شهرام موحدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در واکنش به خبر رهاسازی فاضلاب آلوده به آنتی بیوتیک و هورمون از سوی دامداریها و آبزیپروریها در رودخانه زایندهرود، اظهار کرد: دامداریهای بزرگ و صنعتی که فاضلاب بسیار زیادی تولید میکنند، باید قبل از راه اندازی از سازمان های دامپزشکی و حفاظت محیط زیست مجوز دریافت کنند، محیط زیست نیز به هیچ عنوان مجوزهای ساده به دامداری های بزرگ و صنعتی نمی دهد برای اینکه باید فاصله آنها از آبهای سطحی و آبهای عمقی مشخص باشد و تصفیه خانه بیولوژیک داشته باشند.
وی ادامه داد: در پرورش ماهی نیز هیچ هورمونی برای ماهی ها استفاده نمی شود. این موضوع مانند شایعات استفاده از هورمون در مرغ است که سال ها پیش مطرح کردند و هنوز هم افکار عمومی بر این باور است که برای پرورش مرغ هورمون استفاده می شود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ هورمونی برای پرورش آبزیان استفاده نمی شود، افزود: میزان مصرف آنتی بیوتیک نیز در استخرهای پرورش ماهی فوق العاده پایین است زیرا بسیاری از بیماری ها ویروسی است، عفونی نیست که آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه وقتی ادعایی مطرح می شود باید مستنداتی وجود داشته باشد و ارائه اطلاعات براساس تحقیقات باشد، اظهار کرد: به نظر می رسد در این زمینه کاری تحقیقاتی انجام نگرفته است زیرا مستنداتی در این زمینه به ما ارائه نشده است، تنها موردی که در ایران در زمینه وجود آنتی بیوتیک ها در محیط های آبی انجام شده، رودخانه کرج بود که بررسی ها نشان داد آلودگی ناشی از فاضلاب انسان بوده است و شاید اگر خطری وجود داشته باشد ۹۹.۹ درصد متوجه چگونگی دفع فاضلابهای انسانی است.
بیشتر بخوانید:
نتایج شش پژوهش نشان داد: ردپای آلایندههای نوپدید در زاینده رود
نظر شما