به گزارش خبرنگار ایمنا، منصور غلامی، صبح امروز_۱۸ تیرماه_ در چهارمین اجلاس هیئت امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی این بنیاد ضمن خوش آمد گویی به میهمانان این نشست که در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: بنیاد علمی اکو در نهمین سال فعالیت خود است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اکو و میزبان سازمان همکاری اقتصادی (ECO) به همراه سایر کشورها به خصوص جمهوری اسلامی پاکستان، همکاری تنگاتنگی با بنیاد علمی اکو داشته و در حوزهای گوناگون علوم و فناوری، میزبانی یا حمایت کرده است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این کشور همواره به حمایت از بنیاد علمی اکو پرداخته اند، افزود: ظرفیت همکاری با منطقه اکو با جمعیتی بالغ بر حدود ۴۹۰ میلیون نفر، تولید ناخالص ملی ۶.۳ تریلیون دلار و منابع طبیعی قابل توجه بسیار مناسب است و در جهانی که بی ثباتی، نا امنی و عدم اطمینان ناشی از دوران گذار بر آن سایه افکنده همکاری منطقه ای به خصوص میان کشور های همسایه راه حلی پایدار تر و کم هزینه تر برای توسعه و پیشرفت است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: همکاری در حوزه علوم، فناوری و نوآوری در جهانی که هر روز شکاف میان کشور های توسعه یافته با کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته بیشتر می شود. یکی از بهترین و پایدار ترین مسیرهای حرکت منطقه ای است.
غلامی ادامه داد: همانگونه که جمهوری اسلامی ایران در جلسات قبل هیئت اما تاکید کرده، بنیاد علمی اکو و در سطحی گسترده ترمنطقه اکو، نیازمند نقشه راهی جامع برای همکاری در زمینه علوم و فناوری است. اینکه علوم و فناوری منطقه در کجای جهان امروز قرار دارد؟ بایستی در کدام مسیر حرکت کند و در میان مدت و بلند مدت به چه جایگاهی برسد، نیازمند یک نقشه راه مشترک در بستر زمان مناسب است.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته حوزه های اولویت دار برای همکاری های علمی و فناوری بنیاد علمی اکو تعیین شده که باید از دست اندر کاران آن قدردانی کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به فعالیت های بنیاد علمی اکو در سال های گذشته تصریح کرد: کشورهای منطقه نیازمند ورود به حوزه های جدیدتر و جدی تری از همکاری های علمی و فناوری مشترک هستند. در کنار برگزاری سمینار های کارگاه های آموزشی و کنفرانس های بین المللی که فعالیت های مفیدی هستند پیشنهاد می شود که بنیاد علمی اکو وارد حوزه های جدی تری مانند اجرای پروژه های مشترک، انتقال فناوری، تبادل دانشمندان و دانشجویان شود.
غلامی افزود: استفاده از تجارب سایر سازمان های منطقه ای و بکارگیری آن در زمینه های بومی - منطقه ای، در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور های منطقه و جمهوری اسلامی ایران، اضافه کرد: تحریم های ظالمانه و ضد حقوق بشری ایالات متحده آمریکا دشواری های موجود را بیشتر کرده است. هر چند معتقدیم که دانش، علم و فناوری تحریم کردنی نیست و ایران شرایط دشوار امروز را با موفقیت پشت سر خواهد گذاشت، اما ما و منطقه اکو نیازمند برنامه ریزی دقیق تر، بر اساس ظرفیت ها و توانایی های موجود و درک مناسب از چالش ها و دشواری ها پیش رو هستیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: باید با در نظر گرفتن جنبه های اقتصادی و عواید و منافع اقتصادی علوم برای منطقه برنامه ریزی شود. حال که تبادلات مالی با مشکلات اجرایی مواجه شده، مناسب است از ظرفیت های جایگزین کشورهای عضو همچون ارائه بورس، ارایه فرصت مطالعاتی و طرح هایی مانند اجرای پروژه های تحقیقاتی با اساتید مشترک و ... بهره برداری نماییم.
غلامی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با جمعیت دانشجویی ۴.۳ میلیون نفر که حدود یک میلیون نفر آنها در تحصیلات تکمیلی تحصیل می کننده بر اساس ایندکس های مهم ISI و Scopus، بیشترین رشد در تولیدات علمی دنیا را طی ۱۰ سال اخیر داشته است. ایران با ۴۱ پارک علم و فناوری و ۲۹ دانشگاه بزرگی که بر اساس اعلام Times Higher Education جزء دانشگاه های برتر دنیا قرار گرفته است، با تمامی ظرفیت های خود از بنیاد علمی اکو و حمایت و پشتیبانی می کند.
نظر شما