مطبوعات و رسانههای آزاد و شفاف در هر جامعهای، از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب میشود، لذا خبرگزاری ایمنا، مروری بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران، در صفحه نخست امروز خود به کلیات سخنرانی حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرده و در مطلبی با تیتر «پیام ایران به جهان صلح و امید» نوشته است: تجمع سیاسی سالانه جهان از شنبه گذشته آغاز شده است و رؤسای جمهوری و برخی نخستوزیران و وزرای خارجه جهان، کمکم راهی فرودگاه «جان افکندی» نیویورک میشوند تا در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل حضور پیدا کنند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز امروز (دوشنبه) راهی این سفر میشود و با شعار «ائتلاف امید» و «ابتکار صلح هرمز» هفتمین سخنرانی سالانه خود را در صحن مجمع انجام خواهد داد. رئیس جمهوری ایران در آستانه سفر به سازمان ملل با گفتن این جمله که «به جهانیان اعلام میکنیم که حضور نیروهای بیگانه برای آبراههای جهانی، امنیت کشتیرانی و نفت و انرژی، مشکلزا است اما مسیر جمهوری اسلامی ایران مسیر اتحاد و هماهنگی با کشورهای منطقه است» نشان داد که در خلال حضورش در نشست جاری سازمان ملل پیگیر نظریه ای خواهد بود که پیشتر (تیرماه سال ۹۶) ایده ای مشابه آن موسوم به «منطقه قوی تر» را مطرح کرده بود. نظریه ای که بی تردید برای تبدیل شدن به یک پارادایم در مناسبات خاورمیانه راه پرپیچ و خمی در پیش دارد.
روزنامه آفتاب یزد، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «اگر دروغ گفتن مالیات داشت درآمد دولت زیاد میشد»ب ه انعکاس اظهارات بیژن زنگنه در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ایرانپلاست پرداخت و نوشت: وزیرنفت درباره صحت صحبتهای جایگاهداران مبنی بر افزایش قیمت بنزین و دریافت مبلغی به عنوان حق الزحمه برای جایگاهداران از مردم، اظهار کرد: هیچ قراری برای افزایش قیمت بنزین گذاشته نشده است و برداشتی که در این باره شده درست نیست. وی همچنین درباره مصوبه شورای اقتصاد درباره افزایش قیمت حاملهای انرژی گفت: هنوز هیچ تصمیمینهایی نشده است. او درباره صحبتهای اخیر در مورد افزایش گوگرد بنزین که توسط سازمان محیط زیست اعلام میشود، واکنش نشان داد و تصریح کرد: من تا کنون این صحبتها را از سازمان محیط زیست نشنیدهام و بخشهای دیگری این صحبتها را مطرح میکنند.
وی تاکید کرد: تاکنون هیچ گزارشی در این باره اعلام نشده است اما با این وجود با آقای کلانتری در مورد این مسئله صحبت خواهم کرد. وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا چندروز اخیر اتفاق خاصی در تاسیسات نفتی ایران رخ داده و به تاسیسات نفتی ایران حمله سایبری شده است، افزود: این اخبار را دروغگوها منتشر میکنند، همه این خبرها دروغ است و ما آمادگی خوبی داریم. وی با اشاره به شایعه هپکو، گفت: یکسری دروغهایی توسط برخی افراد مطرح میشود و بنده نیز از نیت افراد بی خبر هستم اما یقین دارم اگر روی دروغ گفتن مالیات میگرفتند قطعا درآمد حاصل از این راه بیشتر از درآمدهای نفتی بود.
روزنامه ابتکار، در صفحه نخست امروز با تیتر «رویکرد تخریبی آفت فعالیت سیاستورزی» به بررسی رفتارهای غلط در فضای سیاسی کشور پرداخته و نوشته است: رسانهها و فعالان سیاسی بارها درباره رویکرد تخریبی احزاب و جریانهای سیاسی در فضای کشور هشدار دادهاند اما نه تنها این رویکرد کاهش پیدا نکرده است بلکه هرچه ما به انتخابات نزدیکتر میشویم فضای تخریبی نسبت به رقبا شدت بیشتری میگیرد. نبود اخلاق سیاسی و همچنین نداشتن رویکرد و استراتژی کارآمد برای ترقیب مردم به سمت خود از سوی احزاب سیاسی موجود در کشور بر افزایش چنین فضایی کمک کرده است.
