به گزارش خبرنگار ایمنا، نشست هم اندیشی نقش و جایگاه موسسات فرهنگی و هنری در پیشگیری از آسیب های اجتماعی صبح امروز (پنجشنبه ۱۹ مهرماه) در هنرستان هنرهای زیبا برگزار شد.
پروین داداندیش، مشاور وزیر ارشاد و رییس کمیته پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: موضوع آسیبهای اجتماعی از آغاز دولت تدبیر و امید با رویکردی تازه مورد توجه قرار گرفت. هر نوع عمل فردی و جمعی که خارج از اصول و چهارچوب اخلاقی و قانون جامعه باشد، آسیب اجتماعی نامیده میشود.
وی افزود: آسیب اجتماعی یک پدیده قابل کنترل است پس نباید از این مسئله ناامید شویم و باید با استفاده از راهکارهای علمی این آسیب ها را کنترل کنیم. پس از جلسهای که با مقام معظم رهبری با حضور بیش از ۲۵ نهاد متفاوت در این راستا داشتیم قرار شد هر نهاد نتیجه عملکرد خود را هر شش ماه یک بار ارایه کند و آن را بررسی میکنیم. باید برای رفع این آسیبها فعالیتهای فوق العاده داشته باشیم.
مشاور وزیر ارشاد و رییس کمیته پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص خروجی جلساتی که با مقام معظم رهبری داشتهاند، تصریح کرد: از اثراتی که در خدمت مقام معظم رهبری بودیم، ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه بود که معطوف به آسیبهای اجتماعی است. از اهداف این برنامه، کاهش ۲۵ درصدی آسیبهای اجتماعی در چهارسال است و تمام دستگاههای مرتبط باید در این راستا فعالیت کنند.
داداندیش اظهار کرد: متاسفانه ۲۰ درصد از مردان و ۲۶ درصد از بانوان دچار اختلالات روانی هستند. ۶۵ درصد از این افراد این اختلالات را درمان نمیکنند و از همین رو شاهد حضور ۹۵۰۰ نفر در تیمارستانها هستیم. باید فرهنگمان را درست کنیم و فکر نکنیم مراجعه به روانشناس به دلیل دیوانه بودن است.
وی با بیان اینکه مرز دادن و ندادن اطلاعات آمار بیماران روانی بسیار حساس است، گفت: اگه یک پیام را در درس های کودکان بگنجانیم، کودکان این اطلاعات را به یکدیگر انتقال میدهند و به سرعت یک آموزش درست را در جامعه جا انداختهایم. باید با جوانان همکاری کنیم تا فعالیت های فرهنگی زنده و خلاق داشته باشیم.
مشاور وزیر ارشاد و رییس کمیته پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بین خشونت و نشاط اجتماعی رابطه معکوس وجود دارد، به این معنی که هرچه نشاط اجتماعی افزایش یابد خشونت در جامعه کاهش مییابد. فرهنگ و ویژگیهای جامعه و ... از زمینههای بروز آسیبهای اجتماعی است و در پیدایش انحرافهای اجتماعی نقش موثری دارد و در عوامل اجتماعی، فردی و مشکلات جامعه موثر است.
داداندیش با اشاره به رویکرد و برنامههای خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از این رویکردها ارتقا نشاط و امید اجتماعی است. تقویت سرمایه اجتماعی و انسجام ملی و هویت ملی-دینی و اخلاقی از دیگر رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. بانوان سرپرست خانوار، زوجهای طلاق گرفته، کودکان بی خانوار از اولویتهای وزارت فرهنگ و ارشاد برای برنامه ریزی است.
نظر شما