نشست مجاهدین در پاریس باید پیگیری حقوقی شود

یک استاد حقوق بین الملل گفت: نشست اخیر مجاهدین از نظر حقوقی نقض حاکمیت یکی از تابعان حقوق بین الملل بوده و تهدید سخنرانان این نشست برضد دولت قانونی ایران نیز نقض آشکار قوانین بین المللی است؛ بنابراین دستگاه دیپلماسی ایران باید برگزاری چنین نشستی را در مجامع حقوقی بین المللی دنبال و پیگیری کند.

پژمان کریمی زراسوند در مورد ابعاد حقوقی نشست اخیر سازمان مجاهدین خلق در فرانسه به خبرنگار ایمنا گفت: نشست سازمان مجاهدین هیچ گونه وجاهت قانونی ندارد؛ اما با توجه به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و بر اساس تعریفی که غرب از آزادی بیان دارد، منع برپایی چنین جلساتی در کشور فرانسه و سایر کشورهای غربی امکان پذیر نیست، مگراینکه سازمان مجاهدین خلق در ردیف سازمان‌های تروریستی باشد.

وی افزود: با این حال به لحاظ اینکه در این جلسه نقض حاکمیت یک دولت قانونی صورت گرفته و جمهوری اسلامی ایران مورد تهدید واقع شده، موضوع از نظر حقوقی قابل پیگیری است.

این استاد حقوق بین الملل تصریح کرد: به دلیل سفارش، توصیه‌ها و لابی‌های مغرضانه دولتهای متخاصم با ایران، این گروهک تروریستی که سابقه سیاه و غیر مردمی داشته و ترورهای گسترده ای در پرونده خود دارد، توانسته نامش را از لیست گروه های تروریستی حذف کند و به همین دلیل نمی توان برضد میزبان این نشست اقدام حقوقی خاصی انجام داد.

سفیر فرانسه باید احضار شود

کریمی زراسوندخاطرنشان کرد: اما با توجه به اینکه در نشست اخیر مجاهدین حاکمیت جمهوری اسلامی ایران توسط یک گروهک تروریستی تهدید شده؛ ایران می تواند در عرصه دیپلماتیک اقداماتی انجام دهد، به عنوان مثال وزارت خارجه  باید سفیر فرانسه را احضار و از وی بازخواست کرده و تذکر شدیدالحنی به سفیر فرانسه بدهد.

این استاد حقوق بین الملل تاکید کرد: دراین نشست تلاش برای تضعیف حاکمیت ایران مورد گفت‌وگو قرار گرفته و راهکارهای ایجاد اغتشاش، اختلال و بی نظمی عمومی بررسی شده است؛ بنابراین لازم است به دولت فرانسه در مورد این نشست تذکر داده شود؛ چراکه ایران یک کشور دارای حاکمیت قانونی است.

این تحلیل گرمسائل حقوقی تصریح کرد: سازمان مجاهدین خلق یک مهره سوخته است و پیش از این در لیست تروریستی کشورهای مختلفی قرار داشت، ولی دولتهای متخاصم با ایران به تدریج این گروهک را از لیست گروه های تروریستی حذف کرده و با حمایت آمریکا ودلارهای عربستان این گروهک به تدریج از لیست گروههای تروریستی همه کشورها حذف شده است.

فکر می کنند مجاهدین خلق  نزد مردم ایران جایگاهی دارد

کریمی زراسوند گفت: کشورهایی که از لحاظ ایدئولوژیکی با ایران دارای مشکل هستند، درک درستی از شرایط ایران ندارند و فکر می کنند که مجاهدین خلق  نزد مردم ایران دارای پایگاه و جایگاه هستند و بر این اساس به رفتارهای غلط خود ادامه می دهند، در حالی که این یک بازی با مهره های سوخته است. 