یعنی رقبا چون کارنامه موفق و قابل دفاعی ندارند برای اثبات خود سعی میکنند رقیب خود را تخریب کنند تا بلکه اینگونه خودشان را در فضای سیاسی کشور و بین افکار عمومی اثبات کنند. غلامرضا ظریفیان، استاد دانشگاه و فعال سیاسی معتقد است: نبود احزاب سیاسی کارآمد و درواقع عدم سیاستورزی درست، زمینه چنین رویکردی را در کشور فراهم کرده است. او این فضا را آفت فعالیت سیاسی میداند و میگوید که ادامه این روند فرهنگ جامعه را به جای سیاستورزی درست به سمت تخریب همدیگر سوق میدهد که ادامه آن چیزی نیست جز ناامیدی مردم از احزاب و در ادامه فعالیت سیاسی. او اشاره میکند که یکی از دلایل اصلی کاهش مشارکت سیاسی توسط مردم، وجود چنین رفتارهایی از سوی احزاب و نخبگان سیاسی به جای اثبات خود است.
ظریفیان در ادامه میگوید: این مسئله ابعاد مختلفی دارد. بخشی از آن به فرهنگ عمومی ما در عرصه سیاسی و بخش دیگر آن به حرفهای نشدن سیاست در جامعه ایران برمیگردد چرا که زمانی که سیاست متکی بر احزاب واقعی شکل میگیرد، طبیعتا زمانی سیاستورزی حرفهای میشود و نقش اصلی را احزابی ایفا میکنند که درواقع خودشان را برای فعالیتهای حزبی تربیت کرده و آموزش دادهاند. در کنار اینها نیروهایشان را متکی بر مناسبات حرفهای آموزش دادهاند. بنابراین در سیاستورزی حرفهای ما با اخلاق سیاستورزی حرفهای هم روبهرو میشویم. در همین رابطه اگر احزاب سیاسی از اخلاق حرفهای عدول کنند یا با مشکلی روبهرو شوند، چون کار حرفهای است در حافظه جامعه؛ جامعهای که تربیت شده است تا کنش سیاسی را از طریق احزاب حرفهای دنبال کند، در آنجا اگر خطایی هم صورت بگیرد ثبت میشود و در آنجا به عنوان یک امتیاز و یا پوئن منفی در نظر گرفته میشود.
روزنامه همدلی، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «بهار شیرین» به زادروز استاد محمدرضا شجریان پرداخته و نوشته است: اول مهر زادروز استاد محمدرضا شجریان است. او ابتدای فصل زیبای پاییز در سال ۱۳۱۹ در یک خانواده فرهنگی و هنری در مشهد چشم به جهان گشود. نوشتن در باره شخصی چون استاد محمدرضا شجریان کار راحتی نیست. به این دلیل راحت نیست که او امروز بیتردید یکی از قلههای رفیع موسیقی اصیل ایران و در عین حال یکی از چهرههای محبوب و مردمی چند دهه اخیر است که پر بیراه نیست بگویم، تاریخ کنونی ایران فعلا در حد و اندازه شجریان را به خود ندیده و ندارد. به این دلیل سخت است که باید شان، جایگاه و مقام او را در تاریخ معاصر کنونی و خصوصا در عرصه هنر ملی سرزمین تاریخی ایران حفظ کرد؛ زیرا خدشه بر نام و هنر شجریان بیشک چنگ انداختن بر سیمای زیبای تاریخ هنر ایران و موسیقی این سرزمین است.
