به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با وجود اینکه چالشهای شهری موجود در سراسر شهرهای آسیای جنوب شرقی در حال افزایش است، بعضی فنآوریهای جدید در این مناطق که توانایی رفع این گونه مشکلات را دارند در حال گسترش و پیشرفت هستند.
اولویت این شهرها استفاده از راهکارهای هوشمندانه با توسعه قدرت خرید، ارتقای سواد دیجیتالی و گسترش نفوذ تلفنهای هوشمند است و بسیاری از آنها در حال حاضر با در اختیار داشتن زیرساختهای اطلاعاتی و ارتباطاتی پایه (ICT) مورد نیاز اقدام به آغاز روند دیجیتالی کردن برخی ادارات دولتی و خدمات عمومی خود کردهاند.
به منظور تحقق این اهداف، در طول برگزاری سی و دومین اجلاس سران "آسهآن" یا اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا در سال گذشته، پیشنهاد تشکیل شبکه شهرهای هوشمند آسیای جنوب شرقی (ASCN) و تشکیل جلسات بحث و بررسی به صورت رویدادی سالانه، ارائه و به تصویب رسید که به منظور تلاش برای توسعه شهرهای هوشمند و پایدار، در این طرح زمینههای تشکیل یک بستر مشترک برای همکاری ۲۶ شهر از ۱۰ کشور عضو اتحادیه ایجاد شد.
هدف اصلی ارائه این طرح، بهبود زندگی شهروندان با استفاده از فنآوری به عنوان یک ابزار توانمند است و هرچند تمام شهرهای عضو هنوز به شرایط لازم برای تحقق این هدف دست نیافتهاند ولی تلاشهای جدی در این زمینه انجام گرفته است. در این میان، ۱۰ شهر بیشترین دستاوردها را برای تبدیل شدن به یک شهر هوشمند داشته است که عبارتند از هانوی در ویتنام، سنگاپور، جاکارتار در اندونزی، کوآلالامپور در مالزی، ماندالی در میانمار، پوکت در تایلند، ماکاسار در اندونزی، دانانگ در ویتنام، بانکوک در تایلند و شهر جدید کلارک در ژاپن که به جز مورد آخر همگی جزو اتحادیه آسیای شرقی هستند. لازم به ذکر است که ویژگیهای یک شهر هوشمند تنها استفاده از سطلهای زباله هوشمند، رباتهای تمیزکننده خودکار یا قطارهای بدون راننده نیست بلکه شامل سرمایهگذاری در بخش زیرساختهای اجتماعی نیز میشود.
هر یک از این شهرها دست به اقداماتی همچون دسترسی به نسل جدید فنآوریهای ارتباطات شبکهای، ایجاد قوانین دوستدار محیط، ایجاد مراکز عملیاتی هوشمند برای نظارت بر عملکرد شهر، ارائه خدمات به صورت آنلاین و غیرحضوری، استفاده از برنامههای پارکینگهای هوشمند، ایجاد رسانههای اجتماعی هوشمند به منظور مشارکت فعال کاربران و شهروندان، هوشمندسازی حمل و نقل، توسعه مهارتهای دیجیتالی، استفاده ار انرژی کارآمد و پایدار، بهبود وضعیت سیستمهای آبرسانی، تصفیه فاضلاب و مدیریت پسماند، بهرهگیری از اینترنت اشیا، تهیه هواپیماها، قطارها و اتوبوسهای بدون راننده، بهکارگیری هوش مصنوعی در خدماترسانی و صنایع، دیجیتالی کردن زیرساختهای شهری، ارتقا اقتصاد دیجیتالی، بهبود وضعیت مدیریت عملیاتی شهری، ازتقای کیفیت نظارتهای زیستمحیطی و شهری، مبارزه با ترافیک و آلودگی، ایجاد ساختمانهای دوستدار محیط، طراحی محیط ریست پایدار و غیره زدهاند که این اقدامات در طول رویداد سالانه شهرهای آسیای جنوب شرقی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
رویداد شهرهای هوشمند آسیا ۲۰۱۹ (SCA۱۹) که در ۱۱ سپتامیر ۲۰۱۹ معادل با ۲۰ شهریور سال جاری در مرکز کنوانسیون کوآلالامپور برگزار خواهد شد، متعهد شده است که محلی برای جمعآوری دستورالعملهای هوشمندانه، ایجاد مشارکت، بهینهسازی پتانسیلهای شهری و اشاعه فرهنگ به اشتراک گذاری بهتر دانش در بین شرکتکنندگان اصلی باشد.
در این رویداد راهکارهای پیشگام شهری که در سراسر جهان به تعریف یا تغییر شهرها میپردازند مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در طول این برنامه متخصصان و کارشناسان در طول دو روز اقدام به اشتراکگذاری بینشها، تجربیات و برنامههای کاربردی زندگی واقعی میکنند و چهار مبحث مختلف شامل مدیریت و برنامهریزی، حمل و نقل هوشمند و ارتباطات، هوشمندسازی شهری و توسعه هوشمند و پایدار را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد.
نظر شما