به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، وحیدرضا خامسی پور رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در تشریح جزییات این خبر، اظهار کرد: در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ و حراست از سلامت عزاداران حسینی و به رسم هر ساله ۳۶ اکیپ ثابت و ۳۵ اکیپ سیار نظارت بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام تاسوعا و عاشورای حسینی با حضور ۳۸ نفر دامپزشک، ۷۲ نفر بازرس بهداشتی گوشت و ۲۳ ناظر ذبح شرعی ساماندهی شده است.
وی افزود: حاصل نظارت بهداشتی دامپزشکی در ایام ماه محرم سال گذشته، بازرسی چهار هزار و ۸۴۸ راس دام سبک و سنگین بوده که در مجموع یکهزار و ۲۱۸ کیلوگرم لاشه دام همراه با ۲ هزار و ۳۰۳ قطعه کبد، ریه و کلیه ضبطی از چرخه مصرف خارج شد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تاکید کرد: امسال نیز اکیپهای سیار دامپزشکی اصفهان با حضور در مکانهایی مختلف مانند حسینیهها، تکایا، مساجد و ... وظیفه خطیر نظارت بهداشتی بر ذبح دامهای نذری با هدف پیشگیری از بروز بیماریهای خطرناک بین انسان و دام همچون بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را بر عهده دارد اگرچه توصیه می شود به منظور رعایت شرایط بهداشتی و اجتماعی، از کشتار دام در مکانهای عمومی و جلوی دستههای عزادارای خودداری و کشتار فقط در کشتارگاههای دام انجام شود.
وی با تاکید بر این نکته که شهروندان باید دام خود را از میادین و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند، تصریح کرد: کشتارگاههای دام استان نیز در این ایام فعال بوده و خدمات خود را ارائه می دهند.
خامسی پور ضمن توصیه بهداشتی به شهروندان و با اشاره به اهمیت توجه به بیماری تب کریمه کنگو، افزود: به تمامی شهروندان محترم و تمامی مسئولان هیئت های مذهبی استان موکد توصیه می شود، گوشت قربانی را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال(دمای صفر تا ۴ درجه) نگهداری کرده و سپس برای طبخ غذا استفاده کنند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در این ایام مردم می توانند با تلفن ۱۵۱۲ تماس گرفته و راهنمایی و مشاوره لازم را از کارشناسان شبکههای دامپزشکی در سراسر استان دریافت نمایند.
نظر شما