نادر مشایخی: در آموزش موسیقی ۸۰ سال عقب هستیم

نادر مشایخی با حضور در استودیو پخش زنده برنامه رادیویی "ارمغان هنر" از نحوه آموزش موسیقی در ایران انتقاد کرد، گفت: آموزش موسیقی در ایران حدود ۸۰ سال عقب است، به هیچ وجه در هنرستان‌ها و حتی دانشگاه‌ها موسیقی درست آموزش داده نمی‌شود.

به گزارش ایمنا؛ نادر مشایخی در برنامه "ارمغان هنر" رادیو نمایش اظهار کرد: آموزش موسیقی در ایران حدود ۸۰ سال عقب است، به هیچ وجه در هنرستان‌ها و حتی دانشگاه‌ها موسیقی درست آموزش داده نمی‌شود و متأسفانه باید بگویم که فارغ التحصیلان بعد از دوره آموزشی در مرحله عملی تقریباً مردود هستند.

وی ادامه داد: در این باره با مسئولین نیز گفتگو کرده‌ام و برای آن راهکار هم دارم. راهکار آن هم این است که جوان‌ها باید متد یادگیری را یاد بگیرند و در حقیقت باید به جوان‌ها نحوه تفکر را یاد داد. در وهله کلی کلمه «تئوری» در موسیقی اشتباه جا افتاده است، تئوری یعنی مشاهده کردن، شما باید مشاهده شنیداری داشته باشید. یعنی بارها و بارها باید به موسیقی در طول روز ورای تمامی کارهایتان گوش فرا دهید که از اهمیت بسیاری برخوردار است.

مشایخی همچنین در خصوص موسیقی فیلم گفت: اینکه فیلمساز باید بداند کجا موسیقی را در فیلم نیاز دارد؛ مهم‌ترین چیزی است که مدرسین می‌بایست به شاگردانی که علاقه مند به ساخت موسیقی فیلم هستند آموزش داده شود.

وی تآکید کرد: در حال حاضر به جوانانی که علاقه مند به یادگیری موسیقی هستند باید نحوه تفکر استفاده از موسیقی یاد داده شود، یکی از نحوه‌های تفکر موسیقی در عرصه سینما در ژانرهای مختلف آن است که آهنگسازان تشخیص دهند موسیقی فیلم باید چند درصد از قوه شنیداری انسان را در آن اثر درگیر کند.

این آهنگساز شناخته شده در خصوص انتقال معنای موسیقی در فیلم گفت: آهنگسازان برای ساخت موسیقی فیلم باید از صداهای فیلم نیز کمک بگیرند و این را هم در نظر داشته باشند که برای ابتدا و شروع فیلم، موسیقی حکم معرفی را دارد و شما را وارد موضوع می‌کند که البته این در مورد برخی از آثار سینمایی که نیاز به موسیقی ندارند و با صداهای محیطی بر مخاطب اثر می‌گذارند فرق دارد و در واقع این بستگی به ژانرهای مختلف دارد و نمی‌توان دستور واحدی در این خصوص صادر کرد.

وی در پایان درباره حضورش در رادیو نمایش اشاره به زیبایی شناسی در برنامه‌های رادیویی کرد و آن را از این جهت حائز اهمیت دانست که هربار در گفت و گوی رادیویی به کشف نکات تازه‌ای می‌رسد که قبلاً در جایی مطرح نشده و همین باعث جذابیت و یادگیری و تکرار آن موضوع می‌شود.

کد خبر 382836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.