این تحلیلگر مسائل حقوقی گفت: واقعیت این است که این مهره‌ها که دشمنان روی آنها سرمایه گذاری کرده‌اند، هیچ گونه مقبولیت و پایگاهی بین مردم ایران نداشته و ندارند؛ چرا که این گروهک تروریستی سالها در کنار رژیم بعث عراق و صدام حسین به مقابله با ایران برخاست و درعملیات کربلای ۴ و عملیات مرصاد کاملا برضد خاک و ملت خود اسلحه کشید و در بسیاری مواقع دیگر فجایع خونین زیادی را درتاریخ این مملکت رقم زد وبا ایادی خود در دهه ۶۰ ترورهای خیابانی گسترده بر ضد مردم کوچه وبازار انجام داد که باعث شهادت هزاران مرد، کودک وجوان شد.

وی در ادامه گفت: بنابراین این گروه باعث خسارتهای مالی و جانی زیادی به هموطنان خود شده و یکی از منفورترین گروهک‌های تروریستی است که مردم ایران آن را به عنوان یک اپوزیسیون بسیار خطرناک به حساب می آورند و نسبت به آن اقبالی نشان نخواهند داد.

این تحلیلگرحقوق بین الملل گفت: در سال۲۰۰۳ میلادی که آمریکا به بهانه داشتن سلاح‌های شیمیایی به عراق حمله کرد، هر چند در این کشور تسلیحات هسته‌ای پیدا نکرد، اما باز هم  خواسته ها و شروطی داشت که از جمله آنها بیرون بردن  سازمان مجاهدین خلق از عراق بود.

کریمی افزود: این گروه قبلا در لیست گروه های تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار داشت، ولی بعدها با تغییر رویکرد کشورهای اروپایی و نیز توصیه آمریکا، فشار اسرائیل و دلارهای عربستان برای فشار آوردن بیشتر به ایران در بحث انرژی هسته ای، این گروهک معاند از  لیست‌های تروریستی خارج شد.

وی تاکید کرد: رویکرد کشورهایی که نمایندگانی به این نشست فرستادند مثل آمریکا، عربستان، فرانسه و حتی چند کشور عربی کوچک، درتقابل وتخاصم با دولت ایران است و اگر ایران با این کشورها روابط دیپلماتیک نداشته باشد می تواند به آنها تذکر دهد.

این استاد حقوق بین الملل تصریح کرد: نشست اخیر مجاهدین از نظر حقوقی نقض حاکمیت یکی از تابعان حقوق بین الملل بوده و تهدید سخنرانان این نشست بر ضد دولت قانونی ایران نیز نقض آشکار قوانین بین المللی است؛ بنابراین دستگاه دیپلماسی ایران باید برگزاری چنین نشستی را در مجامع حقوقی بین المللی دنبال و پیگیری کند.

کد خبر 347313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سیاوش الوندی IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
    2 0
    مرگ بر منافقین ، چرا دولت به این جلسه واکنش نشون نداده ؟ نکنه از ترس خروج فرانسه از برجام در برابر این آشغالها سکوت کردند ؟ هنوز جنایت این عوضی ها توی جبهه را به یادمون میاریم
  • آرش رئیسی NL ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
    3 0
    قدر مسلم گروهک تروریستی و خائن منافقین دیگر جایگاهی بین مردم ایران ندارند.و کسانی که با آنها همصدا هستند نیز خیر مردم ایران را نمی خواهند.آینده سیاسی ایران در دست مردم و دوستداران مردم و ایران خواهد بود.ممنون از نظرات آقای دکتر کریمی زراسوند
  • سید رسول صیدایی IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
    2 0
    احسنت بر استاد کریمی عزیز...‌این روزها نقطه عطف تاریخ ایران است...همدلی و همزبانی راه گشاست و هر تجویزی از خارج خیانت به کشور است
  • داودی NL ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
    2 1
    بحق دست منافقین برای ملت ایران رو شده و جایگاهی بین مردم ایران نداشته و نخواهد داشت.
  • مجید IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
    1 0
    احسنت بر شما. منافقین کور دل که دست کثیفشان بخون هزاران هموطن آغشته است چگونه خود را وکیل مدافع ملت تلقی می کنند