به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی شرکت گاز استان اصفهان، منصور شیشه فروش اظهار کرد: در طرح بهینه سازی موتورخانه ها با اجرای راهکارهای بهینه سازی شامل، معاینه فنی موتورخانه ها و تنظیم مشعل آن، نصب سیستم کنترل هوشمند موتورخانه، عایق کاری حرارتی منبع انبساط باز، نصب دستگاه رسوب گیر و راهکارهای دیگر، می توان مصرف سوخت را حداقل ۳۰تا ۴۰درصد کاهش داد.
وی افزود: در طرح بهینه سازی موتورخانه ها در نظر است نسبت به اجرای راهکارهای فوق در ۵هزار موتورخانه ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری اقدام شود.
کلانشهرها و شهرستانهای سردسیر در اولویت اجرای طرح هوشمند سازی موتورخانهها
مدیرکل ستاد بحران استانداری اصفهان یکی از مهم ترین گلوگاههای هدررفت انرژی را موتورخانههای گرمایشی ساختمانها دانست و گفت: کلانشهرها و شهرستان های سردسیر در اولویت اجرای طرح هوشمند سازی موتورخانه ها قرار دارند.
وی یادآور شد: به طور کلی متوسط مصرف انرژی در بخش ساختمان در کشورمان بیش از ۲.۶ برابر متوسط مصرف جهانی است و این نسبت در ساختمانهای اداری و دولتی، به چهار تا پنج برابر متوسط مصرف جهان می رسد.
شیشهفروش گفت: سیستم کنونی موتورخانهها، حدود ۵۰ درصد تلفات انرژی دارد که اجرای برخی راهکارها در موتورخانه ها، حداقل ۳۰درصد صرفه جویی به همراه خواهد داشت؛ باقی تلفات انرژی نیز مربوط به راندمان بسیار پایین احتراق و انتقال حرارت در مشعل و بویلر است که با جایگزینی فناوریهای جدید مانند بویلر چگالشی، این میزان اتلاف نیز کاهش می یابد.
الزام ادارات و سازمانها برای بهینهسازی مصرف سوخت موتورخانهها
مدیر عامل شرکت گاز استان اصفهان نیز با تاکید بر اینکه تمامی ادارات و سازمان ها موظف به اجرای طرح بهینه سازی مصرف سوخت موتورخانه ها هستند، گفت: اجرای طرح هوشمند سازی چه درصرفه جویی و چه در کاهش تولید محصولات احتراق بسیار موثر است.
سید مصطفی علوی با اظهار خرسندی از بحث اجباری شدن استاندارد موتورخانهها و برچسب گذاری انرژی جهت کاهش میزان آلودگی، افزود: یکی از راهکارها برای دستیابی به کاهش انتشار گاز های گلخانهای بهینه سازی مصرف انرژی است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته آمار فوت ناشی از حوادث گاز نسبت به سال ۹۵با کاهش ۳۰درصدی همراه بود، گفت: سال گذشته در راستای فرهنگ سازی مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی اقدامات ویژه ای انجام شد.
در کشور ما سهم مصرف انرژی در بخش خانگی و تجاری حدود ۴۰درصد از کل مصرف انرژی است واین روند در سالهای گذشته همچنان رو به افزایش بوده است. بررسی ها نشان می دهد که بیشترین سهم از مصرف نهایی انرژی در بخش خانگی و تجاری مربوط به فرآورده های نفتی و گاز طبیعی است، به طوری که حدود ۳۰درصد از گاز طبیعی کشور در بخش ساختمان به مصرف می رسد.از این رو بهینه سازی مصرف سوخت در این بخش بسیار ضروری و منطقی است.
نظر شما