به گزارش خبرنگار ایمنا، جدای از رودها و آبشارهایش، سرسبزی و دلفریبی طبیعتش و آب و هوای بی مثالش از تاریخچه آن نیز نمیتوان گذشت. شاید باورش سخت باشد، اما در لا به لای تار و پود خود قدمتی به بلندای تاریخ میلاد مسیح دارد و در آخرین کاوشهای صورت گرفته در تل مشکریم شهرستان این قدمت به ۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح میرسد.
باغهای سیب این شهر خود به تنهایی یکی از جاذبههای اصلی به شمار میرود و طعم و رنگ سیبهای گلاب آن، تجسمی از میوههای بهشتی است. کندوهای عسل مرغوب سمیرم که در دامان کوهستان تولید میشود نیز دست کمی از باغهای مملو از سیبش ندارد و در بهار و تابستان با عسلی مرغوب و طبیعی میزبانی را لذت بخش میکند.
سمیرم در ۶۱ کیلومتری جنوب اصفهان واقع است و جاذبههای بیشمار گردشگری دارد. به جرات میتوان گفت اگر هر سال هم به این بهشت سر زده باشید بازهم مکان ندیده برای سیاحت برایتان مهیاست.
آبشار آب ملخ سمیرم: درست در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر سمیرم آبشاری از کوههای دنا سرچشمه میگیرد که ویژگیهای سِحرآمیزش آدمی را در حیرتی عمیق فرو میبرد. نام این آبشار آب ملخ است که با گذشت هفت هزار سال نه تنها چیزی از خصلتهای افسانهایاش کم نشده بلکه هنوز هم هر روز گردشگران و مسافران زیادی را به خود جذب میکند.
یکی از خواص خارق العادهاش این است که درون آب آبشار ترکیبات خاصی وجود دارد که موجب از بین رفتن کامل ملخهای مهاجم میشود. این پدیده باعث شده مردم از روزگاران دور تا به امروز برای دفع حمله ملخها و آفت کشی مزارع خود به ویژه گندم از آب این آبشار کمک بگیرند.
تخت سلیمان در نزدیکی روستای آب ملخ و روستای نیمروز قرار دارد. شاید نام نیم روز برایتان جالب باشد، اما علت نامگذاری این روستا به دلیل مدت زمان کوتاهی است که آفتاب در این روستا میتابد.
روستای خینِه: داستانها و افسانههای فراوانی درباره یکی از روستاهای شهر تاریخی سمیرم وجود دارد و حکایت از سرگذشت ایلی دارد که از زندگی کوچ نشینی خسته شدند و این روستا را در دامنههای بکر و دست نخورده زاگرس پایهگذاری کردند و نام آن را «خینه» نهادند.
نکته جالبی که دربارهی خینه وجود دارد، نوع گویش آنها است که کاملا ترکی بوده و فردی را در این روستا پیدا نمیکنید که این گویش زیبا را، زبان مادری خود نداند.
آبشار سمیرم: یکی از معروفترین جاذبههای طبیعی که در دل تمامی اصفهانیها و صد البته ایرانیها جای خود را باز کرده، آبشار مرتفع سمیرم است. آب گوارای این آبشار ۷۰ متری حاصل چشمهساران و برف ارتفاعات بالادست است و در فصل تابستان تفرجگاهی مفرح به شمار میآید.
در اطراف این آبشار زیبا که از جهت طبیعی مکان بسیار دیدنی و جذابی است، محلی برای استراحت بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده که این خود باعث جلب گردشگران بیشتر در اطراف آن شده است.
برای دسترسی به آبشار سمیرم باید ابتدا به شهر سمیرم وارد شده و پس از طی مسیری پنج کیلومتری به سمت شرق سمیرم به درهای زیبا خواهید رسید که با مشاهده آن دل به طبیعت بی بدیلش خواهید سپرد.
دریاچه سد حنا: در ۳۰ کیلومتری سمیرم دریاچهای به نام سد حنا قرار دارد که مأمن گونههای فراوان جانوری است که نمونه بارز آن ماهی استخوانی است.
این سد در سال ۱۳۷۳ هجری شمسی و بر روی رودخانهای با همین نام و از سرشاخههای رود کارون احداث شده است و هدف اصلی ساخت آن جلوگیری از هدر رفت آب رودخانه حنا و تأمین آب برای فعالیتهای کشاورزی در اراضی نزدیک به آن بوده است.
غار یخ: درست در میان رشته کوههای زاگرس و در آغوش دو فرزند مرتفع وی به نامهای قدوس و بیژن، غاری مملو از اسرار به نام «یخ» وجود دارد. این غار زیبا در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی و توسط کوهنوردان استان فارس کشف شد.
نکته جالبی که سبب اسرارآمیزی این غار شده است، وجود آبشار و ستونهای عظیمِ یخی؛ همچنین یخهای شناور فراوانی است که در دریاچه انتهایی این غار شناور و معلق است.
کوه دالانِ ونک: اگر علاقمند کوهنوردی در مناطق بکری هستید که از گزند حضور آدمی در امان مانده، «کوه دالان ونک» را از دست ندهید که آوازه بکر بودن طبیعتش به گوش هر طبیعت دوستی رسیده است، همچنین در دامنههای سرسبز و دلربای این کوه چشمهای زیبا و خیره کننده به نام «ناز» وجود دارد که آدمی با دیدنش، هوش و حواس خود را برای مدتی کوتاه از دست میدهد!
سد قره قاچ: در شمالیترین قسمت منطقه سمیرم، سدی به نام «قره قاچ» قرار دارد که از روزگاران دور تا به امروز مأمن مناسبی برای پرندگانِ همیشه مهاجر محسوب میشود و تعداد زیادی از گونههای مختلف ماهی آب شیرین را نیز در دل خود جای داده است. این سد پهناور با قدرت آبگیری بالا، سالیانه مزایای زیادی را برای کشاورزان منطقه فراهم کرده است به طوری که حیات تعداد زیادی از باغها و زمینهای زراعی به وجود این سد وابسته است.
غار دِنگزلو: درست در دل نواحی شمال شرقی کوه دنا و در حوالی روستای دِنگَزلو، غاری اسرار آمیز به همین نام وجود دارد که قندیلهای یخی و کریستال مانندش، غارنوردان زیادی را به خود جذب کرده است و به نوعی خواهر ناتنی و کوچکتر غار علی صدر همدان محسوب میشود.
آبشار پی دنی: در انتهای جادهی سرسبز و خرم حنا، پس از عبور از دیوارههای سنگی و عظیم رشته کوه زاگرس، آبشاری خروشان به نام «پی دنی» راه خود را از میان صخرههای خشن کوه دنا باز کرده و میعادگاه عده زیادی از اهالی اصفهان در فصل داغ تابستان شده است.
اگر به کوهنوردی و صخره نوردی علاقه دارید این آبشار را از دست ندهید که خاطرهای بسیار خوش در ذهنتان ثبت خواهد کرد.
آبشار خفر: در جنوبیترین قسمتهای این شهرستان زیبا دامنه مرتفع دنا آغوش خود را برای یکی از دیدنیترین آبشارهای ایران زمین یعنی «خفر» باز کرده است.
این آبشار زیبا و رویایی جاذبه اصلی ییلاقات خفر به شمار میآید که طعم دلپذیر و بهشتی میوههایش در بین تمامی مردم اصفهان معروف است همچنین وجود یخچالها و آبشارهای متعدد و رودخانههای خروشان باعث جذابتر شدن این منطقه شده است.
نظر شما