محمد حسین لطیفی، کارگردان و فیلمساز کشور در کارگاه سریال سازی برای شبکه نمایش خانگی نخستین نمایشگاه تخصصی سینما، اظهار کرد: هر صنعتی برای به وجود آمدن به زیرساخت های ویژه ای نیاز دارد، سینمای صنعتی نیز به کمپانی نیاز دارد، به عبارتی مرحله اول صنعتی شدن ایجاد کمپانی با امنیت بالا است و ما در شرایط کنونی هیچ کمپانی سینمایی در کشورمان نداریم.
وی ادامه داد: من جزو معترضین اصلی سریال سازی هستم، چرا که در سینمای کوتاه خلاقیت فراوان تری وجود دارد، این در حالی است که غالبا در سینمای حرفه ای کمتر شاهد این گونه خلاقیت ها هستیم.
این کارگردان سینمای ملی و خانگی ادامه داد: ساخت یک فیلم به اندازه ساخت یک کارخانه سیمان سختی و مشقت دارد با این تفاوت که پس از ساخت کارخانه سیمان تا سالها بعد می توان از بازدهی آن کارخانه بهره برد، لیکن در کشور ما به دلیل نبود کمپانی پس از ساخت هر فیلم برای آغاز پروژه بعدی روز از نو روزی از نو، یعنی ما یک کارخانه سیمان را بنا می کنیم و پس از پایان کار آن را رها کرده و مجددا به ساخت کارخانه سیمان دیگری مشغول می شویم.
لطیفی به تلاشی حدود هفت دقیقه برای ساخت هر یک دقیقه فیلم اشاره کرد و گفت: صنعت سینما یعنی سریال سازی، اگر هر قسمت از یک سریال را حدود ۴۵ دقیقه فرض کنیم یعنی برای تهیه هر قسمت از یک سریال باید هشت روز فیلمبرداری کرد. حالا تصور کنید یک مجموعه ۴۰۰ قسمتی چه زمانی برای ساخت نیاز دارد با این کندی عملکرد نمی توانیم صاحب صنعت سینما شویم.
وی تصریح کرد: ما صنعت سینما نداریم. امروز آمده ایم که صحبت کنیم تا بتوانیم به صنعت سینما دست پیدا کنیم و این جز با همراهی بدنه سینمای ایران مهیا نمی شود.
کارگردان سریال خانگی قلب یخی ادامه داد: سینمای خانگی یعنی بودجه خصوصی و بازگشت سرمایه، در حالی که یکی از معضل های سینمای ما نبود قانون کپی رایت در کشور است و شبکه خانگی بزرگترین لطمه را از همین اتفاق می خورد. یکی دیگر از مشکلات ما آن است که صدا و سیما به متولیان ساخت یک سریال تلویزیونی اجازه فروش آن را به سایر کشورها نمی دهند، این در حالی است که چنین وسعت عملکردی می تواند برای متولیان ساخت یک سریال بسیار انگیزه ساز باشد.
نظر شما