به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان گلپایگان، گرمابه تاریخی رباط آحسین مربوط به اواخر دوره قاجاریه است که قدمت آن به ۲۰۰ سال میرسد.
از شاخصههای این گرمابه، ستونهای سنگی و معماری ایرانی است که پس از گذشت ۲۰۰ سال هنوز مستحکم مانده است.
با تغییر کاربری این گرمابه توسط شهرداری مقرر شد پس اجرای طرح بازآفرینی شهری مرمت و بازسازی و سپس به موزه مردم شناسی تبدیل میشود.
سینا ناظمی، مسئول کمیسیون عمرانی شورای شهر گلپایگان در این باره با اشاره به اجرای طرح بازآفرینی این گرمابه اظهار کرد: ۶۰۰ میلیون ریال از اعتبارات سال ۹۷ از محل بازآفرینی شهری شهرداری گلپایگان را جذب کردهایم و به عنوان یک شهرداری پیشرو در اجرای طرح بازآفرینی هستیم.
وی افزود: با بازآفرینی شهری احیا و مرمت حمام رباط آحسین از محل اعتبارات بازآفرینی شهری انجام میشود.
مسئول کمیسیون عمرانی شورای شهر گلپایگان گفت: در جلسه تصویب برنامه جامع اقدام مشترک ستاد بازآفرینی شهر گلپایگان و تصویب ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار بازآفرینی در ۲۵ محله بافت فرسوده و ناکارآمد شهر گلپایگان به مساحت ۷۱۸ هکتار انجام میشود و تا سال ۱۴۰۰ شهرداری گلپایگان از پیشتازان و نخستین شهرهای کشور در زمینه رویکرد اجتماع محور در بازآفرینی شهری خواهد شد.
وی افزود: به صورتی که برنامهها و جداول و شیوه نامههای آن به عنوان پایلوت در استان اصفهان و استانهای مجاور برای استفاده ارسال شده است.
ناظمی تصریح کرد: شهرداری گلپایگان در سال جاری مبلغ خالص ۵۵ میلیارد ریال به صورت نقدی و مبلغ معادل ۲۰۰ میلیارد ریال به صورت غیر نقدی (زمین+پروانه) در زمینه بازآفرینی در پروژههایی از جمله ساخت بازارچه هنر و رستوران سنتی حمام بهشت (ملااسداله)، پارک بانوان، حمام رباط آحسین، فضای بازی کودکان، محوطه مسجد جامع، مجموعه چند منظوره فرهنگی ورزشی کاظم آباد، فرهنگسرا و سرای هنر بابا عبدالله، نقشه برداری و طراحی بهسازی سقف بازار سنتی و تاریخی گلپایگان هزینه کرده است.
نظر شما