به گزارش خبرنگار ایمنا، امروز پنجشنبه – ۲۷ تیرماه ۹۸ برنامه "یک شهر گفتوگو" به دنبال تدوین برنامه جامع شهر اصفهان برگزار شد، در این برنامه از فرهنگیان، اصحاب رسانه و هنرمندان دعوت شده بود تا در جلساتی جداگانه نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه شهر اصفهان، دغدغهها و اولویتبندیهای شهر مطرح کنند.
در این جلسه فرهنگیان مشکلات و دغدغههای موجود شهر را از زاویه دید شهروندی و بر مبنای شغل و جایگاه آموزشی خود مطرح کردند تا این نظرات در قالب گزارشی برای تحلیل و بررسی در اختیار پژوهشگران قرار گیرد. شیوا شریفی، تسهیلگر و زهرا کازرونی کمک تسهیلگر به همراه فرهنگیان با تجربه در چهار ساعت به بحث و تبادل نظر درباره شهر اصفهان پرداختند.
عباسی یکی از فرهنگیانی که در این جلسه حضور داشت، معتقد است: "شهر اصفهان مانند فردی مودب، اجتماعی، خوب، استوار و مقاوم است و با وجود اینکه پتانسیلهای فراوانی دارد اما مورد سوء استفاده قرار گرفته است و نیاز به مراقبت و محافظت دارد. هرکس بر اساس جایگاهش بهرههای فردی خود را از این شهر میبرد، به نظرم اصفهان باید دوباره جایگاه واقعی خود را به دست آورد."
مریم مجبوری، یکی دیگر از فرهنگیان حاضر در جلسه میگوید: "شهر اصفهان مثل یک آدم بزرگ با سری کوچک است که غدد بدخیمی دارد، مثل آدمی که رفتارش مورد انتظار و پیشبینی شده نیست به عبارت دیگر این فرد دچار دوگانگی ارزشی شده است."
وی از خودبزرگ بینی این فرد و آسیبی که این خود بزرگ بینی میتواند به او بزند میگوید: "مغز این فرد سالم است، اما غدههای سرطانی مختلفی سراسر بدن او را فرا گرفته و سلامتش را تهدید میکند، مهاجرت، فقر، بیکاری، آلودگی و... از جمله این غدههای سرطانی است. اصفهان مانند فردی است که به او ظلم شده درحالی که این فرد پرتلاش است و آیندهنگری خوبی دارد."
دغدغههای شهر اصفهان از دیدگاه شما چیست؟
در مرحله دوم این جلسه هرکدام از حضار به بیان دغدغههای خود در زمینه شهر اصفهان پرداختند.
"کمبود آموزشهای همگانی از جمله دغدغههای شهر اصفهان است زیرا جامعه امروز نیاز مبرم به آموزش، شناخت و فراگیری مهارتها دارد" این نظر عبد الهی یکی از فرهنگیان فعال ناحیه چهار شهر اصفهان است.
وی همچنین از تجربه خود در تاسیس مراکز یادگیری در محله ها برای شهروندان کمسواد و تازه آموزش یافته میگوید: چنانچه این مراکز در نقاط مختلف شهر و در بین اقشار مختلف جامعه برگزار شود، نتایج خوبی دارد، اما برگزاری این آموزشهای همگانی نباید تنها به آموزش و پرورش سپرده شود و سایر ارگانها نیز باید در برگزاری دورههای آموزشی همکار داشته باشند.
یکی دیگر از فرهنگیان عنوان میکند: امنیت شهری و کمبود برنامههای تفریحی از جمله دغدغههای امروز شهر اصفهان است، آموزش ناقص و نبود هماهنگی و یکپارچگی میان نظام آموزشی و سایر نهادهای اجتماعی نیز از دیگر مشکلات شهر است.
منصوری معتقد است: "مدیریتهای کوتاه مدت و برنامهریزیهای بلند مدت در شهر اصفهان مشکل جدی برای توسعه شهر است."
مشکلات زیست محیطی، بیکاری، نبود توجه کافی به آموزش به عنوان زیربنای توسعه، از دست دادن چهره محبوب و کاریزماتیک شهر اصفهان در کشور و افسردگی، نبود شادی در شهر اصفهان و رسیدگی نکردن به وضعیت هنرمندان، کمآبی زاینده رود و ترافیک و کمبود زیرساختهای شهری از جمله دغدغههایی بود که در این جلسه مطرح شد.
در بخش سوم از این جلسه حضار در قالب دو گروه به بحث و تبادل نظر در زمینه مهمترین مشکلات شهر اصفهان پرداختند، هر گروه دو معضل را عنوان و مصادیقی را در مورد این مشکلات بیان کرد.
از نظر فرهنگیان حاضر در این جلسه مشکلات زیست محیطی، آموزشهای همگانی و توجه به نظام آموزشی، جلوگیری از فرار سرمایه و فراهم آوردن شرایطی برای جذب سرمایهگذار به شهر اصفهان از جمله مهمترین اولویتهای شهر اصفهان است.
نظر شما