محصولات تراریخته فاجعه‌ای برای محیط زیست است

یک مدرس دانشگاه با بیان اینکه امنیت غدایی از مزرعه تا سفره معنا دارد و نیاز انسان است، گفت: محصولات تراریخته یا دستکاری شده ژنتیکی انسان فاجعه‌ای برای محیط زیست است.

به گزارش خبرنگار ایمنا،  علی دهنوی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در آیین اختتامیه نخستین نمایشگاه تخصصی محیط زیست دانش آموزی با بیان اینکه  قانون، سرمایه گذاری و مشارکت مردم  سه عامل مؤثر برای حفاظت از محیط زیست است، اظهار کرد: فعالیت‌های سبز دانش‌آموزان و خواسته‌های آن‌ها برای حفظ محیط زیست در آثار این نمایشگاه ارزشمند است.

وی با اشاره به اینکه روزانه در اصفهان حدود یک هزار و ۲۰۰ تن زباله تولید می‌شود، افزود: حدود ۴۰۰ تن از این پسماندها که به طور عمده پلاستیکی هستند، دفن می‌شود، بر این اساس در حال پیگیری تکنولوژی پیرولیز هستیم تا دفن این مواد به ۱۰ درصد کاهش یابد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه طی ۳۰ سال گذشته سالانه حدود ۵۰ مترمکعب شیرابه کارخانه پسماند در زمین نفوذ کرده است، گفت:  لندفیل سایت سازمان مدیریت پسماند برای جلوگیری از نفوذ شیرابه در حال اجرا است و این سایتها با ژئوممبران عایق بندی و لاگون های تبخیری در آنها ساخته می‌شود که در سه ماهه نخست سال ۹۸ به بهره برداری می‌رسد

دهنوی همچنین به توزیع پایلوت چهار هزار جعبه ایمنی در محله‌های مختلف اصفهان اشاره کرد و ادامه داد: برای نخستین بار در کشور فرهنگسرای زیست محیطی سازمان مدیریت پسماند در اصفهان راه اندازی می‌شود.

گونه‌های جانوری ایران در حال انقراض است

همچنین امیر فرح نسب، دبیر علمی نمایشگاه سبز و مدرس دانشگاه با بیان اینکه در بسیاری از مسائل زیست محیطی سومدیریت وجود دارد، اظهار کرد: تنوع زیستی تابلوی زیبای آفرینش است که باید از آنها حفاظت کرد،  مشاغلی مانند صیادی، جمع آوری گیاهان دارویی و چرای دام در مراتع وابسته با تنوع زیستی است.

وی با بیان اینکه امنیت غدایی از مزرعه تا سفره معنا دارد و نیاز انسان است، افزود: محصولات تراریخته یا دستکاری شده ژنتیکی انسان فاجعه‌ای برای محیط زیست است.

فرح نسب همچنین به گونه‌های مختلف حیات وحش ایران اشاره کرد و گفت:  متاسفانه بسیاری  از تنوع زیستی و گونه‌های مختلفی مانند گوزن زرد ایرانی ، پوزپلنگ آسیایی ، وال آبی، خرس بلوچی و درنای سیبری به شدت در حال انقراض هستند.

وی تصریح کرد: وجود گونه‌های جانوری شاخص و تنوع زیستی در اکوسیستم ، بیانگر سلامت اکوسیستم است از این رو حفاظت از حیات وحش اهمیت فراوانی دارد.

به گزارش ایمنا،  نخستین نمایشگاه تخصصی دانش‌آموزی حفاظت از محیط زیست اصفهان در بنیاد فرهنگی آموزشی به کار خود پایان داد.

این نمایشگاه از یازدهم تا پانزدهم اسفندماه برگزار و آثار دانش آموزان با محوریت (آب، هوا، خاک، پسماند و گونه‌های در معرض خطر ) برای علاقه مندان به نمایش گذاشته شد.

 مراسم اختتامیه با حضور مسئولان آموزش و پرورش ، سازمان حفاظت محیط زیست استان،  سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان و خانواده‌های دانش آموزان برگزار شد.

همچنین در این مراسم از ۲۴ دانش آموز محیط بان و فرشته سبز و همچنین برگزیدگان مدرسه سبز تقدیر شد.

کد خبر 369678

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.