صدها تَن در «شورش» جلیقه زردها زخمی شدند+عکس

حرکت اعتراضی موسوم به «جلیقه زردها» که از سه هفته پیش به صورت سراسری در فرانسه آغاز شد حالا دیگر از مرحله کنترل خارج شده و بوی «انقلاب» به خود گرفته است.

به گزارش ایمنا و به نقل از یورونیوز؛ انقلاب تعبیری است که بسیاری تحلیلگران و رسانه های فرانسوی در شامگاه شنبه بیست و یکم دسامبر پس از اوج‌گیری ناآرامی ها در پایتخت و دیگر شهرهای این کشور برای آن ارائه دادند.

در پاریس از «اوپرا» تا خیابان «فوش» و از آنجا تا کوچه «ریویولی» و بلوار «اوسمان» روز شنبه صحنه نبردهای خیابانی میان معترضان و نیروهای امنیتی بود. میدان «اتووال» که بنای معروف «ارک دو تریومف» یا طاق پیروزی در آن واقع شده است و یکی از مبادی ورودی خیابان شانزلیزه به حساب می آید، از نخستین ساعات صبح شاهد حضور معترضانی بود که دقیقه به دقیقه بر تعدادشان افزوده می شد.

درگیری ها پس از آنکه نیروهای امنیتی از ورود تظاهرکنندگان به شانزه لیزه ممانعت کردند آغاز و به تدریج به خیابان های اطراف و دیگر محله های شهر پاریس کشیده شد.

پلیس برای متفرق کردن و عقب راندن معترضان از گاز اشک آور و ماشین های آبپاش استفاده کرد. در جریان درگیری ها در پایتخت فرانسه همچنین چندین خودرو به آتش کشیده شد و بسیاری اموال عمومی آسیب دید.

شدت درگیری ها که در برخی نقاط با ضرب و شتم نیروهای امنیتی همراه بود سبب شد تا امانوئل ماکرون بلافاصله از بوئنوس آیرس، محل برپایی اجلاس گروه بیست مجبور به واکنش شود. ماکرون که پیشتر تاکید کرده بود دولت از مواضع خود در قبال سیاست های اقتصادی کوتاه نمی آید با انتقاد از آنچه در خیابان های پاریس و دیگر شهرهای کشورش در حال وقوع بود، گفت: «آنچه امروز در پاریس روی داد هیچ ارتباطی با بیان مسالمت آمیز یک خشم مشروع ندارد.»

ماکرون در ادامه تاکید کرد: «عاملان این خشونت‌ها نه خواهان تغییر هستند و نه بهبود اوضاع. آنها تنها دنبال آشوب و برهم زدن نظم هستند.»

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی منابع امنیتی ۲۸۷ نفر در جریان ناآرامی های روز شنبه در پاریس دستگیر شده اند. «کریستف کاستانر»، وزیر کشور فرانسه با تایید این آمار اعلام کرد که اغلب دستگیر شدگان دارای هیچگونه سابقه کنشگری نیستند و به جریانی خاص تعلق ندارند. آنها به دام افراد خرابکار افتاده و اقدامات آنها را دنبال کرده اند.

وزیر کشور فرانسه که برای تشریح اوضاع کنونی در پربیننده ترین بخش خبری شبکه یک تلویزیون این کشور حضور یافته بود بروز ناآرامی ها و اقدامات خرابکارانه در تداوم جنبش جلیقه زردها را ناشی از «استراتژی مدیریت شده توسط برهم زنندگان حرفه ای نظم عمومی» قلمداد و آن را به شدت محکوم کرد.

آقای کاستانر همچنین در ادامه سخنان خود تاکید کرد که حدود یکصد تن از جمله ۱۹ نیروی پلیس در ناآرامی های روز شنبه در خیابان های پایتخت زخمی شده اند. به گفته وزیر کشور فرانسه یکی از جلیقه زردها در پی سقوط نرده‌ای بر روی سرش به شدت مجروح شده است و هم اکنون در حالت کما قرار دارد.

کریستف کاستانر با اشاره به نفوذ افراد خرابکار و سوء استفاده آنها از این جنبش اعتراضی یادآور شد که عده ای «تنها برای غارت، شکستن، دزدی، مجروح کردن و حتی کشتن» به خیابان آمده بودند.

جنبش جلیقه زردها که ابتدا در اعتراض به وضع مالیات بر سوخت های فسیلی و افزایش قیمت بنزین و گازوئیل شکل گرفت اینک دامنه ای گسترده تر به خود گرفته است و شمار بیشتری از مردم فرانسه از آن پشتیبانی می‌کنند.

اقشار متوسط جامعه که روز به روز قدرت خریدشان پایین می آید و سخت تر از قبل روزگار می گذرانند در سراسر فرانسه به این جنبش پیوسته‌اند و خواهان اصلاح وضعیت اقتصادی و برکناری دولت کنونی هستند.

گفتنی است که تعداد دیگری از شهرهای فرانسه نیز همزمان با پاریس صحنه بروز ناآرامی و درگیری جلیقه زردها با نیروهای امنیتی بود.

به گزارش ایمنا، شهروندان فرانسوی که در اعتراضات سراسری علیه افزایش مالیات سوخت از روز ۱۷ نوامبر در خیابان‌ها و بزرگراه‌های شهرهای مختلف فرانسه شرکت می‌کنند خود را «جلیقه زرد»ها نام نهاده اند. «جلیقه زرد»، جلیقه‌ای به رنگ زرد شبرنگ است که طبق قوانین راهنمایی و رانندگی در فرانسه هر خودرو باید به آن مجهز باشد تا در صورت نقص فنی و توقف خودرو در میان بزرگراه، صاحب خودرو باید آن را بر تن کند.

«جلیقه زرد» ها بیشتر شهروندانی هستند که با وجود کار و درآمد، در گذران زندگی و معاش به مشکل برمی‌خورند. کارمندان، کارگران و خانواده‌هایی که در حومه شهرهای بزرگ یا مناطق روستایی زندگی می‌کنند و برای رفت و آمد و زندگی روزمره به استفاده از خودروی شخصی وابسته هستند.

کد خبر 360161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.