به گزارش خبرنگار ایمنا، علیرضا نصراصفهانی امروز پنجشنبه – ۲۷ تیرماه ۹۸ در برنامه "یک شهر گفتوگو" که به دنبال تدوین برنامه جامع شهراصفهان در دبیرستان بهشت آیین برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مباحث مهمی که در دورههای مختلف شورای شهر به خصوص در دوره پنجم به آن پرداخته شده و جزء شعارهای انتخاباتی بوده است، مشارکت ذینفعان و شهروندان در امور شهر است.
وی افزود: تلاش شده است در بسیاری از برنامههایی که هم اکنون جاری و ساری است، مشارکت شهروندان وجود داشته باشد و نظرات آنان مدنظر قرار بگیرد زیرا هر موقع از گروههای مختلف سنی، علمی و اجرایی درزمینه برنامههای شهری نظرخواهی شده است در فرایند اجرای طرحها با مشکلات کمتری مواجه بودهایم.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان در آستانه تهیه برنامه جامع شهر است، خاطرنشان کرد: مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان در حوزه معاونت و برنامهریزی شهرداری اصفهان رسالت تدوین برنامه جامع شهر را بر عهده دارد.
نصراصفهانی ادامه داد: فیلم کوتاهی که امروز در این جمع نشان داده شد مروری برتاریخ ایران، شهر اصفهان و اتفاقاتی که درطی سال ها و قرنها در این شهر رخ داده، بوده و نقاط ضعف و قوت بسیاری که طی این سال ها وجود داشته نمایش داده است.
وی تصریح کرد: این فیلم کوتاه نشان از آن دارد که گذشتگان و سیاستمدارانی در این شهر می زیستند که هر کدام برگ زرینی به اوراق زرین آن اضافه کرده و برای توسعه اصفهان زحمت کشیدهاند که باید قدر آنان را بدانیم، در عین حال افرادی نیز بودهاند که به شهر اصفهان و کشور خیانت کرده و مشکلاتی را برای کشور به وجود آوردهاند، خطاها و اشتباهات آنان نیز باید به ذهن سپرده شود تا مجدداً تکرار نشود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهراصفهان خاطرنشان کرد: شهر اصفهان جمعیتی بالغ بر دو میلیون نفر دارد و چنانچه بخواهیم مشارکت مردم محقق شود و برنامه جامع شهر براساس نظرات شهروندان شکل بگیرد باید از گروههای مختلف نظرخواهی انجام گرفته تا برنامه به صورت مدون تهیه و از کار تکراری، هزینه زیاد و بسیاری از چالشها جلوگیری شود.
نصراصفهانی افزود: به طور مثال چهارباغ عباسی به عنوان یک محور فرهنگی طی سالهای گذشته مطرح شده است، اما بخشی از جامعه به عنوان نهادهای مدنی و متخصصان در برخی مواقع از سردلسوزی مباحثی را مطرح کرده و فرایند ساماندهی پیاده راه چهارباغ را با موانعی روبهرو کردند و کار به کندی پیش میرود درحالیکه اگر برنامه جامعی برای سالهای آینده مدنظر قراربگیرد تا حد زیادی از این مشکلات کاسته میشود.
وی تأکید کرد: این برنامه باید براساس فعالیتهای علمی، تحقیقی و پژوهشی انجام شده تا چالشهای جامع شهری برطرف شود و نیاز به اصلاحات طرحهای شهری کاهش پیدا کند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: فضای سبز ناژوان با مساحتی بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ هکتار از جمله فضاهای ارزشمند در شهر اصفهان است، طی جلسات متعددی که با کارشناسان و مدیران داشتهایم، شهروندان درخواستهای متفاوتی برای فضای داخلی پارک ناژوان داشتهاند، از جمله احداث پارک بادی، مرکز پینت بال، رستوران و مرکز اسبسواری بوده است.
نصراصفهانی ادامه داد: به برخی پیشنهادات ارائه شده مجوز داده شده و به برخی دیگر مجوز داده نشده، این درحالی است که چنانچه طرح جامع مدون، تحقیقی، علمی و پژوهشی برای آینده شهراصفهان انجام شود وضعیت معلق و بی ثبات شهر بیشتر قابل ابتکار خواهد بود و اصلاحات مورد نیاز درحین انجام طرحها کمتر میشود بنابراین وقت و سرمایه مردم درمعرض خطر قرارنخواهد گرفت.
مشارکت شهروندان در پروژههای شهری مشکلات حین اجرا را کمتر میکند
وی اظهار کرد: چنانچه شهروندان در جریان روند طرحهای شهری که درحال انجام است، قرار بگیرند برخی مسائلی که درحین انجام طرح به وجود میآید ازجمله ترافیک و گردوخاک را بهتر تحمل کرده و آستانه تحمل آنان بالا می رود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهراصفهان با اشاره به برنامههایی که برای شهراصفهان از گذشته تاکنون درنظر گرفته شده است، گفت: شهراصفهان در زمان علی جوادی برنامههایی را برای توسعه خود داشته است که اصفهان+ ۲۲ از جمله این طرحها بوده است.
