ایران در گزارش جهانی شاخص "نوآوری" ۴ پله صعود کرد

سازمان جهانی مالیکت معنوی هر ساله اقدام به انتشار گزارش شاخص نوآوری کشورها می‌کند؛ بر این اساس ایران در سال ۲۰۱۹ بالاتر از کشورهایی مانند برزیل، عربستان، آفریقای جنوبی و قطر و نسبت به سال قبل ۴ پله صعود کرد.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) با عضویت بیش از ۱۹۰ کشور از جمله ایران هر ساله با تکیه بر بعضی معیارهای سنجش، گزارش شاخص نوآوری کشورهای عضو را منتشر می‌کند. با توجه به اهمیت فاکتور نوآوری در پیشرفت ملت‌ها، رقابت تنگاتنگی میان کشورهای عضو وجود دارد تا با ارتقاء زیر ساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری در شاخص سالانه مزبور، رتبه با کیفیت‌تری به دست آورند.

ایران از سال ۲۰۱۱ میلادی، به جمع کشورهای مورد ارزیابی سازمان جهانی مالکیت فکری پیوسته و در آخرین گزارش این سازمان، یعنی "GII ۲۰۱۹"، با چهار پله صعود، در رده شصت و یکم کشورهای نوآور جهان و رده دوم آسیای مرکزی و جنوبی قرار گرفته است. همچنین ایران در سال ۲۰۱۸ نیز، جهشی ده پله‌ای را در این زمینه تجربه کرد و از جایگاه ۷۵ در سال ۲۰۱۷، به جایگاه ۶۵ صعود کرد.

ایران در مجموع موفق به کسب امتیاز ۳۴.۴۳ شد و بالاتر از کشورهایی نظیر برزیل، عربستان، آفریقای جنوبی و قطر قرار گرفته است. در این گزارش شاخص‌های مختلف ورودی مانند نهادها و مؤسسات، زیرساخت، سرمایه انسانی و پژوهش، پیچیدگی بازار و پیچیدگی کسب‌وکار  به عنوان معیار محسوب می‌شود. بررسی این شاخص‌ها نشان می‌دهد ایران در شاخص سرمایه انسانی و پژوهش، وضعیت بسیار بهتری داشته است؛ امتیاز ایران در این شاخص، برابر با ۳۷.۶ بوده و با دو پله صعود نسبت به سال گذشته، در رده ۴۵ فهرست جهانی قرار گرفته است.

موضوع قابل توجه وضعیت رضایت‌بخش ایران در آموزش عالی به‌ عنوان یکی از زیر شاخص‌های سرمایه انسانی و پژوهش است. در این شاخص، ایران با امتیاز ۶۲.۶، در رده دوم فهرست کلی قرار گرفته است؛ بر این اساس ایران از نظر تعداد فارغ‌التحصیلان حوزه علوم و مهندسی با کسب امتیاز ۴۳.۹ موفق به کسب رتبه سوم جهان شده است. در میان شاخص‌های خروجی، شامل خروجی دانش و فناوری و خروجی‌های خلاقانه نیز، امتیاز ایران به ترتیب برابر با ۲۷.۲ و ۳۲.۵ است که رده‌های ۴۶ و ۴۵ جهان را برای کشور به ارمغان آورده است.

کد خبر 392121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.