سیدضیاء هاشمی: سینما درجه‌بندی سنی شود، نه تحریم

رییس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان ضمن نقد برخوردهای سلیقه‌ای در سینما، از لزوم اجرای طرح درجه‌بندی سنی سخن گفت و انحصارهای دولتی را مشکل‌ساز و عامل فساد توصیف کرد.

سید ضیا هاشمی، تهیه کننده سینما در گفت و گو با خبرنگار ایمنا برخوردهای سلیقه‌ای با برخی فیلم‌ها را صرفا ناشی از نظرات شخصی مدیران دانست و گفت: این اعمال نظر نه به صلاح مدیران و نه به صلاح سینما است.

وی با اشاره به رویکرد فعلی حوزه هنری گفت: در حال حاضر، حوزه هنری با اقداماتی قابل تحسین، این نوع  تحریم‌ها را از دستور کار خود خارج کرده و مدیران آن تلاش کردهاند تعامل خوبی با سینماگران داشته باشند، در نتیجه این نوع تحریمها به مراتب کمتر شده است.

تهیه کننده فیلم شوکران با تایید این موضوع که ممکن است برخی فیلمها توسط مسئولین پسندیده نشود، گفت: آثاری که ممکن است توسط مدیران ارگانها و نهادها پسندیده نشوند باید درجه‌بندی سنی شوند و نه تحریم. نباید مدیران سلیقه‌ مردم را تعیین کنند. در درجه‌بندی سنی حتی می‌توانیم اختیار تماشای برخی فیلم‌ها را به خانواده‌ها بسپاریم و اجازه دهیم که خانواده تصمیم بگیرد که فرزندش به تماشای چه فیلم‌هایی بنشیند.

هاشمی درباره‌ی چگونگی اجرایی شدن طرح درجه‌بندی سنی افزود: طرح مربوط به نوع درجهبندی فیلمها را در کارگروه اکران نوشتیم و علاوه بر مطرح کردن آن در شورای عالی اکران، به رییس سازمان سینمایی نیز ارائه دادیم.

وی با بیان اینکه اعمال نظارت بر فضای مجازی، ماهواره، مسائل موجود در بطن اجتماع و جلوگیری از گسترش اعتیاد در میان جوانان، مهمتر از اعمال نظارت سلیقه‌ای بر فضای محدود سینما است، اظهار کرد: اگر اجازه دهیم سینما رشد کند، می‌تواند روی مسائل اجتماعی و حتی امنیت ملی تاثیر مثبتی داشته باشد.

رییس کمیته انضباطی کارگروه اکران، رسیدن به تفاهم را راه حل تحریم و توقیف فیلم‌ها و عملکرد سلیقهای ارگانها دانست و گفت: باید جلساتی با تمامی اهالی سینما داشته باشند و مشکلات احتمالی موجود نیز حل و فصل شود.

هاشمی ضمن نامناسب دانستن انحصارطلبی در فضای سینما گفت: بدون شک انحصار فساد مطلق است. مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی که ۴۰سال است مفقود مانده، تمام دارایی‌های دولت باید خصوصی‌سازی شود.

وی انحصارهای دولت، بنیادها و نهادها را عامل فساد دانست و تاکید کرد: همه‌ دزدی‌ها به نوعی در انحصارهای دولتی اتفاق افتاده‌ است. تمام امکاناتی که در اختیار بخش‌های دولتی مختلف قرار دارد باید واگذار شوند. انحصار نه فقط برای سینما بلکه برای کل کشور مشکل‌ساز است.

رییس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان با اشاره به دورانی که سرپرستی حوزه هنری زیر نظر محمدعلی زم قرار داشت، گفت: در دوره‌ای که مدیریت سینماهای حوزه هنری زیر نظر حجت‌الاسلام زم بود، سالن‌ها با کمک بخش خصوصی اداره می‌شدند و هر جایی هم مشکلی داشتیم با مذاکره آن را حل می کردیم.

سید ضیا هاشمی که پیش از این مدیریت سالنهای حوزه هنری را برعهده داشت درباره آن دوران گفت: در آن زمان ما با یافتن سالن‌های مخروبه و قدیمی، آن‌ها را بازسازی می‌کردیم و به چرخه‌ی اکران بازمی‌گرداندیم.

وی اضافه کرد: آقای حمزه زاده به همراه تیم مدیریتی حوزه هنری هم در این مدت تلاش کنند با همراهی بخش خصوصی سالن های سینما را برای حضور مخاطب اماده کنند و سینماگران آمادگی دارند با ساخت آثار خوب و در خور توجه سالن های سینما را رونق بخشند .

کد خبر 353105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.