دیه سقط جنین غیرقانونی چقدر است؟

یک کارشناس حقوق جزا گفت: سقط جنین طبی صرفا برای نجات جان مادر قبل از اینکه روح در جنین دمیده شود یعنی پیش از رسیدن به سن چهار ماهگی انجام می شود.

عاطفه اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مورد سقط جنین اظهار کرد: جنین به معنای جسمی پوشیده و مستور است و سقط جنین از دست دادن محصول حاملگی و خاتمه دادن به دوران بارداری است؛ دلایل و عوامل زیادی باعث سقط جنین می‌شود از جمله بالا رفتن سن خانم ها که دیگر توانایی و حوصله نگهداری و تربیت فرزند را ندارند.

وی افزود: همچنین فاصله سنی زیاد بین بارداری تا ازدواج نیز می‌تواند از جمله این دلایل باشد و علاوه بر این بارداری‌های برنامه ریزی نشده نیز از این جمله است.

این کارشناس حقوق جزا ادامه داد: سقط جنین چه حاصل رابطه مشروع و شرعی باشد و چه ناشی از رابطه نامشروع و زنا باشد، در هر دو صورت غیرمجاز است. سقط جنین به دو صورت سقط جنین جنایی و سقط جنین طبی است.

وی افزود: سقط جنین به سه صورت انجام می شود که شامل خروج محتویات رحمی با دستگاه توسط مادر، سقط جنین دستگاهی با تجویز دارو، به کار بردن وسیله های مخصوص توسط طبیب یا ماما یا افراد غیر مجاز است که به صورت غیر قانونی اقدام به این عمل می‌کنند.

اکبری در مورد سقط جنین طبی افزود: سقط جنین طبی صرفا برای نجات جان مادر قبل از اینکه روح در جنین دمیده شود یعنی پیش از رسیدن به سن چهار ماهگی انجام می شود و بعد از اینکه روح دمیده شد اگر جنین عقب افتاده یا ناقص الخلقه باشد عمل سقط امکانپذیر نیست. اگر این اتفاق افتاد قابل پیگیری و مجازات است.

وی در مورد نقش سقط جنین در قوانین مجازات اسلامی تصریح کرد: در قانون مصوب سال ۸۴ بیان شده که سقط جنین باید با تشخیص سه پزشک متخصص و تایید پزشکی قانونی به علت عقب ماندگی یا ناقص الخلقه بودن جنین یا بیماری که جان مادر را به خطر می اندازد ، قبل از چهار ماهگی یعنی قبل از حلول روح در جنین و با رضایت کامل مادر صورت گیرد. در غیر این صورت متخلف طبق قانون مجازات اسلامی قابل پیگیری است.

این کارشناس حقوق جزا افزود: دیه سقط جنین در هر یک از مراحل پیدایش جنین طبق ماده ۴۸۷ قانون مجازات اسلامی قابل مطالبه است. طبق ماده ۷۱۶ دیه سقط جنین، اگر در مرحله نطفه باشد، دو سوم دیه کامل، اگر جنین در مرحله علقه که به صورت خون بسته است، چهار صدم دیه کامل، دیه مضغه که جنین به صورت توده گوشت است، شش صدم دیه کامل، دیه عظام که جنین به صورت استخوان است، هشت صدم دیه کامل، جنینی که گوشت و استخوان بندی آن کامل شده اما روح هنوز در آن دمیده نشده یک دهم دیه کامل و جنینی که روح در آن دمیده شده اگر پسر باشد دیه کامل و اگر دختر باشد نصفه دیه کامل است.

وی تصریح کرد: قانون ۶۲۲ مجازات اسلامی سال ۷۵ به بیان میزان مجازات اشخاصی که در سقط جنین زن مباشرت داشته باشند، پرداخته و یک تا سه سال حبس برای آنها در نظر گرفته است. طبق قانون ۶۲۴، طبیب یا ماما یا دارو فروش اگر در سقط جنین مشارکت داشته باشند، به دو تا پنج سال حبس و پرداخت دیه محکوم هستند.

کد خبر 389857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.