به گزارش ایمنا، مطالعه اخیر پژوهشگران آمریکایی نشان میدهد مردان نیز همانند زنان یک ساعت بیولوژیکی برای فرزندآوری دارند و اگر این امر را به تأخیر بیندازند، سلامت همسر و فرزند خود را در معرض خطر قرار میدهند.
طی این مطالعه، پژوهشگران دادههای ۴۰ سالهای را که اثرات سن پدران بر باروری، بارداری و سلامت فرزندان را مورد بررسی قرار داده بود مجدداً بررسی کردند.
"گلوریا بچمن"(Gloria Bachman) منتشر کننده نتایج این مطالعات و مدیر "مؤسسه سلامت زنان در دانشکده پزشکی رابرت وود جانسون در راتگرز گفت: غالباً پذیرفته شده است که تغییرات فیزیولوژیکی که در زنان بعد از ۳۵ سالگی رخ میدهد میتواند بر روی بارداری و سلامت کودک تأثیر بگذارد، اما تغییراتی نیز در بدن مردان بالای ۴۵ سال رخ میدهد که در صورت فرزند آوری به سلامت همسر و فرزندشان آسیب وارد میکند.
از جمله عوارض فرزندآوری مردان در سنین بالا بر همسرانشان میتوان به دیابت بارداری، پریاکلامپسی(مسمومیت بارداری) و زایمان زودرس اشاره کرد. پری اکلامپسی از عوارض دوران بارداری و یک اختلال چندارگانی است که در ۳ تا ۵ درصد از حاملگیها رخ میدهد. این بیماری که باعث عوارض برای جنین و مادر میشود یکی از علتهای مهم مرگ و میر مادران باردار است. این عارضه بعد از هفتهٔ بیستم بارداری رخ میدهد و با فشار خون سیستولیک (بیشتر از ۱۴۰ میلیمتر جیوه) یا دیاستولیک (بیشتر از ۹۰ میلیمتر جیوه) که معمولاً همراه با پروتئینوری (وجود مقادیر غیرطبیعی پروتئین در ادرار) است تشخیص داده میشود. نوزادانی که در معرض خطر زایمان زودرس قرار میگیرند، دارای نمره آپگار پایین (نمره تعیین سلامت کلی نوزاد) و وزن کم هنگام تولد هستند و شانس ابتلای آنها به تشنج و نقایص مادرزادی مانند بیماریهای مادرزادی قلبی نیز بالاست. با افزایش سن کودکان، احتمال ابتلا به سرطانهای دوران کودکی، اختلالات روانپزشکی و روانشناختی و اوتیسم در آنها افزایش خواهد یافت.
به گفته بچمن تمام این عوارض نتیجه کاهش تستسترون و تجزیه اسپرم است که به طور طبیعی در بدن مردان مسن رخ میدهد. این مردان اگر سن همسرانشان زیر ۲۵ سال نیز باشد، باز هم با این مشکل مواجه خواهند شد. این مطالعه نشان داد که تعداد فرزندان متولد شده از پدران بالای ۴۵ سال طی ۴۰ سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.
یافتههای این مطالعه در مجله "Maturitas" منتشر شده است.
منبع: ایسنا
نظر شما