به گزارش سرویس علمی ایمنا، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در این رابطه گفت: با توجه به لحظه مقارنه و یا تولد ماه که در ساعت ۱۳ دقیقه بامداد (۱۳ دقیقه بعد از نیمه شب) روز پنجشنبه، ۲۴ خرداد ماه جاری برابر ۲۹ رمضان ۱۴۳۹ است، در لحظه غروب خورشید یعنی در ساعت ۲۰ و ۲۱ دقیقه و ۱۲ ثانیه به افق تهران، سن ماه ۲۰ ساعت و ۸ دقیقه خواهد بود.
مسعود عتیقی افزود: تا لحظه غروب ماه که ساعت ۲۰ و ۵۸ دقیقه و ۵۳ ثانیه است، مکث هلال در افق غربی ۳۷ دقیقه و ۴۱ ثانیه خواهد بود.
به گفته وی، طول کمان هلال نسبتا بالا و ۱۲۰ درجه است و فاز (درخشندگی) در این شامگاه (پنجشنبه ۲۴ خرداد) ۱.۱ درصد است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تصریح نمود:سمت خورشید در زمان غروب ۲۹۹ درجه و ۴۷ دقیقه و ۴۹ ثانیه و سمت ماه در لحظه غروب خورشید ۲۹۰ درجه و ۳۰ دقیقه و ۲۶ ثانیه است. سمت ماه در لحظه غروب ماه ۲۹۵ درجه و ۳۶ دقیقه و ۳۶ ثانیه است. بر این اساس اختلاف سمت ماه و خورشید ۹ درجه و ۱۷ دقیقه و ۲۴ ثانیه کمان و جدایی زاویه ماه از خورشید ۱۱ درجه و ۲۷ دقیقه و ۵۳ ثانیه کمان است.
عتیقی، ارتفاع ماه از افق در شامگاه روز پنجشنبه را ۵ درجه و ۵۴ دقیقه ۸ ثانیه عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه ماه تقریبا در حضیض زمینی (کمترین فاصله با زمین) و ۳۹۵ هزار و ۶۰۶ کیلومتر با زمین فاصله دارد و جدایی میان ماه و خورشید با سرعت بیشتری ایجاد میشود، ولی نسبت به هلال آغاز ماه رمضان، شرایط سختتری را برای شکار کمان ابروی شوال پیشرو خواهیم داشت.
وی در پایان گفت: اگر کشور را به دو قسمت نیمه شمالی و جنوبی تقسیم کنیم، در نیمی از کشور (بخش شمالی این تقسیم) نیاز به ابزارهای مناسب رصدی مانند تلسکوپ و دوربینهای دو چشمی نجومی داریم؛ ولی در نیمه جنوبی این تقسیمبندی حتی با چشم غیر مسلح توقع مشاهده هلال زیبای شوال امسال را خواهیم داشت. گروه ویژه انجمن نجوم آماتوری ایران در ارتفاعات شمال غرب تهران برای رصد این هلال با چشم غیر مسلح و تجهیزات رصدی منتظر رویت هلال ماه هستند.
منبع:ایسنا
نظر شما