خبرگزاری ایمنا، در بسته خبری سیاسی شبانگاهی خود به ارائه برگزیده اخبار منتشر شده در رسانه های کشور می پردازد؛
۲۰ روز دیگر سالروز واقعه کوی دانشگاه است و صدا و سیما دوباره همان حرفها را میزند
سومین مناظره سیاسی علیرضا زاکانی عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و مصطفی تاجزاده فعال سیاسی اصلاح طلب در مجتمع سرچشمه تهران (یادمان شهدای هفتم تیر) برگزار شد.
در ابتدای این مناظره علی رضا زاکانی با اشاره به دو مناظره گذشته، اظهار کرد: مناظره امروز با توجه به موضوعات انتخابات سال ۸۸ و فساد اقتصادی است. وی ادامه داد: آمریکا امروز امید به جریان هایی در داخل بسته که من به آن ها مافیا می گویم . کسانی که دستاوردهای امام عزیز را به باد می دهند. زاکانی گفت: چرا با تاجزاده مناظره کردم چون احساس کردم نمایندگی از این جریان را عهده دارد.
زاکانی گفت:سوال اصلی من در این مناظره از تاجزاده این است که چه شده از اول انقلاب هر وقت آمریکا دچار مشکل می شود شما در داخل فعال می شوید ؟ در ادامه مسیر نفوذ، کاملا مشخص است ؛ بیشترین دوستان تاجزاده در غرب و آمریکا هستند.
وی همچنین به انتخابات دوم خرداد ۷۶ پرداخت و گفت: فلاحیان میگفت نتایج انتخابات سال ۷۶ را ابطال کنیم، رهبری نگذاشتند.
زاکانی در ادامه گفت :آمریکا هفت هزار میلیارد دلار در سوریه هزینه کرد . با این حال تاجزاده و دوستانش طرف آمریکا را گرفتند. این چهره اصولگرا در ادامه اظهارکرد که زمانی که تاجزاده صحبت از انتخابات آزاد میکند، محصولش آقای نجفی است یا شخص دیگری؟
مصطفی تاجزاده در ابتدای صحبتهای خود گفت: از آقای زاکانی برای شرکت در این منظره تشکر میکنم و دعوت میکنم در آینده هم این موضوعات را ادامه دهیم. ایشان علتهای شرکتشان در این مناظره را برشمردند ولی توقع داشتم حرفهای تازهای زده شود.
وی با اشاره به مناظرات قبلی خود با زاکانی تاکید کرد: ما با بحث ۱۸ تیر شروع کردیم و ۲۰ سال از آن گذشته است و من از ایشان دو سوال پرسیدم. گفتم در شورای عالی امنیت همه گفتند نیروی انتظامی کار اشتباهی کرد. سوال من این است که آیا این نیرو کار درستی کرد؟
تاجزاده ادامه داد: پرسیدم که آیا کار لباس شخصیها درست بود ؟ هیچ نهادی نتوانسته اثبات کند که این توطئه قبلی نبوده است. این سه محور شورای عالی امنیت ملی بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار داشت: ادعای آقای نظری را بگویند درست است یا نه؟ آن فرمانده گفته است من با دستور وارد شدهام. ایشان به دستور چه کسی وارد شده است؟ ایشان گفتند که گفتهاند اگر دانشجویان مقاومت کردند با سلاح گرم برخورد کنید. ۲۰ روز دیگر سالروز این واقعه است و صدا و سیما دوباره همان حرفها را میزند.
معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: من دو سوال روشن دارم. همین الان چه کسی بالای سر قبر امامی نوشته شهید امامی؟ در همان حوادث آقای پیروز دوانی هم کشته شد و ما گفتیم این پروندهها هم رسیدگی شود. چرا پرونده را بستید؟ اگر جنایت اصلاحطلبان رو میشد پس چرا بستید؟ بگذریم از اینکه قتلهای زنجیره ای پروندهای درازمدت بود که می گویند فتوا میگرفتند و افراد را می کشتند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: قطعنامه ۵۹۸ به نفع ایران بود یا به ضرر ایران؟ نظر بنیانگذار انقلاب که روشن است. بگویید نه نبود یا به ضرر ما بود تا من بگویم.
تاجزاده تصریح کرد: میخواهم چند سند بخوانم که همهاش از جناح مقابل است تا روشن شود سال ۸۸ چه اتفاقی افتاد. چرا هیچ وقت به شکایت از دبیرشورای نگهبان رسیدگی نشد. چرا بعد از انتخابات تن به حکمیت ندادند؟
آخرین جلسه دادگاه محمدرضا خاتمی در شعبه ۱۵۷ کارکنان دولت برگزار شد
خاتمی پس از پایان این جلسه در جمع خبرنگاران گفت: امروز آخرین جلسه رسیدگی به پروندهای بود که در دادسرای فرهنگ و رسانه به دلیل مصاحبهای که با سایت رودررو با عنوان تقلب در انتخابات انجام دادم، تشکیل شد.
