به گزارش خبرنگار ایمنا، "لکنت زبان" به اختلال در روانی گفتار و الگوی زمانی آن که سخن گفتن را دشوار میسازد گفته میشود. لکنت زبان عمدتاً و بطور کلی جز در موارد استثنایی در دوران کودکی آغاز شده و یک پدیده خاص این دوران است و معمولاً از سنین دو تا چهار سالگی شروع میشود. لکنت زبان از مهمترین و متداولترین اختلالات کلامی است. در سنین شش تا هفت سالگی نیز که مصادف با زمان آغاز مدرسه است به لحاظ ویژگیهای عاطفی و سازگاری اجتماعی خاص این دوره موقعیت مناسبی است برای بروز لکنت زبان در میان کودکانی که بیشتر مستعد چنین اختلالی هستند.
پریسان اخوان حریری نیز با این اختلال دست و پنجه نرم می کند اما به خوبی توانسته است استعداد خود را بشناسد و آن چه نمی تواند به خوبی بیان کند به زیبایی با قلمی رسا بنویسد. این نویسنده کتابی درباره مسائل جانبی افرادی که لکنت زبان دارند نگاشته است تا کسانی را که درگیر این اختلال هستند همراهی و آموزش دهد.
این نویسنده گفت و گویش را با ایمنا، اینگونه آغاز میکند: خودم لکنت زبان داشتم و دارم. این کتاب را برای کمک به افرادی مانند خودم نوشتم. سال ها به مراکز مختلفی برای درمان مراجعه کردم. در تمرینات در مراکز توانمندی سخنوری نگارش را تمرین میکردیم. پس از آن اطرافیانم گفتند قلم خوبی دارم و از همان زمان نوشتن مقاله برای رسانهها را آغاز کردم. لکنت زبانم کمکم کرد که بهتر بنویسم.
مؤلف در مورد کتابش "اگر پدرها و مادرها میدانستند" که مطالبش در راستای درمان لکنت زبان است میگوید: کتاب شامل دو فصل است. بخش اول مراحل درمان لکنت است که به شکل داستانی جذاب و بر مبنای روش درمانی که خودم طی کردم نوشته ام و بخش دوم راهکارهایی کاربردی در رابطه با مسائل جانبی افراد دارای لکنت است. از این نمونه میشود به روشهای افزایش اعتماد به نفس و مقایسه نکردن خود با دیگران اشاره کرد.
اخوان با اشاره به این که نگارش این کتاب به طور تقریبی یک سال و نیم زمان برد اظهار کرد: نگارش این کتاب برایم اجباری نبود. هرگاه که حال خوبی داشتم، اتفاقات روزانه و جالب زندگی ام را مینوشتم. خواندن این کتاب برای همه افراد جذاب است لیکن به افراد دارای لکنت زبان، کسانی که با آنها دوستی و مراوده دارند و زوجهایی که تصمیم دارند فرزند دار شوند مطالعه این کتاب را توصیه میکنم.
اوبا بیان اینکه کتاب "اگر پدرها و مادرها می دانستند نخستین تجربه نویسندگی اش بوده است" تصریح کرد: دوست داشتم نگارش این کتاب کمک مختصری باشد به افرادی که روشهای درمانی نامناسب استفاده کردهاند یا امکانات پیگیری یک درمان کامل را نداشته اند و با مراجعه به یک یا دو درمانگر از بهبودی ناامید شده اند.
به گزارش ایمنا، کتاب اگر پدرها و مادرها میدانستند اثر پریسان اخوان حریری توسط نشر شهید حسین فهمیده منتشر شده است.
نظر شما