توسعه اقتصاد زیستی سهم قابل توجهی در بازسازی اقتصاد ایرلند دارد

استاد دانشگاه پیام نور گفت: توسعه اقتصاد زیستی توانست سهم قابل توجهی در بازسازی اقتصاد ایرلند از طریق ایجاد فرصت‌های اشتغال و صادرات داشته باشد.

حمید اسدالهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در میان کشورهای توسعه یافته، اقتصاد ایرلند یکی از بهترین عملکردها در سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۰ میلادی را داشت. طی این مدت اقتصاد کشور تقریبا ۸۰ درصد رشد داشته است.

این کارشناس اقتصادی افزود: در سال ۲۰۰۹ میلادی، معاون نخست وزیر و وزیر ارتباطات، انرژی و منابع طبیعی ایرلند درخواست تاسیس گروهی برای توسعه و رشد اقتصاد زیستی را مطرح کردند و چارچوب دولت برای ایجاد اقتصادی پایدار و هوشمند متعهد به ایجاد یک گروه به صورت موسسه سبز شد. تحقیقات ایرلند در ارزیابی فرصت‌های سرمایه گذاری جزیره در کالاهای زیستی و بخش خدمات تحت نظارت و نشئت گرفته از تحقیقات موسسه فورفاس است.

وی ادامه داد: این گروه به شناسایی مناطقی از ایرلند که پتانسیل رشد در زمینه اقتصاد زیستی داشتند، پرداخت. تمرکز این گروه بر بخش‌هایی بود که پتانسیل صادرات و ایجاد شغل دارند.

اسدالهی با اشاره به اینکه فعالیت در زمینه اقتصاد زیستی می تواند در بخش های مدیریت مواد زائد، آب و فاضلاب، انرژی‌های تجدید پذیر، صرفه جویی در مصرف انرژی و مشاوره صورت پذیرد، گفت: توسعه اقتصاد زیستی توانست سهم قابل توجهی در بازسازی اقتصاد ایرلند از طریق ایجاد فرصت‌های اشتغال و صادرات داشته باشد. همچنین توانست به شرکت‌های مختلف در همه بخش ها برای بهبود موقعیت رقابتی خود از طریق تولید کالاها و خدمات زیست محیطی ابتکاری، کمک کند.

وی خاطر نشان کرد: ایرلند یکی از مطلوب‌ترین مکان ها برای تولید انرژی‌های بادی و آبی در جهان است. طراحی و ساخت توربین‌های بادی در ایرلند در درجه اول برای شرکت‌های تکنولوژی محور باعث ارتقا فن آوری و در درجه دوم کمک به استفاده از انرژی باد برای تامین نیاز مصرف کنندگان در این کشور می شود.هچنین ممکن است فرصت هایی برای شرکت‌های کوچک فعال در زمینه نصب، نگهداری و ارائه خدمات مهندسی توربین‌های در مقیاس کوچک، ایجاد کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: ایرلند دارای قابلیت‌های قابل توجهی در زمینه‌های کلیدی مانند آب، الکترونیک، نرم افزار، ضایعات و بازیافت است. تعهد این کشور به تحقیق و توسعه، تمرکز صادرات بر صنعت بومی و سرمایه گذاری در خارج از کشور کلید موفقیت در این بخش است.

اعطای وام های سبز

اسدالهی خاطر نشان کرد: در طول دهه گذشته سرمایه گذاری قابل توجهی برای ارتقا تامین آب و زیر ساخت های تصفیه پساب در ایرلند اختصاص یافت. طرح ملی توسعه آب در ایرلند به طور خاص برای تضمین آب با کیفیت برای مصرف کنندگان و حفاظت از محیط زیست و آبزیان طراحی شده است. از طرفی در سال‌های اخیر شرکت‌های بومی سرمایه گذار در بخش خدمات آب و فاضلاب رشد قابل توجهی داشتند.

وی افزود: شرکت های ایرلندی دارای قابلیت های ویژه‌ای در توسعه زیست توده به عنوان یک منبع پایدار انرژی هستند. این صنعت به سرعت در حال توسعه است و فرصت هایی جذاب برای شرکت های فعال در این بخش وجود دارد.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: این صنعت شامل تبدیل و بازیافت زباله شهری، ضایعات کشاورزی، ضایعات چوب، فاضلاب و ... به یک سوخت مانند بیوگاز، اتانول زیستی یا انرژی است. بیوانرژی؛ از مواد آلی تجدید پذیر مشتق شده و به عنوان زیست توده شناخته می شود.

اسدالهی گفت: به تازگی تعدادی از موسسات مالی وام هایی با عنوان وام های سبز به طور خاص به طرح هایی که صرفه جویی در مصرف انرژی در خانه های مسکونی را هدف قرار داده اند، ارائه می دهند. این اقدامات حرکت به سوی استفاده از انرژی های تجدید پذیر را تسهیل می نماید.

به گزارش ایمنا، ایرلند نام کشوری به پایتختی دوبلین است که در جزیره ایرلند، در شمال غرب قاره اروپا واقع شده است. جمعیت ایرلند در طول سالهای اخیر به مقدار زیادی افزایش یافته است. بخش زیادی از این افزایش جمعیت را می توان به افزایش مهاجرها و بازگشت برخی ایرلندیها که به علت بیکاری در سالیان گذشته از آنجا مهاجرت کرده بودند (همراه با فرزندانشان که در خارج متولد شده اند) دانست. جمهوری ایرلند دارای یک نظام پارلمانی است.

کد خبر 365936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.