به گزارش خبرنگار ایمنا،حاشیه ای کردن نقش زنان درحالی است که بسیاری از جنبش های مهم اجتماعی و سیاسی در نقاط مختلف جهان اساساً با رهبری و هدایت برخی زنان شاخص شکل گرفته، پیش رفته و حتی به تحولی عظیم در جامعه محل رخ دادن آن انجامیده است.
بر این اساس، خبرگزاری ایمنا می کوشد در سلسله گزارش هایی به معرفی برخی از این زنان تاثیر گذار بپردازد و نگاهی به حرکت های جسورانه این نخبگان مؤنث داشته باشد تا الهام بخش اعتماد به زنان در بین خود آنها و نیز از سوی کسانی باشد که هنوز به توانایی های بانوان با تردید می نگرند.
خانواده و تحصیلات
هادیه تاجیک در ۱۸ ژوئیه سال ۱۹۸۳ میلادی در یک خانواده سطح متوسط پاکستانی ساکن نروژ به دنیا آمد. پدر او یک مغازهدار به نام سرور تاجیک و مادرش صفیه قزلباش نامدارد. نبوغ هادیه در دوران تحصیلات ابتدایی سبب شد تا به آکادمی ارتباطات در شهر فلکیفور نروژ دعوت شود، اما پدرش، با حضور او در این آکادمی مخالفت کرد و همین باعث شد تا هادیه بیشتر به علوم حوزه ارتباطات علاقه مند شود.
وی تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه اسلو ادامه داد و شرکت در تشکل های دانشجویی باعث علاقه مندی او به سیاست شد و پس از دریافت مدرک کارشناسی در رشته روزنامه نگاری، کارشناسی ارشد خود را در رشته حقوق ادامه داد و در این مدت با فعالیت در احزاب مختلف، با روند کار احزاب آشنا شد.
هادیه تاجیک پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه اسلو به پیشنهاد و تشویق مادرش، صفیه قزلباش به دانشگاه کینگستون بریتانیا رفت و مدرک دکترای خود در رشته پژوهش های حقوق بشری را از این دانشگاه اخذ کرد و پس از آن به نروژ بازگشت تا به فعالیتهای سیاسی خود ادامه دهد.
علایق و تفریحات
وی که تاکنون ازدواج نکرده است، ازدواج را یکی از مهمترین ارتباطات در زندگی می داند و به گفته خودش، هنوز برای ازدواج و مسئولیت پذیری مادرانه آماده نشده است.
از تفریحات هادیه می توان به کتابخوانی، رمان نویسی و دیدن تئاتر اشاره کرد، همچنین وی چندین بار در نمایش های تئاتر ایفای نقش کرده است، اما تجربه بازیگری در تئاتر را برای خود، نامناسب و خشن توصیف می کند.
ورود به سیاست
هادیه از زمان دانشجویی در تشکلها و احزاب مختلف فعالیت کرده است و حتی چندین بار به عنوان دانشجوی برتر تشکل های سیاسی دانشجویی شناخته شده است، اما جدی شدن فعالیتهای سیاسی اش به زمان وزیر کار اسبق نروژ در زمان نخست وزیری "اتیکن هوتفلت" می رسد.
وی که در یک نشست خبری با وزیر کار اسبق این کشور آشنا می شود، مدتی بعد همکاری های خود را با این وزیر گسترش می دهد و وزیر کار نیز با توجه به حسن فعالیت وی، او را به عنوان مشاور اجتماعی خود برمی گزیند و همین انتصاب پای هادیه تاجیک را به کابینه دولت نروژ باز می کند.
قابل توجه است که انتصاب وی به سمت مشاور اجتماعی وزیر کار، در حالی بود که او تنها ۲۷ سال داشت و نامش به عنوان جوان ترین مشاور وزیران کابینه دولت نروژ ثبت شد. فعالیت در سمت مشاور اجتماعی وزیر کار، پای او را به حزب کار نروژ باز کرد و باعث شد تا به عضویت در این حزب در بیاید و تا کنون با نام این حزب فعالیت کند.
جوان ترین وزیر زن اروپایی
به رغم اینکه هادیه تاجیک، دین خود را رسما اسلام اعلام کرده است، اما از پوشش حجاب اسلامی در مراسم رسمی و جلسات وزارتخانه استفاده نمی کند.
"یانس استولنبرگ" پس از اینکه در زمان پادشاه هارالد پنجم نروژ به نخست وزیری این کشور رسید، هادیه را به عنوان وزیر فرهنگ نروژ معرفی کرد. هادیه در زمان انتصاب به سمت وزارت فرهنگ، تنها ۲۹ سال داشت و همین موجب شد تا نه تنها اولین وزیر زن مسلمان این کشور حوزه اسکاندیناوی باشد، بلکه جوان ترین وزیر زن در میان وزرای اروپایی لقب گیرد.
قابل توجه است که انتصاب هادیه تاجیک به سمت وزارت فرهنگ نروژ نخستین ورود یک مسلمان به کابینه دولت این کشور، محسوب می شود و وی پس از انتصاب به این سمت، گفت: تنوع فرهنگی باید بخش مکمل زندگی تمامی شهروندان نروژ باشد.
تنظیم و گردآوری: سپهر زارع – خبرنگار ایمنا
نظر شما