به گزارش خبرنگار ایمنا، در پی سرقت کاشیهای تاریخی از بناهای اصفهان و منتشر شدن نامهای مبنی بر اینکه کاشیهای نصب شده در بناهای تاریخی اصفهان از دوره تیموریان تا قاجاریه به راحتی و آشکارا در فروشگاههای میدان نقش جهان و بازار بزرگ اصفهان در ویترین نمایش و به فروش میرسد" از اعضای اتحادیه خواسته شده بود با "پیگرد قانونی و اخطار و اعلام ممنوعیت فروش این آثار تاریخی به افراد متخلف گامی مؤثر در حفظ این میراث ملی" بردارند. عباس شیردل، رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان روز گذشته در گفت و گویی با خبرنگار ایمنا فروش کاشیهای مسروقه در میدان نقش جهان را نادرست عنوان کرد.
با توجه به اینکه نامه ارسال شد در فضای مجازی سر برگ اتحادیه صنف صنایع دستی را داشت خبرنگار ایمنا با اکبر پورشیروی، رییس کمیسون کاشی کارها که نامه از طرف وی به صنف ارسال شده گفت و گو کرده است.
اکبر پورشیروی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: نامه را من نوشتم چرا که یک روز در بازار عبور میکردم و در مغازهها دیدم که کاشیهایی که تولید امروز نیست و مربوط به دوران صفویه و قاجاریه است به فروش میرسد کاشیهایی که امکان تولید آنها در زمان حال وجود ندارد.
رییس کمیسیون کاشی کارها ادامه داد: این کاشیها به صورت کامل هم نبود و تک تکی به فروش میرسید، مشخص بود که کاشیها از جایی خارج شده و مغازه دارها آنها را خریدهاند و به عنوان کاشیهای قدیمی میفروشند و میتوان متوجه شد کاشیهای کدام بناها به فروش میرسد چرا که تعدادی از کاشیهای مسجد رکن الملک و سقاخانه و بازارچه حسن آباد وجود ندارد و همین کاشیها در بازار فروخته میشد.
بیستر بخوانید در:
وی افزود: برای تک تک این بناها که نمیتوان نگهبان گذاشت اما میتوان مغازه داران را توجیه کرد که کاشیهای قدیمی را نخرند اگر جلو این کار گرفته شود کسی که کاشیها را از جا در میآورد دیگر جایی برای فروش این کاشیها ندارد.
پورشیروی تصریح کرد: در حال حاضر ما در مسجد سید اصفهان کاشیهایی داریم که قیمت آن از طلا بیشتر است در مسجد رکن الملک دو کاشی با ارزش است که من خواهش کردم آن را از مسجد خارج و در موزه مسجد بگذارند چرا که این آثار تکرار شدنی نیست.
وی افزود: پس از ارسال نامه خواهش کردم که جلو مغازه داران را بگیرند و پیگیر باشند که چه کسانی این کاشیها را از جا در میآورند به همین دلیل صنف وارد عمل شد و از مغازه داران خواست که از خرید کاشیهای مسروقه خودداری کنند.
رییس کمیسیون کاشی کارها با بیان اینکه آبرو شهر ما به این آثار بستگی دارد، گفت: آثار تاریخی از ۷۰۰ سال پیش به دست ما رسیده است و باید از آنها حفاظت و نگه داری و به نسل بعد منتقل کنیم و با ورود اتحادیه قطعاً امیدواریم که جلو فروش آنها گرفته شود.
نظر شما