نصراصفهانی درتوضیح طرح اصفهان + ۲۲ افزود: برمبنای این طرح باید ۲۲ پروژه در شهراصفهان اجرا میشد اما تصمیمات درقالب این طرح بیشتر مقطعی بوده و برنامه جامعی برای شهراصفهان درنظر گرفته نشد.
وی ادامه داد: اصفهان ۱۴۰۰ نیز از جمله دیگر برنامه های درنظر گرفته شده برای توسعه شهراصفهان بوده است، این برنامه به صورت پنج ساله اجرا شده و هم اکنون شهراصفهان در برنامه پنج ساله پنجم خود به سرمی برد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهراصفهان تصریح کرد: برنامه پنح ساله ششم نیز هم اکنون در حال تدوین است که این برنامهها جزء برنامههای میان مدت محسوب میشود.
نصراصفهانی ادامه داد: برنامه کوتاه مدت یکساله شهر اصفهان تدوین و بودجه مقرر به میزان چهارهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به این برنامه اختصاص پیدا کرده است، باتوجه به برنامههای پنج ساله که جزء برنامههای میان مدت محسوب میشود و برنامههای کوتاه مدت یکساله برنامه جامع شهراصفهان باید در رأس این برنامههای میان مدت و کوتاه مدت قرار بگیرد.
وی گفت: در این راستا گروه های ذینفع از جمله اساتید، مدرسان دانشگاه، فرهنگیان، هنرمندان و سایراصناف و اقشار و گروه های مختلف باید درقالب کارگاه هایی به گفتگو درزمینه طرح جامع شهر بپردازند زیرا دیدگاه آنان مدیران شهر را برای تهیه طرح توسعه شهر کمک می کند.
همافزایی شهری را جایگزین مدیریت واحد شهری کردیم
نائب رییس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: زمانی ما به دنبال مدیریت واحد شهری رفتیم اما مفهوم این واژه برای شهر اصفهان محقق نشد، بعد از آن به دنبال مفاهیم شهری و هم افزایی شهری رفتیم تا تعامل و همکاری را بابخشها و سازمانهای مختلف داشته باشیم که البته این نیز موثر نبود.
نصراصفهانی ادامه داد: هرسازمان و نهادی بر اساس برنامه، اعتبار و بودجهای که در اختیار دارد، طرحهای خود را اجرا میکند، ناچاراً ما باید به سمت تدوین برنامه جامع شهر برویم تا برای توسعه هماهنگ شهر شاهد اتفاقات خوبی در اصفهان باشیم.
وی با اشاره به ضرورت توجه به مفهوم شهروند افزود: شهروند فردی است که نسبت به محیطی که در آن زندگی می کند احساس مسئولیت کند و حساس باشد به علاوه این شهروند باید مشارکت جو و مشارکت پذیر بوده و از حقوق خود و دیگران دفاع کند همینطور باید به نهادها و سازمانهای مختلف شهری رفت و آمد داشته و نظرات خود را بیان کند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: مفهوم شهروندی با مفهوم شهرنشین کاملاً متفاوت است بنابراین شهروندی که ساکن یک شهر است باید با امید و اعتماد به زندگی شهری سرزنده و پویا را برای خود و شهروندان دیگر فراهم کند بنابراین نشاط و سرزندگی شهر درگرو کیفیت زندگی شهروندان ساکن در آن است.
نصراصفهانی ادامه داد: چنانچه بخواهیم زیباترین شهر را داشته باشیم شهروندان ساکن در آن باید حداقل رضایت، رفاه و آسایش را داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع فرهنگ و مسائل این حوزه درتدوین برنامه توسعه شهر افزود: مسائل فرهنگی از جمله مباحث شاخص و قابل توجه است و در هیچ کجای دنیا بدون توجه به میراث فرهنگی توسعه پایدار شهر محقق نمیشود، البته احداث خیابان، روگذر و زیرگذر و به طور کلی برنامههای کالبدی در شهر ضرورت دارد اما درکنار توجه به سخت افزار شهر باید به نرمافزار آن نیز توجه کرد و شهروندان به عنوان بخش نرم افزارشهر باید مورد توجه قرار بگیرند و از نظرات و دیدگاههای آنها استفاده شود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهراصفهان در پایان تأکید کرد: ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا شهری که گذشتگان برای ما به یادگار گذاشتهاند با ارزش افزوده تحویل آیندگان دهیم، امروز ما در این جا جمع شدهایم تا از نظرات و دیدگاههای شما دراین زمینه استفاده کنیم.
نظر شما