به گزارش ایمنا، احمد رضا خزاعی گفت: با موافقت کمیسیون ساماندهی اتباع خارجی وزارت کشور و همزمان با اجرای مرحله ۱۴ این طرح، از ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۸ در ۱۵ استان مشمول، طرح صدور، تمدید و تجدید پروانه کار اتباع خارجی از طریق دفاتر خدمات اتباع خارجی انجام میپذیرد.
به گفته مدیرکل اتباع سازمان تامین اجتماعی، بعد از دو سال طرح ناموفق صدور پروانه کار و آمایش به صورت جداگانه از نظر مکانی و در زمانهای متفاوت در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷، امسال با تدابیر اتخاذ شده در وزارت خانههای کشور و تعاون کار و رفاه اجتماعی، طرح همزمان آمایش مرحله چهاردهم و صدور پروانه کار اتباع خارجی در استانهای تهران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان، فارس، کرمان، یزد، سمنان، مرکزی، قم، البرز، قزوین، گلستان، بوشهر و هرمزگان اجرا خواهد شد.
وی اظهار کرد: در دو سال قبل میزان صدور پروانه کار به دلیل عدم همزمانی و یک جا نبودن مراکز آمایش و صدور پروانههای کار افت چشمگیری پیدا کرد که بالطبع جامعه هدف سازمان تامین اجتماعی نیز کاهش شدیدی داشت.
خزاعی تصریح کرد: به استناد دستورالعمل شماره ۱۹۶۱۴۹ در دهم دی ماه ۱۳۹۶ مقام عالی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تمدید و تجدید پروانههای کار اتباع منوط به تعیین وضعیت بیمه پردازی آنان در سازمان تامین اجتماعی است که با هماهنگیهای انجام شده با اداره کل اشتغال اتباع خارجی، اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و دفاتر خدمات اتباع خارجی، لیست اسامی اتباع خارجی ثبت نام شده به منظور تمدید و تجدید پروانه کار به سازمان تأمین اجتماعی ارسال و بازرسان سازمان از صحت و سقم آدرس کارفرمایان اطمینان حاصل میکنند.
به گفته وی، به استناد ماده پنج قانون تامین اجتماعی و ماده ۱۴۸ قانون کار، اتباع خارجیِ دارای پروانه کار مشمول بیمه اجباری هستند و اتباع فاقد کارفرما نیز میتوانند در قالب بیمه اختیاری، حرف و مشاغل آزاد، بیمه ورزشکاران، طلاب، خبرنگاران و زنان خانه دار اقدام به بیمه پردازی کنند و از مزایای بیمه کامل تامین اجتماعی شامل درمان و سایر تعهدات بلند مدت و کوتاه مدت آن بهرهمند شوند.
خزاعی اضافه کرد: تا پایان سال ۱۳۹۷ بیش از ۹۰ هزار نفر از اتباع خارجی که در داخل کشور اقامت و اشتغال قانونی دارند، تحت پوشش تامین اجتماعی هستند که ۹۰ درصد آنان را اتباع کشور افغانستان تشکیل میدهند.
نظر شما