنش در منطقه، آتش بس در یمن و پایان حملات علیه مردم مظلوم این کشور است و ایران از هر اقدامی در این زمینه حمایت میکند.
رئیس جمهور با اشاره به هدف قرار گرفتن نفتکش ایرانی در نزدیکی سواحل عربستان در روز جمعه و اینکه تکرار این حوادث موجب گسترش ناامنی در آبراههای منطقه است، گفت: جمهوری اسلامی ایران مستنداتی در این زمینه دارد و تحقیقات تا رسیدن به نتیجه نهایی و اثبات عوامل اصلی این اقدام ادامه دارد.
وی با بیان اینکه "تنها رژیمی که از هرگونه تنش و درگیری در منطقه سود میبرد، رژیم صهیونیستی است"، تصریح کرد: رفع مشکلات منطقه به جای دعوت از قدرتهای فرا منطقهای و رژیمهایی که از تنش و جنگ در منطقه نفع میبرند؛ نیازمند تغییر راهبرد به سمت گفت وگوی سیاسی توأم با حسن نیت، امنیت آفرینی و توسعه مناسبات منطقهای است.
روحانی اظهار کرد: معتقدیم تکیه بر تروریستها، صهیونیستها و آمریکا حاصلی جز تنش و خسارت برای کشورهای اسلامی و ملتهای منطقه ندارد و تنها راه ثبات پایدار، امنیت و توسعه در منطقه گفت وگو و همکاری درون منطقهای است.
وی حفظ صلح و ثبات در منطقه و از جمله خلیجفارس و تأمین آزادی و امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز را سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران بر شمرد و خاطرنشان کرد: امنیت و صلح پایدار در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز تنها با مشارکت کشورهای این منطقه تأمین میشود.
روحانی تاکید کرد: ایران همواره آماده گفت وگو و همکاری با همه کشورهای منطقه است.
رئیس جمهور با اشاره به تنشهایی که طی سالهای گذشته علیه ملتهای سوریه، عراق، لبنان و به ویژه یمن ایجاد شده، تأکید کرد: دخالت نظامی و سیاسی در کشورهای منطقه تاکنون نتایج فاجعهباری داشته و این رویکرد به نفع هیچ یک از کشورهای منطقه نیست.
وی با بیان اینکه امنیت منطقه برای هر دو کشور دوست و برادر مهم است و ایران خود در این زمینه پیشگام بوده و اخیراً نیز طرح «اقدام صلح هرمز» را بر مبنای همکاری جمعی کشورهای منطقه ارائه کرده است، گفت: این ابتکار حوزههای مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع نسبت به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در برمیگیرد.
روحانی با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران تصریح کرد: رفتار خصمانه، تحریم و فشار حداکثری دولت آمریکا علیه ملت ایران مهمترین عامل در تنش روابط میان دو کشور است و این واشنگتن است که با توجه به شکست فشارها علیه ایران، باید تصمیم بگیرد و این راه بینتیجه را خاتمه دهد.
روحانی ضمن قدردانی از حسن نیت و تلاشهای نخست وزیر و دولت پاکستان برای کمک به رفع تنشها در منطقه و استقبال از هر اقدامی در این مسیر، تصریح کرد: درخواست آمریکا مبنی بر مذاکره بدون پیش شرط، با وجود تحریمها صادقانه نیست؛ بارها گفته ایم که در صورت برداشتن تحریمها و در قالب برجام، ایران آماده گفت وگو است.
خواهان توسعه روابط در تمام عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هستیم
عمران خان نخست وزیر پاکستان نیز در این دیدار تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران دوست و همسایه پاکستان بوده و همواره در مقاطع سخت و دشوار از پاکستان حمایت کرده است.
وی اظهار کرد: پاکستان با توجه به روابط تاریخی و صمیمانه خود با جمهوری اسلامی ایران خواهان توسعه روابط دو جانبه در تمام عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.
نخست وزیر پاکستان با اشاره به برخی اختلافات منطقه ای خاطرنشان کرد: پاکستان معتقد است میتوان از طریق گفت وگو و مذاکره اختلافات را حل و فصل کرد، هرگونه تنش در منطقه و میان همسایگان به نفع کشورهای ثالث و خارج از منطقه است و اسلام آباد علاقمند است در جهت گفت وگو، کاهشها و تأمین ثبات و امنیت منطقه از جمله میان عربستان و ایران ایفای نقش کند.
وی گفت: آتش بس در یمن میتواند آغازی بر فرآیند صلح و تنشزدایی در منطقه و گفت وگوهای دو جانبه و چند جانبه شود.
عمران خان تصریح کرد: اسلام آباد آماده توسعه همکاریهای تجاری و همچنین تأمین امنیت در مرزهاست و رایزنی مقامات دو کشور در این زمینه ادامه خواهد یافت.
وی همچنین از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات کشمیر تشکر کرد.
نظر شما