وی ادامه داد: بحثهای زیادی در دادگاه مطرح شد، اما اگر خلاصه بخواهم بیان کنم، موارد متعددی از آشفتگی انتخابات که حال میخواهیم اسم آن را تخلف، تقلب، دستکاری یا مهندسی بگذاریم، نشان دادم.
نایب مجلس ششم شورای اسلامی با بیان اینکه عدهای فکر میکردند من قرار است حرف تکراری بزنم، عنوان کرد: آنچه را در دادگاه بیان کردم براساس آمارها و مستندات موجود در وزارت کشور و شورای نگهبان بود و در موارد متعددی ابهامات و آشفتگیهای بسیاری در مورد صندوقها و آرا و همچنین صندوقهایی را که مضرب ۱۰۰ داشتند، عنوان کردم.
خاتمی افزود: در مورد تعرفههایی که به خارج از کشور ارسال شد هم مطالبی را عنوان کردم اما اینها سند نهایی من نبود. مستند اصلی دفاعیات من سه مورد بود که نخستین آن شمارش آرا براساس گزارش تفصیلی شورای نگهبان و پیوست شمارش ۴۹ آن و نشان دادن اینکه به چه میزان اختلاف آرا وجود دارد، بود. یعنی در همان آمار شورای نگهبان که ما به عنوان مبنا قرار دادیم با جمع و تفریق مشخص شد که دو میلیون گم شده است.
وی ادامه داد: بحث دوم در این دفاعیات در زمینه توزیع تعرفهها بود. بر اساس آمار رسمی مسئولان انتخابات و بر اساس اظهارات مسئولان استانها که من فقط به ۱۱ استان دسترسی داشتم و به بقیه استانها دسترسی پیدا نکردم حداقل بیش از سه میلیون تعرفه رأی چاپ شده اما به دستشان نرسیده است اما در صورتی که مسئولان انتخابات میگویند که هیچ برگه رأی در تهران باقی نمانده و همه آنها را به شهرستانها فرستادهاند و تکلیف این سه میلیون رأی مشخص نشد که چه شده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: مورد بعدی چاپ تعرفههاست. در اظهارات صریح مسئولان انتخابات تا ۳۰ خرداد ماه ۸۸ این است که ما ۵۸ میلیون و خردهای تعرفه چاپ کردهایم چه قبل از انتخابات و چه در روز انتخابات اما آماری که نهایتاً شورای نگهبان منتشر کرد میگوید ۶۰ میلیون تعرفه چاپ شده است که مشخص نیست این دو میلیون تعرفهای که محل اختلاف بین ۵۸ میلیون تا ۶۰ میلیون است، کجا چاپ شده است؟!
عارف: مجمع تشخیص مصلحت نظام مجمع وزیران ادوار را مشاور خود قرار دهد
محمدرضا عارف عصر امروز در جلسه مجمع عمومی تشکل مردم نهاد وزیران ادوار که شامل وزرای دولتهای بعد انقلاب میشود، اظهار کرد: این مجمع شاید بالاترین ظرفیت را برای حل مشکلات کشور در اختیار دارد. اهداف ما شناسایی موانع توسعه کشور و ارائه راهکار برای آن، استفاده از ظرفیتهای انسانی برای حل مشکلات و هم افزایی و هم اندیشی نخبگان مدیریتی برای تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.
وی با بیان اینکه برای اجرایی کردن این سه هدف ۱۰ مأموریت دیده شده است خاطرنشان کرد: در طول این مدت هیأت مدیره مجمع ۱۱ جلسه رسمی داشته است و گزارشی از این فعالیتها را به رهبری و رئیس جمهور دادهایم و اعلام کردهایم آماده همکاری با دولت هستیم. ما همچنین درباره چگونگی انتقال تجربیات به نسلهای بعدی و دولتهای بعدی بحثهای جدی داشتهایم و مصوب کردهایم که آکادمی وزرا برای این هدف تشکیل شود. ما همچنین جلسه مشترکی با مرکز الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت برگزار کردهایم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای استفاده از ظرفیتهای این تشکل باید اعضا مشارکت فعالتری داشته باشند و کمیسیونهای تخصصی هم فعالتر شوند. کشور در شرایط خاصی قرار دارد و ما با تحریمهای ظالمانه مواجهایم و بنابراین برای حل این مشکل باید جدیتر عمل کنیم. همچنین برای حل مسائلی از قبیل محیط زیست، بیکاری، دستیابی به رشد اقتصادی، نظام بانکی، بحران صندوقهای تأمین اجتماعی، فساد، تعاملات بینالمللی و سیاست خارجی باید بیشتر کار کنیم. همچنین برای افزایش سرمایه اجتماعی نیز باید جدیتر عمل کنیم.
