به گزارش ایمنا، تصاویر این پلنگ سیاه در کنیا در حالی منتشر می شود که از سال ۱۹۰۹ میلادی به بعد تصویری از این نوع پلنگ دیگر مشاهده نشده بود.
نیک پیلفولد، دانشمند باغ وحش جهانی با بیان اینکه این تصاویر به صورت کاملاً شانسی گرفته شدهاند، اظهار کرد: ما سال گذشتهگزارشاتی تأیید نشده مبنی بر مشاهده پلنگ سیاه در کنیا داشتیم و به همین دلیل دوربینهای حیات وحش و از راه دور خود را در منطقه حفاظت شده
"لویزابا"ی شهرستان "لایکیپیا"ی کنیا برای ردیابی جمعیت پلنگهای منطقه قرار دادیم.
وی شب گفت : ما به تعداد دوربینهای خود در مناطقی که بیشترین مشاهدات پلنگ سیاه گزارش شده بود، اضافه کردیم و در عرض چند ماه نتیجه تلاشهای خود را با ثبت چند تصویر به دست آوردیم.
رنگ پوست این پلنگ ماده به دلیل "ملانیسم"، نوعی جهش ژنی که در آن تعداد رنگدانههای پوست بیش از حد زیاد میشوند، سیاهقیری است. ملانسیم در مقابل "آلبینیسم" یا زالی قرار دارد.
اگر چه پوست این پلنگ در طول روز سیاه دیده میشود اما در شب و با دوربین مادون قرمز نقشهای خال خال پلنگی روی پوست آن قابل رؤیت است.
در حالی که در این سالها برخی گزارشات مبنی بر مشاهده پلنگ سیاه دریافت شده بوده اما آخرین مشاهده تأیید شده به سال ۱۹۰۹ میلادی در اتیوپی برمیگردد.
ملانیسم در ۱۱ درصد از پلنگها در جهان رخ میدهد اما بیشتر این پلنگها در جنوب شرقی آسیا زندگی میکنند. پلنگهای سیاه در آفریقا به شدت نادر بوده و بیش از یک قرن از آخرین مشاهده این پلنگها گذشته است.
به گفته کارشناسان ممکن است پلنگ سیاه به طور کلی در کنیا زندگی کند اما این نخستین باری است که از آن تصویری به ثبت رسیده و حضور آن تأیید شده است.
نظر شما