به گزارش ایمنا و به نقل از خانه ملت، رسول خضری با اشاره به موضوع اصلاح قانون انتخابات مجلس، اظهار کرد: در صورت برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی باید احزاب قوی نیز در کشور فعالیت داشته باشند، به طور کلی انتخابات استانی مجلس در زمانی موضوعیت پیدا میکند که تحزب در کشور فراگیر شده باشد.
عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در صورت برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی، چهرههای شناخته شده شانس بیشتری برای کسب آراء دارند و از آنجایی که در بسیاری از شهرستانها افراد چهره وجود ندارد، عملا از داشتن نماینده در مجلس محروم میشوند.
وی افزود: به دلیل عدم وجود احزاب فعال در صورت استانی شدن انتخابات مجلس، شهرستانهای کوچک از داشتن نمایندهای که موضوعات شهرستان را پیگیری کند، بی بهره میمانند.
به استانی شدن انتخابات مجلس، رای منفی دادم
خضری با بیان اینکه در دوره قبلی مجلس نیز به استانی شدن انتخابات مجلس، رای منفی دادم، ادامه داد: در دورههای هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی نیز شورای نگهبان طرح استانی شدن انتخابات مجلس را رد کرده است.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل عدم وجود احزاب فعال، استانی شدن انتخابات مجلس، شهرستانهای پیشرفته را پیشرفتهتر میکند و شهرستانهای ضعیف نیز به دلیل عدم داشتن نماینده در مجلس ضعیفتر میشوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه احزاب فعال در انتخابات مختلف، برنامه خود را به مردم ارائه میدهند و پس از پیروزی در انتخابات باید پاسخگوی عملکرد خود باشند، بیان کرد: اکنون برنامه ششم توسعه، سیاستهای کلی نظام و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را داریم، اعتقاد من این است که تا احزاب خوب شکل نگرفتهاند، استانی شدن انتخابات نمیتواند موثر باشد.
باید سیستم دو مجلس را فعال کنیم؛ مجلس سنا و نمایندگان
وی افزود: مطابق پیشبینیها، احتمال تایید شدن برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی از سوی شورای نگهبان ضعیف است.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر واقعا دنبال حل موضوع هستیم، راه حل آن استانی شدن انتخابات مجلس نیست، بلکه باید دو مجلس را فعال کنیم، ادامه داد: مجلس سنایی که فقط از نخبگان تشکیل شود و مجلس نمایندگان باید فعال شوند؛ اکنون کار مجلس دوم را شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام میدهند.
خضری اظهار کرد: عملا مجمع تشخیص مصلحت نظام مجلس دوم کشور است، به نظر من کسانی که ۲ یا ۳ دوره سابقه پارلمانی دارند میتوانند با شرایطی مجلس سنا را تشکیل دهند.
نظر شما