عارف در پایان با اشاره به اینکه ما برای همکاری با همه نهادها و قوای کشور اعلام آمادگی کردهایم گفت: انتظار ما از قوای سه گانه به ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که این نهاد غیردولتی و راهبردی را مشاور خود قرار دهند و با این نهاد همکاری نزدیکی داشته باشند.
اژه ای: حکم انفصال ۶۰ قاضی متخلف صادر شد
محسنی اژهای، معاون اول دستگاه قضا افزود: تا آخر اردیبهشت امسال ۸۲۵ پرونده به دادگاه رفت که تعدادی از اینها دلالان ارزی بودند که در زمان خودش بسیار مؤثر بود. یک تعداد هم از افراد دارای موقعیتهای بالای اجتماعی و اقتصادی بودند. از مجموع ۸۲۵ نفر برای ۲۴۱ نفر حکم قطعی صادر شده و هفت نفر هم تبرئه شدند. معاون اول دستگاه قضا به صیانت از قوهقضاییه اشاره کرد و گفت: ۶۰ قاضی در یکسال گذشته از دستگاه قضایی انفصال پیدا کردند؛ یک دسته کسانی هستند که انفصال دائم از مشاغل قضایی و دولتی دارند و یک عده هم فقط از مشاغل قضایی انفصال پیدا کردهاند. عدهای هم با بازخریدی انفصال یافتند. عدهای نیز علاوه بر انفصال و سلب صلاحیت قضایی، به اتهاماتشان رسیدگی میشود.
واکنش معاون نیروی زمینی سپاه به حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس
معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس «هیچ» تهدیدی برای ایران محسوب نمیشود چراکه نیروهای مسلح در اوج اقتدار و آمادگی هستند.سردار علیاکبر پورجمشیدیان در پاسخ به این سؤال که "آیا حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس برای ایران تهدید محسوب میشود؟" اظهار داشت: نیروهای مسلح در همه مرزهای کشور از جمله مرزهای دریایی در اوج اقتدار و آمادگی هستند.معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: حضور و تردد نیروهای مسلح خارجی، ناوها و ناوچههای آمریکایی در منطقه، هیچ تهدیدی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی محسوب نمیشود، چراکه نیروهای ایرانی در آمادگی کامل هستند.وی تصریح کرد: گرچه ناوهای آمریکایی در منطقه حضور دارند اما سطح آمادگی نیروهای مسلح کشور بهحدی بالاست که هیچ نیروی خارجی بیگانه نمیتواند نگاه کجی به مرزهای آبی و خشکی ایران داشته باشد.
وظیفه مهم کمیسیون ویژه مجلس خبرگان
آیتالله محسن حیدری نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در این باره به ایرناپلاس اظهار میکند: وظیفه کمیسیون ویژه شناسایی افرادی است که در معرض شرایط رهبری برای آینده هستند. یعنی این کمیسیون کسانی که الان در قید حیات هستند و امکان دارد به عنوان گزینه مطرح شوند شناسایی میکند.به گفته این عضو مجلس خبرگان رهبری افرادی که در لیست گزینههای رهبری آینده نظام قرار میگیرند، دائم از سوی کمیسیون ویژه رصد میشوند و موضعگیریها و عملکردهای آنان در پروندهای ثبت میشود تا کمیسیون ویژه در روز مبادا اطلاعات خود را مطرح کند تا مجلس خبرگان تصمیمگیری کند. حیدری با تاکید بر محرمانه بودن اعضای کمیسیون ویژه میگوید: در این مورد رئیس مجلس خبرگان رهبری هم مانند بقیه اعضای خبرگان است و حق سوال پرسیدن ندارد. یعنی اعضای کمیسیون ویژه حتی حق افشای اطلاعات خود را به رئیس مجلس خبرگان هم ندارند. تنها کسی که میتواند اطلاع داشته باشد و از آنها سوال کند خود رهبری هستند.او توضیح میدهد: این مساله اختیارش با رهبری است. ایشان میتواند از نام افرادی که در لیست کمیسیون ویژه قرار گرفتهاند مطلع شوند. اگر لازم دانستند میتوانند سوال کنند و اگر لازم ندانستند و نپرسیدند بر کمیسیون ویژه لازم نیست اطلاعات خود را برای ایشان افشا کند.
نظر شما