به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران؛ امیر مکری در هجدهمین جلسه کمیته توسعه هوانوردی عمومی با بیان اینکه شرکت فرودگاهها مطابق با برنامه ریزی از پیش تعیین شده در این مسیر با قوت پیش می رود، موضوع مهم تعیین تکلیف امنیت پروازها و سوختگیری هواپیماها در بخش هوانوردی عمومی را مورد تاکید قرار داد و خواستار فراهم شدن زمینه های لازم برای آن از سوی مرجع مربوطه شد.
وی اظهار کرد: آمادگی داریم با شرایط فعلی از تمام ظرفیت فرودگاههای کشور برای توسعه هوانوردی عمومی استفاده کنیم اما باید موضوع چگونگی تامین امنیت پروازها و سوختگیری هواپیماها مشخص شود تا مانع عملیاتی شدن این طرح نشود.
امیرمکری درباره پیشنهاد مطرح شده در خصوص استفاده از ظرفیت مرکز علوم و فنون سابق برای توسعه هوانوردی عمومی، گفت: اگر قرار باشد که این مرکز وارد این حوزه شود باید مقدمات قانونی، اجرایی و امکانات مورد نیاز این مرکز که امروز با عنوان مرکز عملیات وارسی پروازی شناخته می شود، فراهم شود که البته همه اینها با تایید هیئت مدیره شرکت فرودگاه ها و مجوز سازمان هواپیمایی کشوری صورت میگیرد.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به وجود زیرساختهای لازم در فرودگاه های کشور و بلا استفاده ماندن تعدادی از فرودگاهها، تصریح کرد: این شرکت همراهی های لازم را خواهد داشت اما نباید مسیر به گونه ای باشد تا همه امور از تامین زیرساخت تا تامین امنیت به شرکت فرودگاهها محول شود.
وی تاکید کرد: راه اندازی هوانوردی عمومی از ابتدا باید با قوت پیش برود تا خدایی ناخواسته عملی نشدن تصمیمات متوجه شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران باشد.
امیرمکری گفت: من اطمینان می دهم شرکت فرودگاه ها تمام تلاش خود را برای توسعه هوانوردی عمومی داشته و به عنوان حامی تاکنون اذهان مختلف را در اجرای این طرح آماده کرده است اما نباید این انتظار را ایجاد کرد که همه مفاد این طرح از سوی شرکت فرودگاه ها اجرا شود.
مقدمات اولیه تامین امنیت پروازها و سوختگیری هواپیماها فراهم است
در ادامه این نشست منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از فراهم شدن مقدمات اولیه تامین امنیت پروازها و سوختگیری هواپیماها در هوانوردی عمومی خبر داد.
وی ایجاد دو هاب برای راه اندازی ایرتاکسی با مشارکت یک شرکت هواپیمایی و مرکز علوم و فنون را ارائه داد و اظهار کرد: وجود هاب مرکزی می تواند به طور متمرکز مباحث فنی و پشتیبانی را پوشش دهد.
منطقی گفت: تاکنون اقدامات خوبی انجام شده اما باید مباحث قانونی و ظرفیتهای کاری با حضور دستگاههای مرتبط و با تقسیم کار دنبال شود.
نظر شما