شجریان بخشی از تاریخ این سرزمین شده است و شک نباید کرد که تاریخ کشور ما از داشتن مردی چون شجریان به خود خواهد بالید. مردی که بیش از نیمقرن با حنجره طلاییاش برای همه آنانی که به زبان زیبای فارسی سخن میگویند یا این زبان زیبا و شکرین را فهم میکنند، آواز خواند. هفت دستگاه موسیقی اصیل ایرانی، با صدای او صدها بار با شکلهای بدیع و زیبا آراسته شد. شجریان با هنر آواز خود ثابت کرد که موسیقی ایرانزمین جریانی رودخانهای و مداوم دارد و هر روز نو و نوتر میشود. آنانیکه گمان میکردند موسیقی ایرانی، موسیقیای ایستاست و امکان نوشدن و تحول در آن وجود ندارد، شاید هنگامی که در مقابل هنرورزیهای بیمثال این مرد قرار میگیرند، حرفی برای گفتن نداشته باشند. هر سهگاه او با سهگاه گذشتهاش فرق دارد و شیرینی خاصی دارد.
هر شور، ماهور، نوا، همایون، راستپنجگاه، چهارگاه، ابوعطا، بیات ترک، دشتی، اصفهان، شوشتری و هر گوشهای از این هفت دستگاه موسیقی اصیل ایرانی را خواند، یکی از دیگری زیباتر و یکی از دیگری باشکوهتر و هنگامی که با حنجره خدایی شجریان شنیده میشوند، جلال و شکوه خاص خود را دارند. قصد اسطورهسازی ندارم، بلکه شجریان خود نماد و تندیس یک اسطوره تام و تمام ایرانی است. او اسطوره موسیقی کشور بزرگ ایران است، به صورتی که هر اهل هنر یا حتی کسانی که با این هنر سر و سری هم ندارند، در مقابل شکوه و جلال نام شجریان تمامقد بر میخیزند. شجریان را به هیچ وجه نمیتوان از تاریخ معاصر و چه بسا از تاریخ این سرزمین حذف کرد. شجریان برای همیشه ماندنی و استادی پایانناپذیر است.
روزنامه دنیای اقتصاد، در صفحه نخست امروز خود به بررسی کارنامه بازارها در نیمسال اول ۹۸ پرداخته و در تیتر یک خود نوشته است: «۶۹ درصد سود در یک نیمه» روزنامه دنیای اقتصاد در توضیح این عنوان آورده است: نیمه نخست ۹۸ با درخشش ویژه بورس در برابر رکود دیگر بازارها به پایان رسید. یکهتازی بورس در ۶ ماه نخست ۹۸ با بازدهی ۶۹ درصدی در برابر بازدهی منفی سکه و ارز رقم خورد. به این ترتیب بهترین عملکرد بورس از سال ۸۲ تاکنون در نیمه نخست سال به ثبت رسید. شاخص سهام به ابرکانال جدید ۳۰۰ هزار واحد وارد شد و با وجود نوسانات پایانی ماه، در نهایت شهریور را در کانال ۳۰۲ هزار واحد به پایان رساند. هفتههای پایانی شهریور رکوردها یکی پس از دیگری جابهجا شدند و شاهد ثبت رکورد تاریخی ارزش معاملات بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومانی در بورس تهران بودیم.
بالا ماندن ارزش معاملات در روزهای پایانی تابستان احتمال ادامه روزهای داغ معاملات بورس را پررنگ نگه داشته است. از سوی دیگر دلار و سکه پس از تلاطمهای بهاری در تابستان نیز به مسیر نزولی خود ادامه دادند. به نظر میرسد دلار پس از کانالشکنیهای متوالی در کانال ۱۱ هزار تومانی آرامش نسبی را تجربه میکند و در نهایت با بازدهی منفی ۱۳ درصدی معاملات این ارز در نیمه نخست ۹۸ به پایان رسید. افسار نوسان قیمتی سکه نیز همچنان در دستان دلار است و ریزش قیمتی ارز بر قیمت سکه فشار وارد کرد. در نتیجه با وجود صعود قیمت طلا در بازار جهانی اما سکه نیز افت ۱۲ درصدی را در ۶ ماه نخست ۹۸ به ثبت رساند.
نظر شما